Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Nov 9, 2010 22:34:26 GMT 2
Sajnos előreláthatólag nem tudok elmenni, mert németbe kell mennem dolgozni 18tól 2 hétre. Aki elszeretne menni az Bencénkkel beszéljen. Vagy Tóth Lacinál érdeklődjetek: tothlaci@vipmail.hu Persze említsétek meg, hogy Hollósok vagyunk.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Nov 10, 2010 0:19:43 GMT 2
Ceta jó eséllyel nem tud jönni, mert Németországban lesz, ez ma este derült ki, de gondolom ő is el fogja mondani.
Magam részéről egyáltalán nem ígérhetek semmit, nekünk nemzetközi konferenciánk lesz ebben az időben, és a koncert sem kifejezetten érdekel.
Viszont a meghívást nem csak nekünk küldték ki, tehát az Oroszlánszív LR is valószínűleg ott lesz, velük pedig már harcoltunk, kisebb szabadharcot velük is lehet produkálni.
Meg szeretném erősíteni, hogy szombatonként van edzés a Rendházban, csak a szakadó eső lehet gátló ok. Bencével és Cetával elkezdtük a jövő évi programokba szánt dolgok összeállítását, gyakorlását, minden VESÉT végzett tagot szeretettel várunk, aki fellépésben, fémfegyveres gyakorlásban szeretne résztvenni.
Ha a koncertfellépésre szeretnétek valamit, akkor segítünk begyakorolni....
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Nov 13, 2010 18:03:53 GMT 2
A további infók: Sziasztok! A nov. 19-ével kapcsolatban meg kéne beszélni a részleteket. A program előre láthatólag ilyen lenne: 19:00- remélhetőleg mindenki sikeresen megérkezik a Garaboncziásba 19:30-20:00- rövid séta a városban: Lófara, McDonalds, Kárász utca, Széchenyi tér (ahol egy kis vidámkodás lenne), utána Kárász utca, Dugonics tér, és vissza a Garaboncziásba. 20:30- 20:45- Ekkorra talán az első zenekar kezdéshez készül már, s van pár lézengő néző, csinálnánk megint egy vidámkodást. 21:00- 21:30- A mikor a zenekar zenél kis pihenés után (egy két sör, stb.), ismét portyáznánk a városban a korábban ismertetett útvonalon. Igen, a vidámkodás a Széchenyi téren nem fog elmaradni. 22:00- 22:15- A Paddy & Rats feltehetően már előkészült a koncertre, ezért egy vidámkodással megtiszteljük őket, és a szép számmal összegyűlt nézősereget. Mindezek után, szabad rablás, mulatozás hajnalig, természetesen, miután a veszélyes, vagy kölcsön kapott cuccok biztos helyre kerültek. Természetesen egyéb improvizációra a jogot fenntartjuk. A megbeszélés tehát mondjuk nov 17-én lenne, egy közösen egyeztetett helyen. Ahol e levélnél kicsit részletesebben megvitatnánk a programot, vagy más egyebet. Ha valakinek nem jó ez az időpont, akkor üzenjen nekem, aztán kitalálunk valamit. Akinek van valami észrevétele, az szóljon bátran. (A címzettek közül páran kimaradtak, mert nincsenek fenn az iwiw en, őket is értesítem egyéb úton módon.) László Vitéz
|
|
|
Post by András on Nov 13, 2010 19:49:40 GMT 2
Szuper, erre simán vállalom a beöltözést, legfeljebb fogok egy lándzsát vagy a zászlónkat ha lehet vinni. Kérdés, hogy akkor tőlünk ki lesz aki beszél velük? Mert mi Pestiek nem tudunk lemenni 17-én, de 19-én biztos leszünk.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Nov 13, 2010 23:42:56 GMT 2
Na vajon ki az általában, aki mindig elmegy mindenhova, ha ilyesmiről van szó? Hát én.
|
|
|
Post by András on Nov 14, 2010 10:58:12 GMT 2
Rendben, akkor Rendőrségtől ki szerez engedélyt? Mert gondolom nem ártana egy full cuccos felvonuláshoz. De majd a megbeszélés után gondolom minden világosabb lesz.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Nov 15, 2010 13:15:02 GMT 2
Na igen, azt nagyon fontos tisztázni, hogy ki a hivatalos szervező, aki felel azért, hogy a szükséges papírok rendben legyenek, vagy ha gond van, akkor tartja a hátát. Nem lenne jó, ha a bizonytalan dolgok miatt mondjuk elkoboznák a fegyvereket, mondjuk fél évvel későbbi visszakapással.
