Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on May 3, 2009 19:48:48 GMT 2
Most még frissében leírom, hogy mit hagyott ki az, aki nem tudott eljönni:
Bár az eső kétszer el akarta mosni az egészet, de a terasz miatt nem tudta. Kezdetben nem volt szenünk, így az első adagot faparázson csináltuk, de aztán Anzi segítségével már szén parázson folytattuk tovább. A légkör családias volt mind a létszám, mind a hangulat miatt.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on May 5, 2009 17:12:29 GMT 2
Helixnek Boldog Szülinapot!!
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on May 8, 2009 12:05:33 GMT 2
Így utólag is boldog szülinapot Helix és még időben neked is Ceta!
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on May 9, 2009 17:08:43 GMT 2
Köszi
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on May 15, 2009 13:58:12 GMT 2
Cubi, Gúz, mikor kezditek majd el a másféllezeskard edzéseket?
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on May 15, 2009 15:02:03 GMT 2
majd ha lesz rá érdeklődés...
egyelőre csak István jelezte, hogy érdekli és részt is venne benne
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on May 15, 2009 19:26:53 GMT 2
ha esetleg többet hírdetnétek, akkor talán többen is mennének, vagy érdeklõdnének. Esetleg eljöhetnétek az ezdéseskre és ott is beszélhetnétek róla. Mert, ha csak egyszer említenek meg vlmit, akkor azt általában már el is felejti az ember. Legalábbis én ilyen vagyok.
|
|
IamPetya
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by IamPetya on May 15, 2009 19:47:16 GMT 2
Kicsit megkésve de feltettem egy pár képet a május 2-ai Ópusztaszeri III. Páncélos vitézek találkozójáról a netre, hátha érdekel valakit, és esetleg jövőre akár a lovagrend is kilátogatna... iampetya.gallery.extra.hu/
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on May 17, 2009 16:51:44 GMT 2
Voltak kinn jó cuccok, kár hogy végül mégsem mentem el. A másfeles vívás engem érdekelne, csak írjatok a részletekről!
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on May 17, 2009 20:34:04 GMT 2
azért már jópárszor szóba került a hosszúkard edzés, nem csak egyszer csak mindenki rinyált, hogy nem ad ki pénzt kardra... a képeket nézve még jobban sajnálom, hogy nem bírtam kimenni Ópusztaszerre ha amatőrök csinálták, akkor tényleg kimehetnénk mi is a következőre (ha addig lesz felszerelésünk), csak kérdésese, hogy ez meghívásos, vagy csak elviszed a vérted és annyi és akkor még egyszer kiírom Tyb kedvéért: Csabával tervezünk tartani hosszúkard edzést középkori vívókódexek alapján heti két edzés lenne ideális, de sztem kezdetben csak egy lenne valszeg pénteken vagy szombaton a részvételhez mindenképp kell jó minőségű burkolt hosszúkard (1-2 edzésre esetleg tudunk kölcsön adni, de többre nem), ezt célszerű a Kard Rendjétől venni, de aki nagyon akar, az maga is csinálhat, csak ha nem lesz megfelelő, akkor fölöslegesen dolgozott ami még megfontolandó lenne ezzel kapcsolatban (csak ehhez sok ember kéne), hogy a Kard Rendjét felkérnénk, hogy oktassanak minket ez azért lenne előnyös, mert mégiscsak jobban oktatnak, mint mi, és ha a szegedi edzőjüket bíznák meg vele, akkor utazási költséget sem kéne fizetni csak ehhez tényleg több ember kell (bár akkor már egyszerűbb lenne a rendes edzésükre járni) és még egy dolog: kaptunk felkérést egy fellépésre szeptember 26-án Sándorfalván lesz extrém sportnap, és itt szeretnék, ha fellépnénk ide még illene is az íjásztatás és a kardoztatás
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on May 18, 2009 14:35:33 GMT 2
Engem érdekelne. Vizsgaidőszakban elég szellősen, de nyáron tudnék járni.
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on May 18, 2009 17:51:05 GMT 2
Mivel én már igen régóta nem jelentem meg edzésen, így sokkal kevesebb infóhoz jutok, mint azok, akik rendszeresen járnak. Továbbá, úgy gondolom, hogy ezt az edzést mégis csak a renden belül kellene megszervezni. Szerintem a létszám nem annyira kritikus pontja a dolognak, mindinkább az hogy valóban akarjuk-e csinálni. Én már régóta gondolkodtam ezen (mármint hogy elkezdjünk korhűen vívni), több könyvet is el-, és átolvastam, próbálgattam is, de partner nélkül nehéz. Én már belevágnék ebbe akár még két emberrel is. A gond az, hogy eléggé elvagyok foglalva, és ha sikerül munkát találnom az egyetem mellé, még jobban el leszek. Nekem a hétvégi edzés időpont lenne a legjobb (a csillagok mai állása szerint).
