Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Nov 13, 2007 14:36:43 GMT 2
Ide kerülhet minden olyan Live-al kapcsolatos dolog, ami valamiért nem kapcsolódik egyik nevesített témához, játékhoz sem. Az új live-okról is itt lehet hírt adni, ha van érdeklõdõ, akkor nyitunk neki új topicot.
Presbiter
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Nov 13, 2007 14:41:55 GMT 2
Az rpg.hu-ról, Ynev-fanoknak (és hidegtûrõknek) a Foedus szervezésében:
"Ha van kedved elmerülni Ynev varázslatos világán, ha van kedved látogatást tenni a Fekete Határon, s nem félsz attól, hogy a két ország háborújának áldozata leszel, ha bírod a hideget, mert Ranagol és Arel minden hatalma ellenére igen hûvös idõ várható, gyere el 2007 december elsején, szombaton játszani egy jót."
Idõpont: 2007 december 1. kb 10-18 óra között. Helyszín: Pilisborosjenõ, teve szikla Találkozó: késõbb Költség: várhatóan 500Ft Jelentkezési határidõ: 2007 november 17, szombat éjfél. Jelentkezési cím: jelentkezes kukac foedus.hu
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Nov 13, 2007 20:38:49 GMT 2
Használjuk ki az új fórumot! Ha már szóba került egy steam-punk live ötlete, akkor én valami ilyesmit tudok elképzelni: KÉPEK ITT
|
|
|
Post by fenyx on Nov 14, 2007 10:20:09 GMT 2
Néhol erős az anime stílus beütése (hajszínek irdatlan mennyiségű miniszoknya) és itt ott van némi (sztem) felesleges gót hajtás, és természetesen mérhetetlen mennyiségű pózolás és exhibícionizmus (de ez csak természetes ), de egyébként valóban király jelmezek vannak Egy larp-ra valóban tök jók. Bár én egy ütlegelősebb dologra kicsit szolídabb jelmezeket gondolnék, márcsak a sérülésük miatt is. Ezt persze akár úgy is el lehet érni, hogy visszábvesz az ember a technológián.
|
|
|
Post by < D > on Nov 14, 2007 11:37:26 GMT 2
Hmmm... Nem egyszerű. Most, hogy mar pontosabban tudom mi ez rákellett jönnöm, hogy én nagyon szeretem ezt. Sőt. Az egyik kedvenc animom, és a világ talán egyik legérdekesebb játéka is hasonló tárgykörbe tartozik. Ki ne ismerné a Thief sorozatot. Mindazonáltal, ez, és az ebből készült live nem szólna másról, mit a specializációkról, és minél látványosabb kütükről. Ez pedig nem más mint vegytiszta pénz kérdés. (+ némi kreativitás, de a mérleg a pénz felé billen szerintem) Az anim hatás szerintem onnan erdehet, hogy keleten "jobban" és jóval többet rajzolnak. Tehát ilyet is. Így némi kultúrát (divatot, mentalitást, stílust) is felszippantot, és úgy indult el nyugat felé. De, ezt tanult kollégán szerintem jobban és biztosabban tudhatja. Inkább valamiféle, nyomozós, rejtély-megoldós (mint egy Chtulhu-s rpg) live-ot tudok elképzelni, ahol persze (inkognitóban)utazni, fegyveres harcot vívi is kell lehet, tehát semmiképpen sem akkora volumen mint a (régi) szegedi vamp. live. Persze ezzel nem leszolni akarom, a sz-i v. l-t. csak ez a stílus, tipus mást igényel szerintem.
|
|
|
Post by fenyx on Nov 14, 2007 15:20:49 GMT 2
Sztem a stílust és pénz kérdést nagymértékben lehet befolyásolni a technológiai határ megszabásával. Pl.: ha "tegnap találták fel a puskát" (nem szószerint értendő jelzés a tech szintre), akkor még bőven akad aki karddal mászkál, és csak enyhén lenne érezhető az SP stílus, az összhatás mégis különlegsebb, újabb lenne.
