Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on May 5, 2008 19:40:29 GMT 2
Megyünk, és szerintem 4 fő minimum lesz, remélem többen is ( ha az összes bizonytalan igent mond akkor akár 9-en is ) ... Valamelyikőtöket felvettem MSN-re, lenne pár kérdésem.
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on May 12, 2008 11:02:19 GMT 2
Nos, hazaértünk a Gloriáról, én személy szerint eléggé pozitív érzésekkel, tapasztalatokkal. Az oda út simán ment, minden vonatot elértünk, a szervezők kijöttek értünk, és még egy boltot is találtunk a faluban, ahol feltöltöttük virsli készleteinket. A táborhely nagyon szép volt, bár mint később kiderült az Onix ház (mi) rossz helyre települt, így kénytelenek voltunk sátrainkat áthelyezni pár száz méterrel arrébb, egy vadászles tövébe. Kipakoltunk, beöltöztünk, majd mentünk regisztrálni. Itt sajnos történt egy kis félreértés, ugyanis pajzsainkra nem szóltak semmit a szervezők, később azonban kiderült, hogy burkolni kellett volna őket (jövőre erre majd jobban figyelünk). Kardjainkkal nem volt semmi probléma, Gyümi csatabárdját azonban túl nehéznek találták és kizárták. Ezek után Diitől röviden megtudtuk a házunk főbb céljait, aktuális terveit, és nekiláttunk megvalósításának. Építenünk kellett egy kaput a Föld síkjára, amit meg is csináltunk, azonban a hatszögletű csillagunkat (ez és a meghajlított faágak jelölték a kapu helyét) sokan összekeverték a gonosz kapuval, aminek jele egy hexagram volt. Este aztán jöttek a lidércek. Én már pihenni tértem mikor odaértek, így aztán csak a lemaradó Spectre lidérccel csatáztam egy sort. Ezek után meggyógyítottam a többivel való harcban megsérült nemestársaimat és finoman elküldtem őket aludni. Másnap aztán őriztünk templomot, küzdöttünk a démonok és a Sárkány ház ellen a saját és a Nap ház kasztkaraktereiként, láttunk olyan krinolint, amilyet még soha , meghallgattuk a Sárkánykönny társulat pár dalát, kísértünk karavánt és este sor került egy igazán hangulatos csatára a lidércekkel. A feladat az volt, hogy bejuttassuk a Nap ház varázslóit és papjait a kráterbe, hogy bezárhassák azt. Ezen belül a mi feladatunk az volt, hogy időt nyerjünk nekik, elvonjuk a démonok figyelmét (fegyvereink nem tudták őket megsebezni, szóval a győzelemre esélyünk sem volt). Végül aztán, ugyan nem a mi hibánkból, de elbuktunk ( a csuhások bent voltak a kráterbe, valószínűleg ők szúrtak el valamit, vagy talán áruló volt közöttünk, sosem derül ki). Vasárnap reggel a Lótusz ház hadat üzent nekünk. Felálltunk vonalba velük szembe, és kissé megszeppenhettek, ugyanis pár percig csak néztek minket, és egymást szidták, amiért ennyi csuhást hoztak a csatába, pedig ide katonák kellenének . A csata végére aztán pár súlyosan sérült nemesünk és egy ép, valamint két katonánk maradt, a többiek elhullottak a harcban (elég idegesítő volt, hogy a halottak nem jelezték semmilyen módon állapotukat, a papok pedig gyakran a hullák sorfala mögött bujkáltak). Mindenesetre győztünk, hozzáláttunk a pakoláshoz, megettük ami ennivalónk még volt, majd a szervezők bevittek minket a "vonatállomáshoz". Pajzsaink a kocsiban maradtak, így aztán az utolsó pillanatban ( a vonat már megállt, és pakoltunk fel rá mikor kiért a kocsi, a szervezők adogatták fel a cuccainkat ) szálltunk fel. A hazaúton sem volt semmi probléma, láncingeink nagy sikert arattak a többi utas körében. Későn szóltunk arról, hogy megyünk, így aztán nem sok személyre szabott küldetést kaptunk, de én összességében élveztem, nagyjából megtudtam milyen ez az egész, szeretnék a következőre is menni. A kereskedelem, termelés részbe nem igazán kapcsolódtunk bele, ezt a ház vezetője intézte, bár amennyit én láttam belőle, jó ötlet, csak még kicsit döcögős volt a megvalósítás. Jövőre majd jobb lesz
Ui.: Bence eleinte kis híján az idegeinkre ment, azonban vasárnapra sikerült (szerintem) kissé nevelünk rajta. A pajzsburkolás pedig tényleg jó ötlet, legalább nem kéne olyan gyakran cserélni a kardok borítását, nem vágnák szét őket annyira a pajzsélek (meg persze biztonságosabbak )
|
|
|
Post by lofwnyr on May 12, 2008 11:58:46 GMT 2
