Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Apr 21, 2008 17:59:08 GMT 2
Hosszú csend után ismét hangot ad magáról messzi Gorwenal és vidéke. A játék augusztus első hétvégéjén (1-3) lesz, helyszín technikai okokból még nem fix, viszont szeretnénk pár drasztikusnak ható újítást belevinni, amik megkülönböztethetik a legtöbb hazai játéktól. Részletek a rövidesen kipakolásra kerülő végleges szabálykönyvben, egyelőre egy rövid ízelítő az alapelveinkről és a változásokról, melyekről páran hallhattatok már:
- Szeretnénk szakítani a magyar játékokon megszokott "mer csapat" alapú játékkal, és jobban ráfeküdni a karakter alapú játékra, csak hogy egy példát mondjak, nekem pl felállt a szőr a hátamon attól amikor utólag megtudtam hogy a japóknál a varázsló meg a sámán összeállt a boszorkánymesterrel (elvileg e három irányzat rühelli egymást) "mer egy csapatba vagyunk" alapon. - Szigorítunk a felszereléskövetelményen, példának okáért megköveteljük, hogy a kardoknak legyen jól elkülöníthető éle és lapja. Ez lehet, hogy több helyen visszatetszést fog kiváltani, de ha nem is a szebb kardok számának növekedését, akkor a kardok általános számának csökkenését fogja maga után vonni, és végülis valamilyen szinten "reális", hogy nincs az emberek 90 százalékának kardja, hanem megoldja máshogy. - Nem választjuk külön a világi és mágiahasználó kasztot, a mágiahasználat egy két fokozattal bíró, tanulható képesség, melynek alap fokát bizonyos követelményeknek eleget téve (megfelelő jelmez és irányzata világnézetének és varázslatainak megfelelő ismerete) a játékos induláskor is megkaphatja. - A "mezei" egytalálatos rendszert kicsit megvariáljuk, talán egy fokkal hihetőbb sebesülésrendszert behozva a játékba. - A harci varázslatok 95%-át kigyomláltuk a rendszerből, mert mindig csak baj van velük. Helyettük bedobtunk menő rituálékat. - Szigorúan semmi japócucc, kivétel nincs.
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Apr 23, 2008 0:15:00 GMT 2
Ami viszont fontosabb, hogy (egyrészt duplapostolok hogy fenntartsam a topikot másrészt hogy) miféle szerepekben lehet rátok számítani. Darken Rahllal már beszélgettem ez ügyben, közösen három főbb irányvonalat sütöttünk ki, amik persze nincsenek betonba öntve, pusztán lehetőségek, amiket kedvetek szerint használhattok vagy bővíthettek: - Birodalmi katonák, mivel állítólag sokan szeretnétek kipróbálni a rendezett lovagrendes dolgokat. Előny, hogy használhatjátok a római vöröstunikát, és a scutumokat, ha olyan hangulatotok van hogy lecipelitek. - Úgy hallottam, szeretnétek érvényesíteni a "felvásárolt kocsma" mókát, erre elég komoly gazdasági-játéktechnikai részt építenénk, ezért ha tényleg vállalnátok, feltétlenül értesítsetek. A kocsma ellátását szervezői oldalról meg tudjuk oldani, így nem fogja a ti vállatokat terhelni a dolog anyagi vonzata. - Elfek vagy éppen zöldek, ennek úgy hallottam, visszaesett a népszerűsége, ezért kíváncsi lennék a tényleges közvélekedésre. Röviden ez a három dolog jutott eszembe elsőre, szívesen hallanám észrevételeiteket, ötleteiteket, javaslataitokat ezügyben, mert mégiscsak sokan vagytok, és jó, ha az ember tudja, hol számolhat veletek.