Az anime stílus eredése különösebben nem foglalkoztat, csak simán sokallom.
|
|
Helix
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Helix on Nov 15, 2007 13:02:17 GMT 2
Lehet, hogy én nem vagyok 100-as, de nekem ez kicsit mese szerû!
Azért tetszik!
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Feb 17, 2008 18:35:25 GMT 2
Ismét az rpg.hu fórumáról. Debrecen messze van, de egyébként jó játék szokott lenni.
Sziasztok! (..)Viszont itt van 2008, egy új év, egy új játék. Sok minden változik, és reményeim szerint ezek mind a játékosok megelégedettségére.
Nézzük sorjában. Mik azok a legfontosabbak, amik ugyanazok maradnak: - továbbra is Ynev világán maradunk mind helyszín, mind játszható fajok, és nemzetek terén - az idõpont ismét aug. második hétvégéje, ami ezúttal 8.-9.-10. - a szabályrendszer jellege, a játék elvei is ugyanazok maradnak - a szervezõk is ugyanazok maradnak, csupán bõvülésen esnek túl - továbbra is 1000Ft/fõ marad a játék jelentekzési díja
És akkor nézzük mi az ami változik:
- a 3. játék lezárta a D-i városállamok hányatatott sorsának történetét, új történet veszi kezdetét, Ynev másik táján, más szereplõkkel - az új történethez új helyszín is dukál, a játék költözik egy szerinem mindenki számára sokkal barátságosabb, közelebb esõ helyszínre a Budapest melletti Pilisborosjenõ környékére, azt hiszem ez a legtöbb játékos számára sokkal közelebbi helyszín, lényegében a szervezõkön és még vagy 10 játékosok kívül mindenki másnak jóval nagyobb könnyebbséget jelent, hogy nem kell egy fél, vagy egy egész országot átutazni (ez már közben sajnos nem áll, kiderült, hogy a PBJ-i helyszín tönkrement - Presbiter) - a szabályrendszer is változik: kevesebb varázslat, egyszerûsödõ nevesített karakterek körülötti szabályok, és még a harcrendszerbe is belepiszkálunk kicsit - ezúttal újra megpróbálkozunk más fajokat belevonni a játékba Azt hiszem hamarjában összeszedve ezek a legfontosabbak. Nemsokára kikerül még egy lezáró kis történet, ami a tavalyi játék végét összegzi. Ha van kérdésetek, ötletetek, vagy észrevételetek írjatok. Hector
Ha mégis lesz közelebbi helyszín, vagy ha több érdeklõdõ lesz az Yneves (de klasszikusan Live stílusú) játékra, akkor érdemes végiggondolni.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Feb 20, 2008 22:51:49 GMT 2
Cebót gondolom többen is ismerik ők szervezik a Fireball Live-t, és megkért, hogy tegyem közzé a fórumon gportal.hu/portal/fireball/alapvetően Cell és Caelum között áll (többet én se tudok még ) ha érdekel vkit az jelezze, mert szeretnék tudni (és szeretnék, ha mennénk )
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Jun 9, 2008 13:47:28 GMT 2
közeledik a Fireball Live, ugyhogy akit érdekel az jelezze valamilyen formában egyedőlre Csaba és Én vagyunk akik valszeg menni fogunk és élőholtak leszünk a játék június 27-29-én lesz, az előjelentkezés határideje június 20. részletek: gportal.hu/portal/fireball/
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jun 9, 2008 13:52:07 GMT 2
Guz, Csaba: Egy kis tájékoztatót idetehetnétek a fórumra, hátha többen is kedvet kapnak. Ollózhatjátok a weblapjukról, vagy személyes ismeretekből...
