GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Sept 8, 2006 14:32:27 GMT 2
én lehet k tudok adni sátormerevítőt, de még nem biztos majd még irok h mi van
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Sept 8, 2006 20:43:27 GMT 2
mégse tudok
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Sept 14, 2006 13:57:05 GMT 2
megoldódott akkor végül is,s meglehet,hogy a régibõl számszeríjat csinálok,hisz arra még jók a részei
|
|
|
Post by < D > on Sept 15, 2006 20:19:40 GMT 2
Lehet, hogy elmegyek végül - fényképezni
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Sept 16, 2006 8:44:51 GMT 2
Nagyon úgy néz ki, hogy a segítségeteket kell kérnem, mivel tegnap elkezdtük varrni a tunikákat Njeznievel meg Afrinussal és akadt némi problémánk. Ugyanis egy régebbi varrógéppel dolgoztunk és igencsak nehézkesen a szál kijött, meg horgolt és csupán egyetlen egy tunikát tudtunk elkészíteni úgy ahogy. Úgyhogy, aki rendelkezik varrógéppel az jelentkezzen mán, sztem atelószámom már közismert mindenkinek. Nem azt mondom, hogy csinálja meg az összes tunikát, mert én megcsinálom csak gép legyen. Vagy lehet, hogy az marad, hogy felosztjuk azok között akiknek van gépe vagy megcsinálm kézzel legfeljebb. Tegnap Afrinus apuja elkezdte szerelni a gépet, ma megyek délelőtt feléjük nem tom mi lesz jó lesz vagy nem, remélem igen.Ha meg nem akkor csak a ti segítségetekre számíthatok, mami védülis mindenki érdeke, hogy meglegyen. Szóval ez egy fontos ügy, jelezzetek vmit!
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Sept 16, 2006 10:38:15 GMT 2
1-2õt lehet be tudok válalni úgy,hogy mamám segítségét kérem. A sajátomat így biztos megcsinálná,azután meg már bele lenne jönne,és 1-2 talán elkészülne még mellette,de ma még megkérdem tõlle.(tudjátok,varrónõ a szakmája,s nyugdíj után sem nyugszik )
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Sept 16, 2006 11:51:04 GMT 2
há most kössz a segítséget, de most 2 ember tunikájával nem igen vunk elõre,az csak lópikula sem.nekem varrógép köll, aztán megcsinálom,mert addig csinálom amíg kész nem leszek vele!
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Sept 16, 2006 12:01:18 GMT 2
nekem van, sokat szoktam rajta varni, agy amenyit kell, meg varom öket...
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Sept 16, 2006 12:07:26 GMT 2
még próbálkozunk, majd Dániel Simonnal üzenek
|
|
Afrinus
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Afrinus on Sept 16, 2006 21:02:07 GMT 2
kész van 14 db tunika hála Makó Máriának mivel elhozta otthonrõl a varró gépet.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Sept 16, 2006 21:16:46 GMT 2
a pilumokat és a rövidkardokat közösen csináljuk majd? és ha igen mikor és hol?
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Sept 17, 2006 11:03:27 GMT 2
edzésen.....múlt edzésen is készültek a pajzsok
Köszönettel tartozok Makó Marinak, hogy elkészítette a tunikákat, ezenkívül köszike Afrinusnak és Njeznienek, hogy feláldozták a péntekjüket és szombatjukat, hogy elkészüljenek a tunikák. Tökéletes szabósegédek voltak.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Sept 17, 2006 12:20:34 GMT 2
Nos, a pajzsokkal is haladtunk, 6 db tulkeppen elkészült... De az elsõ konstrukció sajnos az "éles" próbákon nem teljesített jól, igen instabil maradt, több ellenfél esetén gyakorlatilag irányíthatatlanná vált. Ezért szombat este mégiscsak visszatértünk a hajlított pajzs elvéhez, mert a kellõ ellenállás, és a merõleges döfések lecsúsztatása csak így volt elérhetõ. 2 db ilyen pajzsot csináltunk kisérletképpen, ezek jól vizsgáztak, de még kell velük foglalkozni. Felsorolnám, hogy milyen munkák vannak még hátra:
- maradék pajzsok elkészítése - a pajzsokat le kell festeni - rövidkardok kijavítása, újak készítése - pilumok elkészítése, próbája - tunikák, a felszerelés próbája - légiójelvény elkészítése
Ebbõl látható, hogy közel sem vagyunk még a végén, és lassan két hetünk van csak hátra, ami édeskevés. Szeretném, ha mindenki kivenné a munkából a részét, az a néhány ember, aki eddig foglalkozott a dologgal talán a fele a teljes Gödre induló létszámnak.