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on May 18, 2009 20:58:09 GMT 2
Csabával beszéltük, hogy akkor most szombaton elkezdenénk ezt az egészet, úgyhogy akit érdekel az jöjjön 3-ra a rendházhoz
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on May 18, 2009 21:47:21 GMT 2
Szombaton 3-tól ! (Gúz, írd át plz, nekem szombat jó, csak telefonon mikor beszéltünk akkor teljesen elfelejtettem hogy pénteken programom van)
Szóval akit érdekel, azt várjuk szombaton 3-tól a rendháznál. Hozhat edzős ruhát is, akkor mutatunk dolgokat. Főleg azért lenne, hogy lefixáljuk a feltételeket, meg az érdeklődés mértékét felmérjük. (aki jön az esetleg ide is írjon, kb. mikor szándékozik beesni meg ilyesmiket, ne potyára menjünk le) [az is írjon, aki nem ér rá, de érdekli a dolog, leírhatja azt is hogy mikor lenne jó neki]
Ja meg még valami. Többen jelezték Kard Rendjénél, hogy szívesen járnának heti több edzésre, de ez sajnos nem lehetséges. Egyrészt ugye drága a terem, másrészt az edzőnk is ember, és nem fér bele a hetébe +1. Szal őket is érdekelné másik lehetőség vívni, gyakorolni a technikákat, meg persze mozogni úgy általában. Mi a az álláspont, ha ők is szeretnének járni? Szerintem jó lenne, új arcokat lehetne megismerni, meg többen lennénk edzésen (több ember, több stílus, jobb [szerintem])
Szerk.: Ha van valaki, akiről tudjátok , hogy érdekli a dolog, és azt is, hogy nem olvas fórumot, azt nyugodtan lehet tájékoztatni!
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on May 19, 2009 10:19:20 GMT 2
Igyekszem ott lenni.
|
|
|
Post by András on May 23, 2009 13:55:48 GMT 2
Engem is érdekel, de sajna nem tudok menni. Nyáron kb minden időpont jó főleg ha délután van és annak is a második felében, szóval 4, de inkább 6 után. A kellékeket magamnak megveszem kerül amibe kerül.
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on May 24, 2009 10:02:43 GMT 2
Na megvolt tegnap a megbeszélés, a következőkre jutottunk: - 2 edzés lesz 1 héten, 1 szerdán 6-tól 8-ig és egy szombaton 4-től 6-ig (ha túl meleg lesz, lehet később is) - megjelenés elég hetente egyszer, ugyanaz lesz a tananyag mindkettőn, szal aki mindkettőre lejön az többet tud gyakorolni, de az se marad le aki csak egyszer ér rá hetente - felszerelés: egyszínű, lehetőleg nem feliratos póló, hosszúnadrág (olyan amit nem féltesz, fogunk esni is rendesen), csuklót is védő kesztyű és ütőkard [ütőkardra két lehetőség van: vagy rendelsz rajtunk keresztül a KR-től (ez első pár esetben 5, de inkább 7 ezer forint, vagy az oldalukon lévő útmutató alapján csinálsz magadnak (ekkor viszont fennáll annak a veszélye, hogy Gúz és én veszélyesnek ítéljük és nem engedjük edzésre, szal szerintem jobban jársz a rendeléssel)] library.sg18.net/Files/Szakanyagok/Otkard.pdfJövő szerdán lesz az első edzés, várunk mindenkit akit érdekel a dolog! Aki úgy tervezi, hogy jön valamelyikre, az írjon nekem, hogy tudjuk mire számítsunk (ha mondjuk a szombatira nem jelentkezik senki akkor pl. nem megyünk le meg ilyenek). Aki ütőkardot szeretne rendelni, az szintén szóljon, mert akkor kedden tudunk rendelni és nagyon jó esetben akár már jövő hétre itt lehet. Ha bármilyen kérdésed van, akkor is írj nyugodtan.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on May 24, 2009 17:27:13 GMT 2
ma fellépett a Hídivásáron a Hollóének Hungarica és nagyon jók voltak középkori dalokat dolgoznak fel dudákon, tekerőlanton, furulyán stb. ajánlom mindenkinek (vettem is tőlük CD-t, muszáj volt ) holloenek.hu/
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on May 27, 2009 10:04:29 GMT 2
No hát eddig konkrétan senki nem jelezte, hogy ráérne ma , de azért lemegyek 6-ra, meg viszek kardokat.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on May 27, 2009 17:19:14 GMT 2
Bocs, de nekem szombatonként nem jó a du. és csak 2-3 hét múlva tudok elmenni leghamarabb a szerdai edzésekre, na meg a csütörtökire is.
|
|