Presbiter
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Jun 9, 2008 16:45:37 GMT 2
"A játékról nagy vonalakban 2007-ben első alkalommal került megrendezésre a Fireball Live játék! Az összes high fantasy stílusú asztali szerepjáték háttérvilágát elfogadó, de alapvetően D&D és MAGUS alapokra épített LARP-ot próbáltunk összehozni. Ezen a játékon származhat karaktered Faerun világáról, Ynev földjéről, de akár Kalimdor kontinenséről is. Több ÉP-s harcrendszert, és nem manapont alapú mágiarendszert használunk. Az alapszabályok rövidek, egyszerűek, és nagyon könnyen megjegyezhetőek. A mágiarendszer már kicsit hosszadalmasabb, több odafigyelést igényel. A karaktereknek lehetőségük van fejlődni is a játék során: a jó szerepjátszás jutalmat érdemel!" "Háttérvilág - Fireball Live Olyan háttértörténetet szerettünk volna létrehozni, amely nem szakad el az asztali szerepjáték világoktól. Célunk az volt, hogy együtt játszhassanak a MAGUS, a D&D, vagy bármely más High Fantasy szerepjáték szerelmesei. "Hogy oldjuk meg hogy Arel, Ranagol, Kyel, vagy bármely MAGUS istenség hívei megférjenek Lathander, Obad Hai, Pelor, Cyric, vagy más D&D istenségek hívei mellett?" Nehéz feladat, de megpróbáltuk megoldani a problémát. Létrehoztunk hát egy síkot, amely minden létező világgal kapcsolatban áll... A Csapdavilágot" a világok keveredése így elsőre vadnak tűnhet , de ennek inkább csak az elősztoriban van jelentősége, hogy honnan származik a karaktered, a Csapdavilág ezen világoktól lényegében független, saját tájjal és történelemmel rendelkezik a játékot többek között Cebo és Druid szervezik; akik ismerik őket, tudhatják, hogy biztosan egy hangulatos live-ot fognak szervezni bővebben a weboldalukon
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Jun 13, 2008 4:03:33 GMT 2
hollólájv 2008?hüm?
|
|
|
Post by < D > on Jun 15, 2008 20:05:27 GMT 2
A lap elején posztolt témát visszaidézve találtam egy (azért nem teljesen de ...) steampunk gyöngyszemet. Presbiter ezt te is értékelni fogod:
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jun 16, 2008 14:06:37 GMT 2
Ah igen H&K MP5K, méghozzá ugye custom outfit. Kedves kis ékszer, nekem nem is steampunk jut eszembe róla, hanem inkább valami modernfantasy inkvizítor szerzetes, aki éppen démonra megy. Mondjuk akkor a 9x19 mm lőszer nyilván ezüstmagos...
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on Jul 2, 2008 12:37:11 GMT 2
Na szóval valóban megjöttünk fireballról, írok egy kis élménybeszámolót. Az odaút teljesen simán ment, minden vonatot elértünk, a busszal volt egy kis kavarás de aztán az is megoldódott. Elég későn értünk ki a játéktérre, táborépítésre már nem nagyon volt időnk, ráadásul tűzgyújtási tilalom volt, ami finoman szólva is rosszul érintett minket. Másnap aztán vettünk egy grillsütőt, az ugye zárt és azt használhattuk. Más kérdés persze hogy este esett az eső, és a tűzgyújtási tilalmat feloldották A rendszer eléggé bonyolult volt, rengeteg varázslattal, mágikus hatással, mérgezett fegyverekkel. Békától az unikornison át egészen az ezüstsárkányig szinte bármivé át lehetett változni... A különböző hatásokat különböző színű szalagok jelölték, pl. tűz-piros, szentelt fegyver-fehér, fagysebzés-kék és így tovább. Viccesek voltak a karácsonyfa harcosok 5féle szalaggal Mi egy eléggé békés, kereskedő csapatot játszottunk, én pl tényleges harcban 1-szer vettem részt a karakteremmel, a többi alkalommal zombi vagy troglodita NJK szerepet játszottam. Rengeteg power gamer és arcos harcos volt, ha kicsit jobban be akartam volna avatkozni a dolgokba, akkor biztosan elvették volna a kedvem az egésztől. Pl. volt olyan srác akitől el kellett venni a tőrét, mert fizikai immunitása