Amíg magánterületen megy a fémkardozás, vagy bejelentett rendezvényen (Nándorfehérvári En.), addig nincs gond, de mindenféle előzetes egyeztetés nélkül pl. a Széchenyi téren vívásnak megvan az a veszélye, hogy egy lelkes rendőr a közbiztonságra veszélyes dolognak ítéli a megmozdulást, és szabálysértési eljárást indít. Ami a jogi hercehurcán kívül mindenképpen a felhasznált eszközök (kard, lándzsa, láncing) lefoglalását is jelenti.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Nov 15, 2010 13:49:12 GMT 2
Na közben megkérdeztem egy rendőr ismerősömet, hogy mi a helyzet. Bejelentési kötelezettség van egy ilyen rendezvényre, azaz kapitányságon be kell jelenteni, hogy ezen az útvonalon, ebben az időintervallumban mit szeretnénk bemutatni, és meg kell adni a felelős személyét, elérhetőségeit, stb. Ezzel le is lehet fedni a dolgot.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Nov 17, 2010 22:43:27 GMT 2
Na beszéltem Tóth Lacival. Sikerült megegyezni vele, hogy a felvonuláson nem lesznek nálunk fegyverek, amit a garabonciás pultja mögött hagyunk addig megőrzésre. A vonulásból 2 lesz összesen. A fellépőknek este 6ra kellene odaérni, nem gond ha 15 percet késnek, de érjenek oda. Csak párviadalok lesznek, kb 3-4. Mindenki aki harcolni fog természetesen az alkohol tiltva van, amíg fegyvert kell forgatni. Bencére meg a továbbiakban is érvényes az alkoholmentes italok fogyasztása, mivel a csapat nevében van ott, így ha Presbi nem lesz ott, akkor én vállalom érte a felelőséget! Plussz embereket a csapatból várnak beöltözve, még ha nem is harcolnak, de a hely biztosítására nagyon kelleni fognak. Így szeretném kérni Gyümit, Csiszit és Gúzt, hogy ha tudnak öltözzenek be! Remélhetőleg nem fognak késni a koncertek és hamar letudjuk az egészet.
Szóval ennyit sikerült ma megbeszélnem. Ceta
|
|
|
Post by András on Nov 17, 2010 23:10:46 GMT 2
Rendben, én benne vagyok a beöltözésben is valamint így asszem a felvonulással sem lesz gond. Pénteken megyek le úgyhogy csak annyi hogy hol és mikor találkozunk, mert gondolom a Rendházban lesz sok mindenkinek a cucca.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Nov 17, 2010 23:19:33 GMT 2
5re ott tud mindenki lenni? 10 perc késés még nem gond. Csiszi esetleg nem tudnál kocsival jönni?
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Nov 17, 2010 23:48:17 GMT 2
rám csak későbbre számítsatok, mert ZH-ok péntek délután és legjobb esetben is csak negyed 9-re érek be, de lehet, hogy még később utána persze megyek beöltözve (de csak tunikában, láncinget nem viszek)
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Nov 18, 2010 0:45:09 GMT 2
Ha minden igaz, én 1-kor el tudok indulni pestről, ami azt jelenti, hogy fél 5-re már tudok menni bármerre. Persze, ha nem késem le a vonatot. (igyekszem) Presbi, akkor külcsön kérem a te cuccod a cipő és nadrág tekintetében, aketonéban meg Gúzét. :-D Kard, pajzs dolgában majd kitalálunk valamit.
