|
Post by PG on Jan 11, 2009 14:19:16 GMT 2
|
|
|
Post by ashivalkoinen on Feb 18, 2009 15:17:20 GMT 2
Sziasztok! PG-hez hasonlóan én is szeretnék játékot ajánlani Nektek, bár tudom, Szeged elég messze van, de azért az idei idényben több nagyon jónak ígérkező játék is van. Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, ezért elsősorban saját élőszerepjátékunkat reklámoznám elsőként, ami Brit-Szász Live 2009 néven fut. A játékról minden információ megtalálható a ashi.web.elte.hu/fejv/britszasz2009/ weboldalon. A játék elsősorban harcorientátl játékosoknak javasolt, akik emellett képesek hitelesen eljátszani a katonaembert. A játék történelmi játék, így vannak megkötések az elvárt öltözettel és fegyverzettel kapcsolatban. (Közületek GuZ játékával ismerkedtem meg közelebbről Fireball LIVE-on, ő az, aki színvonalas és igényes szerepjátékot képvisel, a többiek játékát (bár pár emberrel találkoztam Cellen) nem ismerem, így nem is mondanék pozitív vagy negatív véleményt. A lényeg, hogy az igényes szerepjátékosokat várjuk. A játék meghívásos, de lehet jelentkezni, ez fenn van a honlapon. A játék időpontja július 24-26, előreláthatólag 200 és 500 forint közötti belépő lesz, cserébe maximálisan felépített helyszín lesz, a két és fél nap pedig a játékról fog szólni. PG által javasolt Hideg Éjszaka LIVE-ot is ajánlom, ugyanazon a terepen lesz megtartva, ahol a Brit-Szász Live. A HÉ időpontja: március 28-29-re lett téve! Helyszín: Tatabánya. Április 25., Brit Prehistória, a nyári nagyjáték egynapos előzménye, igény esetén két nappal. Honlap fenti, helyszín Tatabánya. Krulada 5: április 10-12. Erről még nem tudok sokat, még nem voltam Kruladán, de ismerve a szervezőséget jó játék lesz. krulada.uw.hu/ - Pilisborosjenő Március 14., Komárom: Rivergard 2. Az első játék nagyon jól sikerült, remek folytatást várok a szervezőktől. ashi.web.elte.hu/rivergard/Július 1-5 Fireball!!! GuZ: mellékes megjegyzésként, amikor végre nem Norlain vezette Wineglade seregét, hanem Mordred (a karakterem) akkor porbadaráltuk a Var'Ak seregét. Fireball honlapon a letölthető anyagok között van egy írás, "Értekezés Borliget harcosairól" címmel. Olvasgasd. üdv mindenkinek, Ashi Valkoinen P.S.: Anno cellen veletek együtt birodalmi katona voltam, habár favágóból képeztek át. ,)
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Mar 1, 2009 13:06:31 GMT 2
Csabával olvasgattuk ezt a Brit-Szász live-ot és nagyon jónak ígérkezik jó lenne, ha többen is mennénk rá Ashi: én nem tartom magam olyan nagyon jó szerepjátékosnak, de azért köszi az elismeréseket
|
|
|
Post by ashivalkoinen on Mar 1, 2009 14:17:37 GMT 2
Amit láttam játékot, az meggyőző volt. Közben feltöltöttem a Világleírást és a Karakteralkotást is pdf-ben a Szabálykönyv mellé, szóval ez alapján már elég jól el lehet képzelni a világot. ashi.web.elte.hu/fejv/britszasz2009/szabalyok/GuZ, Te kapsz majd meghívót (mivel személyesen is ismerlek), aki jönne még közületek, Kildar ajánlásával vagy személyes találkozó alapján jelentkezhet. Első meghívók kiküldése kb. márc. közepén várható.
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Mar 2, 2009 3:58:56 GMT 2
Egyelőre nekem is tetszik. Ha össze tudom hozni, valószínűleg mennék.
|
|
|
Post by ashivalkoinen on Mar 2, 2009 19:51:50 GMT 2
Gyümi, véletlenül nem szeszfőző voltál Cell 4-en?
