Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Nov 15, 2010 19:40:04 GMT 2
Bár egy kicsit messze voltak tőlünk, mégis egy része az arany hordával tartott. thingy-k.narod.ru/Kiev_Russia_2.html2 képen is találtam a fokosomra képi ábrázolást és időben sincs messze, kb 30 év. Tudom nem igazán tetszik a többségnek, de át kell menjek kunak. Nem az a fő ok, hogy tetszik. 1. a fokost ott találtam olyan formában, ami megegyezik; 2. nem akarok több terhet cipeltetni a hátammal, mint ami eddig meg van felszerelésem. Sokáig szeretnék még harcolni a csapatban és, hogy ne legyenek újra problémáim a hátammal így kell döntenem. Eléggé frusztrál a dolog, mert a szívem csücske a keresztesek felszerelése, de kell a csapatban egy olyan karakter, aki nem azonos cuccban van és még jobb, ha az ellenfél. Ennyit akartam srácok.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Nov 28, 2010 18:49:33 GMT 2
na akkor ezt a linkelést próbáld meg harmadszorra is, hátha összejön
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Nov 28, 2010 23:33:34 GMT 2
Jut eszembe:
GYÜMI HALADJ A VIDEÓVAL!!!!!!!!!!!!!!
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Nov 29, 2010 1:06:09 GMT 2
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Dec 9, 2010 20:57:32 GMT 2
klamorujie.narod.ru/vasin1.jpgkelet-európai harcos olyan fokossal, amim van ezen a fórumon: forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=57&t=69064&hilit=fortress&start=225találtam András egyik ellenfelének(Yaroslav Vsevolodovich) a sisakját Az a sisak nem áll messze az előző képétől, így lehetett éppen halicsi katona is. Ez a karakter már jobban illik hozzánk, mint a kun. A homoródkarácsonyfalvi freskó sem lehet sokkal későbbi: picasaweb.google.com/Beccikee/ErdLyEMITBor2008IIIAlbum#5238204193... A kép keretfestésének színe és mintája ugyanolyan, mint a gelenceié, a kunt is mintha indigóval másolták volna át -vagy plágium, vagy ugyanaz festette-, itt viszont a kunon látszik szépen a bélelt kabát, rombusz levarrással. Ja, és tisztán kivehető, ahogy a kun a lovon hüvelykkel feszít, és a feszítő kezében még két nyilat tart.
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Dec 10, 2010 1:02:44 GMT 2
Rajta vagyok, de sajnos csk jövő héten tudok rajta dolgozni. :-(
|
|
bence
Fórumtanonc
|
Post by bence on Dec 20, 2010 20:24:05 GMT 2
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Dec 21, 2010 14:12:14 GMT 2
Áááá, én is felraktam, igaz privátban...
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Jan 8, 2011 10:23:59 GMT 2
újabb videók kerültek fel Bencéhez a youtubra
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jan 10, 2011 9:47:23 GMT 2
Annyit mindenkinek a figyelmébe ajánlanék, hogy a kisfilmek edzésen készültek, alapvetően szabadharc jellegűek. Ennek megfelelően kevés az igazán látványos, "nagyívű" elem bennük, pontosabban csak a gyorsaság miatt kevéssé látszik. Otthon nagy TV-n végig kikockáztuk midet, mi megtaláltuk benne a szépséget!
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jan 19, 2011 10:14:02 GMT 2
Bencének ajánlva: ispotályos lovag. Ami a történelmi hűség okán érdekes és fontos lehet, hogy a külső "kabát" hosszú ujjú, mert a pápa csak 1245 után engedte meg, hogy ujjatlan tunika, illetve fegyvering legyen az ispotályos lovagokon, addig a többi szerzeteséhez hasonlító megjelenés volt a fontos.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Mar 11, 2011 17:18:47 GMT 2
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Mar 21, 2011 21:20:39 GMT 2
|
|
|
Post by dokizoli on Apr 3, 2011 21:19:41 GMT 2
Sziasztok! A pécsi kiállítás a Margat-i ásatásról. Fegyverzetről nincs kép, de agyagtálak, agyag kulacs, freskó részlet lelhető fel. www.pecskep.hu/logic/pages/showdoc.php?id=818Van két digitális replika kép, gondolom a kápolnáról, aminek egy fekete madár részlete ki van nagyítva. Milyen madár ez szerintetek? Mintha farka lenne, és sas csőre...
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Apr 3, 2011 22:12:38 GMT 2
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Apr 5, 2011 20:23:54 GMT 2
Itt van egy kép egy íjászról a 12. sz-ból. A helyrajzi száma kérdéses, de ahogy nézem inkább összetett az íja, de az is lehet, hogy faltbow. militia.hu/tartalom/ijaszCeta
|
|
|
Post by dokizoli on Apr 5, 2011 21:49:52 GMT 2
Hmm... Igen érdekes kép. Maga az öt vessző kilövése egyszerre is muris. Okoskodok csak, de úgy gondolom, ha megnézed az húr rögzítését, az relatíve részletesnek mondható. Alul többször megcsomózza, fixre, felül pedig beakasztja a húr vápába. A vesszők is szépen ki vannak dolgozva. Ezért gondolom azt, ha összetett íj lenne, akkor részletesebben ki lenne dolgozva, nem csak egy egyszerű karót tett volna a kezébe. De ez csak okoskodás. Én a bot íjra szavaznék, de én elfpgult vagyok. A háttérben a vadász lándzsa is szép... militia.hu/tartalom/trauEzen a faragványon két helyen is kivehető az összetett íj.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Apr 6, 2011 12:18:14 GMT 2
Na, hogy beleokoskodjak: Szerintem az 5 vessző kilövése félreértés! Bár itt gyalognak látszik az illető, és inkább nyugati szabásúnak a felszerelés, de a mai lovasíjászok használják az íj mellé fogott vesszők technikáját, mert rendkívül gyors sorozatot tesz lehetőve. Itt épp Kassai mutatja be. A rajzolók sok alkalommal beszámolók alapján és nem szemtanúként készítették a rajzokat , egy ilyen látvány interpretációja simán lehet a kérdéses rajz. Ez indokolhatja egyébként a nyugatinak tűnő öltözéket is. A "keresztvasas" lándzsák vadászlándzsák, harcban ritkábban használtak ilyet, bár itt a képrészlet alapján a felső tartásban fogják a harcosok, ami lovas kopjázásnál épp hogy csak belefér ebbe a korszakba. Jó lenne tudni az eredeti helyét, készítőjét...
|
|
|
Post by dokizoli on Apr 7, 2011 1:21:52 GMT 2
Csak egy gyöngyszem ide. Sajnos francia a dolog (nem magyar), de attól még nem elhanyagolható. (Az oldal egyből videóval indul) www.guedelon.fr/1997 ben kezdték a projektet, 2022 re akarják befejezni. A várat csakis kézi erővel, illetve a XIII. századi eszközökkel, és technikákkal építik.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Apr 7, 2011 10:34:31 GMT 2
Voltmár... Valahol a fórumon már beszélgettünk erről, jó kis projekt, de a mai világban majd 30 évre tervezni egy ilyen vállalkozást merész dolog....
|
|