|
|
|
Post by András on Nov 18, 2010 14:13:31 GMT 2
Megkérdezem, de nem valószínű, mert apukám nincs itthon és lehet hogy megszokásból nála maradt minden irat. Az 1-es vonattal és is tudok menni, úgyhogy ilyen tekintetben időre oda tudok érni.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Jan 10, 2011 21:08:05 GMT 2
Ma voltam bent a Dériben és beszélgettem a régi tanáraimmal. Idén vlszínű, h kiesik egy tanárnál a törióra tartása, de jövőre már lesz olyan osztálya, ahol X.-XIII. sz-ot tanulják majd, és oda várnak minket. A másik, hogy idén kellenénk a diáknapra, de többet ígértem, mint tavaly. Ezzel csak annyi a gondunk, h nem vagyunk elegen a csapatban, de néhány vendégszereplőt hívhatnánk, és a sátrat is megcsinálhatnánk már! Az időpont a tavasziszünet előtti nap lenne megint, és mivel Bence töritanárja szervezi, ahogy tudom, így ő szervezi innentől le az egészet. Én ennyivel tudok most szolgálni, a többi már Bence dolga.
|
|
bence
Fórumtanonc
|
Post by bence on Jan 10, 2011 21:51:41 GMT 2
A Déri-s fellépést intézem majd én megbeszélem a tanárommal viszont Cetával azt beszéltük jobb lenne valami nagyobb hely viszont ez nem sok van kiderül még mit tudunk kapni(szerintem aszfalt szóba sem jöhet).Ahogy Ceta is mondta jó lenne ha a pesti emberek közül is tudna valaki jönni fellépni. Remélhetőleg idén kicsit jobban be lesz reklámozva. A másik ami szintén Déris dolog volna az a plakát ezt szintén beszéltük Cetával annak hogy kirakjuk kb. annyi volna a feltétele , hogy elkészüljön (meg megmutassam az igazgatóhelyettesnek). Az utolsó dolog amit akartam pedig ,hogy: Presebi rakd ki az idei edzések mikor lesznek!!(ha minden igaz a héten csüt. lesz).
|
|
|
Post by András on Jan 11, 2011 21:06:52 GMT 2
Mondjatok időpontot, nekünk nincs szünet szóval így fogalmam sincs mikor van tavaszi szünet. Ha hétköznapra esik akkor nagyon kicsi esélye van, de ha hétvégére és esetleg péntekre akkor megoldható.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Jan 25, 2011 21:33:31 GMT 2
Sziasztok!
Na meg van a Kastély panziós fellépés időpontja: április 16. Ott 3 cég szervez bulit és a rádió+ is kint lesz. Addigra kellene mindenkinek meglenni, ill hamarabb április 1jéhez közelebbi hétvégén szeretnék mindenkit összeszedni,a ki részt akar venni a fellépésen. Mindenkit fellépős ruhában szeretnék látni, és ott majd még meghatározzuk, hogy mire van még szükség 16káig. Ill ha nem vlszínű, hogy meg van egy fegyveres bemutatóhoz a cucc, akkor csak tábori segédként vehetne részt vagy civilként lovagrendi pólóban szóró lapozni, kontaktonli. Egyenlőre ennyit tudok mondani erről. További információkat majd amikor én is kapok.
Ceta
|
|
bence
Fórumtanonc
|
Post by bence on Feb 8, 2011 17:57:47 GMT 2
Hali
Közben én is szervezem a Déri-s fellépést. Végre sikerült beszéljek a töri tanárommal. A diáknap Április 20.-án Szerdán! lesz.Mindenképp számítanak ránk , még az is lehet (de közel se biztos) hogy valami kis pénzt is kapnánk érte.Sajnos eddig bővebb infóm nincs(a tanáromnak se)a dolgokról (ki? mit? mikor? merre?...). Ez még kialakul.
Bence
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Feb 8, 2011 18:22:15 GMT 2
Sűrű lesz az április....
|
|