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Mar 3, 2009 1:30:01 GMT 2
Neeeeeeeeem. Gúz mellett a másik csapatvezető voltam. Fireballon meg kereskedő.
|
|
|
Post by ashivalkoinen on Mar 3, 2009 15:39:13 GMT 2
Akkor valószínűleg lesz még egy meghívó is, neked. A Celles szeszfőzdést nem ismeri innen senki? Az FB kereskedő rémlik, valahol Borliget és Var'Ak között táboroztatok félúton. Of course, légvonalban félúton.
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Mar 4, 2009 17:26:56 GMT 2
Én és Filionel vóltunk a szeszfőzdések... És egyben elfek a hollók közül...
|
|
|
Post by ashivalkoinen on Mar 6, 2009 22:00:36 GMT 2
S ha ráérnétek, akarnátok jönni egy történelmi játékra Tatabányára nyáron?
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Mar 9, 2009 10:26:16 GMT 2
Pénz, és idő függvénye... Elolvasom a szabálykönyveket, aztán inkább tudok véleményt formálni.
|
|
|
Post by ashivalkoinen on Mar 15, 2009 19:35:50 GMT 2
Oké, várom türelemmel a véleményeket.
|
|
|
Post by ashivalkoinen on Mar 18, 2009 22:00:22 GMT 2
|
|
|
Post by ashivalkoinen on May 26, 2009 20:52:22 GMT 2
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Mar 21, 2011 15:35:25 GMT 2
Ma kaptam, tessék meggondolni! Előre szólok, hogy a fellépősöknek jó eséllyel nem lesz jó az időpont! Hali!
Egy igényfelmérő körkérdés és egyben meghívó volna ez az üzenet, ami minden élő szerepjátékosnak szól, aki szeretne kicsit nyitni az ország többi larpere felé.
A 2010-es Live Szervezői Találkozó, az előző évben megbeszéltek alapján egy nyitottabb rendezvény volt, hiszen az Oszakével együtt szervezve - s annak résztvevői számára is látogathatóan - sőt játékos csapatok tagjait is meginvitálva került megrendezésre. Idén továbbléptünk és immáron a rendezvény nevében is kifejeztük ezen szemléletet, mellyel lezárult egy korszak, mely 2003-tól egészen 2010-ig tartott.
Most, 2011-ben a LarpHaTár vállalta el a szervezést, így a LSZT12 helyett az első Larper Találkozó vagy ha maradunk az éves megrendezés koncepciójánál akkor az LT-2011 ezennel hivatalosan is meghirdetésre kerül. A rendezvény elsődlegesen az elmúlt években meg-megszakadozó kapcsolatokat szeretné kicsit feleleveníteni a szerepjátékos közösségek között, mivel úgy gondoljuk a kétirányú kommunikáció egyik legjobb formája a személyes találkozás. Persze nemcsak dumaparti lenne, programokkal is készülünk, illetve számítunk a ti előzetes ötleteitekre és javaslataitokra, hogy mikről lenne még érdemes szót ejteni.
Mivel manapság a larperek többsége csak a játékokon találkozik egymással, ott pedig kevesebb a mód az out beszélgetésre, így eképpen szeretnénk lehetőséget adni a személyes találkozásokra. Hisszük, hogy azok az idők már elmúltak, amikor néhány szervező közti évenkénti megbeszélés elegendő a szubkultúra "életben tartására". Úgy gondoljuk, hogy a játékosok, sőt az érdeklődők számára is lehetővé kell tenni, hogy megismerkedjenek a többi oldal nézőpontjaival, hiszen talán a mostani játékosok lesznek a következő szervezők, és az érdeklődőkből lesznek az új játékosok.
Most pedig pár szó a konkrétumokról.