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Jun 14, 2008 14:09:37 GMT 2
Elnézést a csúszásért, a továbbiakban mellőzni fogjuk a téma méltatlan hanyagolását, íme: cell-live.extra.hu/stuff/cl4szab.docAlap szabálykönyv, szokás szerint ismerete elvárás. cell-live.extra.hu/stuff/cl4spells.docVarázslatok, ezek azoknak érdekesek, akik mágiahasználót akarnak játszani, de nekik viszont nagyon. Konkrétan aki nem ismeri irányzata varázslatait és annak alkalmazását, az nem lehet varázshasználó.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Jun 15, 2008 8:49:53 GMT 2
Nos a Vasas Elfek visszatérnek a gyökereikhez,s mivel mikor Elfherceg voltam a játék élvezhetõ részeibõl úgy ahogy voltak kimaradtam(az npc szerep kötelezõ rámesõ elemei miatt...) így társaimmal(Sebi és Tyb) úgy döntöttünk,hogy a karim,Syleias megint elszúrja az egyik fontos rituáléját és a Jóságos elfek enyhe Drow vonalat vesznek fel. Ezt értsétek abban,hogy konkrétan a Jó nem kifizetõdõ Gorvenálban,s ha mi elfek jól akarjuk érezni magunkat(amit tavaly csak az eleresztett testõreimnek sikerült úgy ahogy),akkor a rendbõl kiválva káoszosabb jelleggel inkább a Zöldek táborát gyarapítanánk.Bár elf mivoltunkat megtartanánk,szóval a külön elf erõdítmény a fák között,s a kúltúra némely megnyílvánulása a viselkedésünkben(szemben a "zöldekkel" ) hûen tükrözni fogja eddigi játékunkat,de idén nagyobb hangsúlyt fektetnénk a "Vasas" oldalra,szóval rettegjetek Emberkék,mert jönnek az Éjben Szemezõk(nem végleges,még megvitatás alatt állócsapatnév),eleddig 3 fõvel: Avarys(Testõröm,haditanácsnokom),Sylvanes(kocsmatöltelékem,Testõröm) és jómagam Syleias,a csapat összefogója,irányítója,pénzeskasszája és nemutolsósorban mágiatudora. Ha esetlegesen erre a koncepcióra van valami NPC szerepetek szívesen fogadjuk,de én konkrétan minden olyat visszautasítok(megfogalmazásért bocsi),ami a tavalyihoz hasonlóval azzal járna,hogy a fõvárosban rostokolok,várva,hogy valaki felkeressen küldetésért,oktatásért vagy bármi egyébért. Cselekménydús Játéknak nézünk elébe,s ha a sors nem ezt a szerepet szánja(ismét) a csapatomnak,hát (szabályok keretein belül maradva,s azért az ésszerû döntéseket megfontolva) szembeszegülünk a "sorssal",s istenbezony egy jókis cselekménysorozatot indítunk meg,mely a játékélményt nem,csupán a tétlenséget zúzza porrá,hogy aztán mézsörbe keverve oltsa kitikkadt torokkal kísért szomjunkat. (a kisregényért bocsi,de most értem haza az esti mûszakból,ahol csönbe köllött lenni,s jólesik kiadni a véleményem ^^)
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Jun 15, 2008 11:57:24 GMT 2
A tavalyi játékot ne tekintsük etalonnak, szervezettség és előre kiosztott feladatok terén sokkal inkább a tavalyelőttire fog hasonlítani, ha minden jól megy.
Zöldek idén tudtommal igencsak mérsékelt számban lesznek, mert nekem Darken Rahl azt mondta, inkább játszanátok mást. Erre az első postban vázoltam lehetőségeket is (kocsmacsinálás ajánlata még mindig áll?)
Vasas-elfség terén észrevételezném még, hogy tudtommal a sámánság még mindig háklis a gorwenali elfközösségre, tehát annyira nem szerencsés dolog beköltözni közéjük, és ha minden jól megy, tarthatjátok városon belül is a vasaself koncepciót. (Már csak azért is, mert az erősen rasszista irányvételű Nyugati Birodalom csinált közbiztonságot időközben, így nem éri meg annyira fúdenagyonhúdegonosznak lenni, tavaly főként ebből volt gond, hogy a "jó" csapat kb eltűnt. Mindazonáltal ha így álltok, akkor is tartogatna számotokra pár érdekesebb dolgot a játék, keress meg msnen.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jun 15, 2008 17:31:11 GMT 2
Srcácok! Szerdai, vagy csütörtöki edzésen ki kellene alakítani vmi egységes koncepciót, mert ahogy látom, Csaba és Fil teljesen másban gondolkodtak. Vagy maradni abban, hogy nem csapatjelentkezés, hanem egyedi karakteres indulás lesz, akkor azt kellene eldönteni, meg véglegesíteni.
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on Jun 15, 2008 20:59:59 GMT 2
Nem gondolkozunk másban. Filék eddig is külön voltak tőlünk... Én a városőrségre szavaznék, anno mikor felvetettem ez tetszett pár embernek (Gyümi?Gúz?)