No komment. Minden így volt. Nekem is tetszett, élveztem 1 dolgot még megemlitenék: a harcrendszer nagyon furcsa volt. A találati felület:egész test volt. kivétel kézfej, fej, lágyrészek. Emiatt mindig kb 150cm-es kardokkal és maginatákkal csapkodták a bokánkat. Nem szándékoztam senki agyára menni, csak kevés volt a csata.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on May 12, 2008 13:47:01 GMT 2
nekem is összeségében pozitív élményekkel szolgált az egész Csaba szépen leírt mindent, így azt csak kiegészíteni tudom néhány helyen én örültem neki, hogy végre szigorúan vették a fegyverellenerőzést; minden live rendszerbe írni szokták, hogy ellenőrzik meg miegymás, de eddig sehol sem láttam hogy teljes mértékben betartották volna; az mondjuk fura volt, hogy a gladiusainkon elgondolkodtak, hogy beengedjék-e, ugyanakkor találkoztunk olyan fegyverrel, amin épp hogy csak volt burkolás; a pajzsaink kizárása én ugy gondolom, hogy teljesen jogos volt, az volt vele csak probléma, hogy megoszlott e tekintetben a szervezők véleménye, és mi előtte való nap pont azt hívtuk fel, aki engedélyezte volna, végülis a kizárás után csak kétszer volt rájuk szükség, és mind a kétszer kivételeztek velünk, és engedélyezték (ebből egyszer nem is volt harc) sajnálom, hogy a gazdasági részből szinte semmit nem tapasztaltunk meg, mert a vezetőnk egyátalán nem volt kooperativ, a játék nagy részén azt se tudtuk hol van, ebből kifolyólag nem is adott sok feladatot és elég sokat csak ültünk a vadászlesben ami engem személy szerint a legjobban zavart, az a rengeteg japó cucc volt, legalább a játékosok fele abban volt az első esti lidércesből én sajna kimaradtam, mert inkább az alvást választottam, de a második esti akció valóban nagyon hangulatos volt, az volt a játék legjobb része; az nem teljesen igaz, hogy nem tudtuk őket megsebezni, mert volt egy darab tőrünk ami sebezte őket , viszont kb kétszer annyian voltak a Sárkánykönny társulat valóban nagyon jól játszott és sajnálom, hogy csak pár számot tudtunk meghallgatni tőlük, mert hívott a kötelesség, de hamarosan jönni fognak Szegedre koncertet adni én úgy gondolom, hogy a szervezők kitettek magukért és egy nagyon hangulatos live-ot szerveztek; a következőre jó lenne, ha többen mennénk és kapnánk egy saját hazát, valamint készülni is többet kell majd
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on May 12, 2008 18:58:55 GMT 2
Utolsónak én is leírom már a véleményemet a dologról: Annak ellenére, hogy a csatabárddal szerintem zúzódásnál komolyabb sérülést nem nagyon lehet okozni, jogosan tetették le. Valamit én nagyon elnézhettem előtte, mikor a szabályrendszert olvastam át, mert én a találati felület alatt ujjatlan pólóra gondoltam. Mint kiderült, teljes testfelületen volt érvényes a találat. Így sokkal nagyobb szerepet kaptak a szálfegyverek és a hosszúkardok, a pajzsokat és az általunk vitt rövidkardokat pedig sokkal kevésbé lehetett használni, mint ahogy mi megszoktuk. A pajzsok végül nem lettek burkolva, mert előző nap nagyon sokáig bent kellett volna maradnunk. Ez nem is jelent nagy problémát az általunk használt találati felületnél, de ha a teljes testet kell védeni, akkor sokkal aktívabb védekezés kell (szinte kapálózni kell a pajzzsal), ami burkolatlan pajzzsal sokkal veszélyesebb lehet. Így a pajzsok burkolása is jogosnak mondható.
Mint látható, főként a teljes testes találati rendszerrel volt problémám. Én pl. az összes bekapott találatomat térd alatt vagy alkaron kaptam. Lehet, hogy így valódibb, de a harcot sajnos elég irreálissá teszi. Csabával lenyomtunk néhány menetnyit egy-egy rövidkarddal. Nagyon ritka volt, hogy ne mindketten találtunk volna. Egy test-comb-felkar találati felülettel jobban ki lennék békülve.
A többÉP-s rendszer ilyen formában (hogy az összes fegyvernek azonos a sebzése) működőképesnek és jól használhatónak tűnt, meghosszabbította az ütközeteket. Az ÉP és PP matricák tépkedése viszont kicsit lehangolt. :-( Párbajnál ez a módszer tisztán és jól használható /találat, hátralépsz, letéped, visszajössz/, de egy olyan csatában, ahol fontos a formáció tartása, teljesen megbonthatja azt.
Mindezek ellenére volt sok hangulatos elem, ami emlékezetessé tette a játékot. A démon"ölés" során a kezdeti esélyek ellenére közel kerültünk a célhoz, Gúz jól játszotta a démonvadászi beavatás utáni visszatérését :-) és még jó néhány kellemes dolog előkerült a játék során.