Időpont: 2011. május 7-8. hétvége. Helyszín: Gödöllő, Madách Imre Szakközépiskola kollégiuma A rendezvény kétnapos mivoltából fakadóan a messziről érkezők számára foglaltunk legfeljebb 20 főre koliszobákat. A jelentkezési lapon lehet igényelni ágy/alvóhelyet, ezeket időrendi sorrendben foglaljuk le a jelentkezőknek.
Az eljutási segédletet és a végleges programterveket időben eljuttatjuk a jelentkezetteknek (az ott megadott mailcímre).
A programtervezetről pár szó, mert bár alapvetően egy laza beszélgetős eseményről lenne szó, de adott témákkal lehet készülni és fogunk is.
Előadások/bemutatók: Játékismertetők, bemutatók és olyan témák amelyek némi előzetes háttéranyagot igényelnek. Esetenként prezentációval vagy hangulati kép/hanganyaggal megtámogatva. Eddigi tervezett anyagok: - Airsoft és Larp (avagy tapasztalatok az elmúlt 2 év eseményeiből és betekintés egy párhuzamos szubkultúra világába és a két közösség metszetének felfedezése) - Larp közösségek közti kommunikáció és információcsere lehetőségeiről (pár szó a régi idők kudarcba fulladt kísérleteiről, majd némi jelenkép és végül egy ígéretes kezdeményezésről pár szó) - Játékok bemutatói. Az idei tervezett játékaitokról beszélhetnek a szervezőcsapatok akik igényt tartanak a lehetőségre.
Workshopok: Szeretnénk elindítani néhány olyan munkacsoportot, amely az LT folyamán megalapozna olyan hosszútávú közös projecteket, amik eredményét később a larper közösség számára elérhetővé tennénk. A workshopokhoz bárki csatlakozhat, és ha sikerül néhány lelkes emberből jól működő kis csapatokat létrehozni, akkor a következő évi LT-re máris lesz bőven anyag amiről lehet beszélni! Arról nem is beszélve, hogy minden eredményt creative common licensz alatt készítenénk, és alaposan dokumentálva publikánánk is, így valóban a közösség egészének javát szolgálhatja. Jelenleg 2 project indítására van vállalkozó, ők fogják bemutatni a terveiket és ha bárki úgy érzi tud érdemben hozzátenni a témához, akkor az LT ideje alatt megalapozhatják a későbbi közös munkát. A workshopos rendszerekről természetesen többet megtudhattok a helyszínen, de jelentkezhettek is saját elképzelésekkel... Jelenleg futó/induló munkacsoportok (ez még változhat ha a jelentkezők közül valaki még indít): - Felszereléskészítés - Jelmezkészítés
Interaktív témák: Feldobott vitatémák, eltérő nézőpontok ütköztetése, konfliktusok okainak vizsgálata és lehetőleg feloldása, vagy bármilyen élő megbeszélést igénylő csoportos beszélgetések kijelölt moderátorral, akik a téma mederben tartását hivatottak felügyelni
Végezetül, de nem utolsósorban, szabad játékok! Kardozni, célba lőni, felszereléseket próbálgatni...stb is lesz mód, hacsak nem lesz nagyon ramaty időjárás (lévén ezek szabadtéri programok). Mindenesetre nem baj ha larpos jelmezben érkezel, mi tutti úgy leszünk!
Az esemény egészének költségvetése önkéntes és lehetőségalapú, magyarán mindenki annyit ad amennyit tud és akar (eddig olyan 45-50 eft körülinek tűnik az összkiadás, melynek zömét a szobák kibérlése képezi). A "szponzorok" nevét és a hozzájárulás összegét felrakjuk a faliújságra, és ha elérjük a költségösszeget, a további felajánlásokból innivalót és kaját veszünk mindenki örömére
Várunk szeretettel minden larpszervezőt, játékos és érdeklődőt!
Jelentkezni az alábbi linken lehet: spreadsheets.google.com/viewform?hl=hu&formkey=dHdSbXcxbzBlaGNnWGtlSWJzVmI0eVE6MQ#gid=0
Üdvözlettel: LarpHaTár
|
|