Nem lenne szerencsés dolog ha a legrégebbi tagoknak kellene elkészíteni az újabban érkezettek teljes felszerelését, és nem azért mert a Felövezettek (gyakorlatilag Sorex kivételével csak azok dolgoztak eddig a cuccokon) számára ez alantas dolog lenne, hanem mert nem fest túl jó képet az újabb Tagok hozzáállásáról...
Presbiter
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Sept 17, 2006 12:30:36 GMT 2
A pajzsok festését aztat mi elvállaltuk Afrinusszal.Majd egyeztetek vele.Szal az pipa.
|
|
Uwel
Fórumnemes
Tag - Szeged
A bossz? hidegen a legjobb
|
Post by Uwel on Sept 17, 2006 12:49:52 GMT 2
Én a mult edzésen is kb 5 percenként kérdeztem mit segithetek és a választ amit kaptam igy hangzott: Ne légy utban Ettől fögetlenülsegitek szivesen különösen hogy bünösnek érzem megam az edzésen történtekért. DE egyébként is segitek mindig ha tudok
|
|
Lotus
Fórumnemes
Fel?vezett Tag - Szeged
yumi - a csapat tengerimalaca
|
Post by Lotus on Sept 17, 2006 14:24:47 GMT 2
Lotus (szerepébõl adódóan) a tesztelésben segít
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on Sept 17, 2006 15:18:35 GMT 2
Mikor kell menni hova és mit vigyek? Ráérek egész héten, pénteket kivéve...
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Sept 17, 2006 15:41:09 GMT 2
én is segítek szivesen csak mondjátok meg h mit és mikor
amugy a pajzsokon lesz vmi díszítés v csak 1színü piros lesz? mert én gondoltam olyana h a burkolatot a szélén befedjük ezüst ragasztószalaggal és ugyanilyen ragszallagokat ragasztanánk rá csíkokban(merölegesen v sugarakban)a közepére, és így nem kéne festeni (kiv pirosra) és sztem jól is mutatna mert összhangban lenne a szélével (nemtom mennyire volt érthetö)
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Sept 17, 2006 16:13:22 GMT 2
há én annyit tudok, hogy pirosra köll lefesteni, aztán vamit magyarázott Afrinus, hogy feketével mittom én mi lesz rajta. Mondtam neki oké a feketét ő csinálja. De asszem Zoarrenak vannak konkrét elképzelései sztem vele diskurálj erről. más: némi listázás,hogy konkrétan tudjam a dolgokat Akik jönnek játékra:Zoarre Afrinus Presbiter Fenyx Ylmor Lilian Spiro Fil Darkenrahl Sasu Borka Njeznie Uwel Guz Válvölgyi Máté Dama Kit hagytam ki? Meg kimondja vissza még? Mert tudnom kéne! Működjetek lécci együtt kérlek benneteket.Köcce Akiről meg most nem tom, hogy mi van az a Sanyi alias Éassk.Na most te jössz?Adj már választ lécci. Köcce
|
|
Lotus
Fórumnemes
Fel?vezett Tag - Szeged
yumi - a csapat tengerimalaca
|
Post by Lotus on Sept 17, 2006 16:59:30 GMT 2
Peták akar nem?
|
|