Bencét néha agyon tudtam volna csapni a "menjünk gyakni" szólásai miatt. Ez sajna nem egy hadijáték volt, ami neki kellett volna. A Sárkánykönnyet pedig sajnos csak három dal erejéig hallgathattuk, viszont egy szegedi fellépésről is hírt kaptunk, amit érdemes lenne majd meglátogatni.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on May 12, 2008 21:07:39 GMT 2
a démonvadászati beavatást el is felejtettem leírni
az is rettentő hangulatos volt, a szervezők e téren is kitettet magukért a démon vadásszal (akit Spectre alakított) és kb 5 mesélővel (akik outban voltak eddig) elvonultunk, és Spectre csettintéssel hívtak a démonokat nekem pedig harcolni kellett velük, a dologban az volt a vicces, hogy volt, hogy egyszerre hárman jöttek, valamint szerintem nem is birtam sebezni öket, mivel Spectre lőtte le őket egy idő után egy nyíilpuskával
végül elbuktam (mentségemül szolgáljon, hogy senki nem birta teljesíteni a játékon), és Spectre mondta, hogy könyörögjek az életemért, én pedig nem voltam rest és letérdepeltem, és ekkor jött a leghangulatosabb rész; a démonok piros köpenyeikben elkezdtek körözni körülöttem és közben torzított hangon 'egyikünk beleköltözhetne', 'vigyük a kráterbe' meg hasonló dolgokon tanakodtak és karmolgattak (nyílvan csak INben) az egész totál olyan volt, mintha tényleg démonok tanakodtak és köröztek volna körülöttem; eszméletlen jól megcsinálták
végül holtsápadt és véres arccal elengedtek
később az jutott eszembe, hogy nem kellett volna könyörögni, hanem farkasszemet kellett volna nézni a démonokkal a halál szélén, mert talán nem is az volt a próba célja, hogy túléljük, hanem hogy alkalmasak vagyünk-e, elvégre melyik démonvadász könyörögne egy démonak? lehet, hogy nem így volt, de ez már csak a következő játékon derül ki, mert nem hiszem, hogy szervezők el fogják árulni, mert akkor nem birnák felhasználni a következő játékon
|
|
|
Post by < D > on May 14, 2008 16:40:04 GMT 2
Hát elég sok szépet hallottunk/olvastunk. Örülök, hogy jól szórakoztatok.
A terep milyen volt? Azon kívül, hogy nem írmertétek a házatok vezetőjét, és így kevés rálátsotok volt bizonyos dologra volt más is ami esetleg nem annyira tetszett? Nekem ez az egész test találati felület + maginatával hadonászás .... kissé erősen jött le.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on May 14, 2008 17:21:41 GMT 2
a japó cuccok és a viszonylag sok semmit tevés nem tetszett (mint írtam), meg Bence OUT-os beszólásai az IN-es beszélgetésekbe a terep nekem tetszett, változatos volt, volt patak meg egy magaslat is, ami baj volt, hogy az összes ház szinte egy helyre települt és nem lett kihasználva a nagy játéktér egyik táborból látni lehetett a másikat az egész testes találati rendszer bebizonyosodott a számomra, hogy valóban nem jó egy live-on igaz, hogy élethű, de itt elég megérinteni az ellenfél lábszárát, de a valóságban erősen kell odavágni, és lehet, hogy elkaszálod rendesen a lábát, de közben ő meg a te fejedet hasítja ketté a játékrendszerben ilyenkor mind a ketten vesztetek egy ÉP-t, de a valóságban az egyikőtök nem kel fel többet... szerintem a test, felkar, comb a legjobb találati rendszer egy live-on így nincsenek vitás válltalálatok és a pajzsosok nem lesznek táposak ha illúzió romboló technikaként magukhoz szorítják a pajszot, mert a combjuk támadható ez azért is tetszik jobban az ujjatlan pólós rendszernél, mert mégis csak valóságosabb
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on May 14, 2008 17:42:08 GMT 2
Terep: Szerintem király volt. Egy magaslaton voltunk, nem csoda hogy beláttunk a másik táborba a kilátbólól meg pláne Találati rendszer: Érdekes, edzésen nyomhatnánk kicsit. Igazából annyi változtatással, hogy térdre és az alá nem lehet támadni már egész jó lenne. De a hozzáérnek a cipődhöz: ÉP-t vesztessz dolog télleg kicsit ... gay... Ez van, ezt kell szeretni aki jön, annak ezt is vállalnia kell. Mondjuk ez nem egy találatos rendszer, egy átlag nemesnek 4 ÉP-je van (+esetleges képességek, páncélpontok stb.) egy közkatonának 2, egy nehézvértesnek 2 ÉP, 2 páncélpont... Mindenesetre nem lenne rossz edzésen is bővíteni a találati felületet
|
|
|
Post by lofwnyr on May 30, 2008 13:18:17 GMT 2
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on May 30, 2008 13:26:45 GMT 2
Tényleg jó képek készültek, jól néztek ki egymás mellett a láncingekben és a pajzsokkal. Presbiter
|
|