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Jun 15, 2008 21:10:15 GMT 2
Nos igen,itt igazábólk nem széthúzásról van szó,mert eddigi cellive-ainkon sem egy csapatban játszottunk,még ha így is tünt a Cell2-õn,Az elfek sosem voltak közkedveltek,s ezt ki is használtuk,s meggazdagodtunk ^^ Másfelõl meg a Cell-Live inkább az egyént nézi,mint a csapatot,s valahogy a Városõr megintcsak a tömegkatonaságot idézné,mint annó a zöldeknél is volt. S amennyiben nemlesznek Zöldek,úgy egy az egyben a Tavalyelötti Live-ot vesszük alapúl,ahol névleg jók voltunk,bár nemvéletlen voltam az egyik fõbb tanítványa a feketemágusnak
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Jun 15, 2008 21:21:06 GMT 2
Ellenben most a városőrség (pontosabban a birodalmi hadtest) tennivalókkal és pörgésről ellátásáról személyesen, vagy legalábbis nagyon közelről fogok gondoskodni, míg tavaly a zöldek fő problémája az volt szerintem, hogy egyszerűen nem tudtuk beilleszteni őket a "nagy kép"be, mivel többek között a nemzöldek reakciója nem egészen az elvárt volt.
Nade mint mondtam ne a tavalyt vegyük alapul, azt a játékot utólagos megítélésem szerint több helyen is elrontottuk.
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Jun 21, 2008 21:29:18 GMT 2
Srcácok! Szerdai, vagy csütörtöki edzésen ki kellene alakítani vmi egységes koncepciót, mert ahogy látom, Csaba és Fil teljesen másban gondolkodtak. Vagy maradni abban, hogy nem csapatjelentkezés, hanem egyedi karakteres indulás lesz, akkor azt kellene eldönteni, meg véglegesíteni. Nem akarok sürgetni senkit, de szombat este van.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Jun 23, 2008 12:52:05 GMT 2
bejött egy Fireball,úgyhogy azt beszélték meg
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Jun 25, 2008 1:30:14 GMT 2
Addig is a színesebb karaktert alkotni vágyóknak egy kis olvasnivaló került fel weboldalunkra, többek között a világot lakó emberi népek és kultúrák rövid leírása, valamint az ún. "karakteralkotási útmutató", mely a játékra való karakteralkotásban nyúlt (szerintem) hasznos segítséget.
|
|
Petro
Fórumfõmester
Vampire
|
Post by Petro on Jul 10, 2008 13:45:31 GMT 2
Üdvözletem a Hollóknak! Kérnélek titeket, aki jön tőletek Cell 4-re, lehetőleg küldje el karaktere leírását, egyrészt ugye színesítésnek meg akkor mi is tudunk plusz dolgokat kitalálni, vagy Kildarnak vagy nekem. Természetesen aki Kiemelt Karakter lesz (tudtommal idén Darken Rahl), annak nem szükséges küldeni ilyet. Segítséget a karakteralkotáshoz még mindig találhattok az oldalunkon: cell-live.extra.huJa és egy kérdés: Presbiter, ha jössz idén, láthatunk téged orkként?
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jul 10, 2008 22:11:31 GMT 2
Szeretnék menni, de még sajnos nem biztos, hogy a munkával össze tudom egyeztetni. Ha megyek, akkor megbeszélés tárgyát képezhetik faji preferenciák
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Jul 14, 2008 12:29:59 GMT 2
Idén is a tavalyi karimmal jövök,s elvileg Kildárral már meg is lett beszélve ez-az.
|
|
Petro
Fórumfõmester
Vampire
|
Post by Petro on Jul 16, 2008 19:02:50 GMT 2
Változás, Kildarral kitaláltuk hogy a Kiemelt Karakterek is írjanak előtörténetet és karileírást, amelyeket kiteszünk (pozitív) mintának (kivéve természetesen a titkos szereplőket ), háromnegyed-egy oldal közötti hosszúságú legyen lehetőleg.
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Jul 18, 2008 10:49:17 GMT 2
Meg úgy mindenki küldhetne végre, két hét van a játékig, jó lenne ha tudnánk kik és hányan jöttök, illetve aki szeretne személyreszabott történetiszálat, vagy legalábbis kicsit igényes, küldjön karakterleírást.
|
|
Petro
Fórumfõmester
Vampire
|
Post by Petro on Jul 21, 2008 13:15:20 GMT 2
Na, aki még mindig nem küldött leírást, igyekezzen, 25-ig még elfogadjuk, utána már nem, mert a szervezés utolsó fázisába lépünk. Pontosabban lehet utána is küldeni, de akkor már nem fogunk személyre szóló feladatokat kitalálni.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Jul 22, 2008 3:30:23 GMT 2
Petro,mivel az eddigi karimmal jövök(mint azt Kildárral már megbeszéltük,így szerintem én nem küldök ilyesmit,mert ami fontos lenne megemlíteni,az Gorwenálban már-már történelem ;.)
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Jul 24, 2008 23:38:35 GMT 2
Én elküldtem e-mailben a karakterem. Nem szükséges neki küldön történetszál.
|
|