volt, és a fegyveremmel nem tudtam volna megsebezni szal voltak vicces dolgok . A történet szerinti jók, Winglade (asszem) lakói harcban meglehetősen szervezetlenek voltak, simán szét lehetett forgatni az alakzatukat, egy-egy elleni harcban sem voltak szerintem túl nagy ellenfelek. Érdekes volt, hogy a markolatfogásra szinte senki nem számított. Zombiként a legtöbb találatot úgy vittem be, hogy közben az ellenfél fegyverét lefogtam... Eléggé all-in játék volt, szal volt itt félisten akit egy dobozba kellett börtönözni, két frakció háborúja, troglodita invázió, zombihorda támadása, vérfarkas, vámpír, szellemek, lidércek, mágikus torony, több királyválasztás... A sok esemény, meg az hogy néha a mesélők csak így hirtelen ötletből dobtak be dolgokat, meg gyakran váltottak karaktereket (és nem mindig volt egyértelmű) kicsit (számomra) szétdarabolták a sztorit. Összességében nekem a játék tetszett, élveztem a kereskedő szerepet, ha megyek augusztusban akkor ezt a szálat szeretném továbbvinni. Ja még pár dolog: A terep kellemes volt, bár akácos kicsit Volt a közelben ivóvíz, biciklivel egy negyed óra alatt oda vissza megjárható út. Mi szinte végigfőztük az egész liveot, mégis egész sok eseményben részt vettünk. Sokakat megleptünk a nem powerkedős hozzáállásunkkal, meg azzal, hogy igazi ételt adtunk el a játékon belül (almát, málnaszörpöt ilyesmit). [ha valami kicsit zavaros lenne, akkor azt tudjátok be annak hogy fáradt vagyok ]
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Jul 2, 2008 13:09:37 GMT 2
Augusztus? lesz folytatása augusztusban? ha nem ütközik a terveimmal,akkor arra szerintem én is benézek,mert az anyagiak,mint ennél a live-nál, nem fognak közbeszólni.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Jul 2, 2008 14:54:41 GMT 2
valóban egy nagyon jó live volt a játék már péntek reggel elkezdődött teljes gőzerővel, ami nekem nagyon tetszett, mert az összes live-on csak szombaton szokott játék lenni, pénteken csak pár óra bevezető, vasárnap pedig pakolás nekem az NJK szerepek tetszettek a legjobban elősször zombiként kellett védenünk egy gonosz félisten erődjét (1 perces töltéssel ), aztán este lettünk trogloditák, majd egy lich élőholtjai, asassinok stb. a Wineglade-esek valóban nem küzdöttek valami jól; egy élőholt pappal mögöttem támadtam a csapatukra egy kis pajzzsal és egy rövidkarddal, és négyen is csak nagy nehez tudtak eltalálni hosszúkardokkal... a legnagyobb gondot az jelentette, hogy a szabályrendszerben nagyok voltak a hézagok, rengeteg dolog nem volt egyértelmű és sok dolog nem is volt benne (pl. a töltés) és túl sok volt a varázslat, aminek a fele elég érdekes volt (pl. a sárkánnyá változás) a sütögetés nagyon bejött mindenkinek , mindenki tőlünk akart kaját szerezni augusztusban majd palacsintát is süssüsnk ;D (szerintem nyithatnánk új topicot a Fireballnak, mert elrenyte sokunk tetszését, és menni fogunk a többire is )
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jul 2, 2008 15:29:05 GMT 2
Köszi a beszámolókat, rajta nyissatok neki topicot! Presbiter
|
|
|
Post by PG on Jan 10, 2009 20:28:42 GMT 2
Sziasztok! Egy közelgő live-ot szeretnék bejelenteni, amely általam illetve Soloviel által megrendezett játék lesz. A stílus barbár jellegű, de nem sztereotip barbárokra kell gondolni. Szabályrendszer: deadindream.extra.hu/heszab.docFórum: LARP HaTár fórum (közismertebb nevén Cell-live fórum) larphatar.forumotion.com/forum.htmIdõpont: 2009 ápr. 4-5. Helyszín: Tatabánya Találkozó: még nem konkretizált, valószínűleg már péntek este. Költség: ingyenes Jelentkezési határidõ: január vége, max február közepe Jelentkezés: pg00 kukac freemail pont hu, avagy a fent említett fórumon PÜ-ben.
|
|