Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Jun 20, 2007 16:54:32 GMT 2
ahogy õket ismerem az elsõ kérdéseük ez lesz: éjszaka lehet tõrrel küzdeni? szal ennyit az live végeztével viszont látásról xD
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Jun 24, 2007 15:00:02 GMT 2
Nos, nagyon örülök, hogy eltolódott a lájv 1 héttel,de azé szólhatott volna vki,nemigen vok net közelben...... Na majd Fenyx felhívlak sztem még ma.
Szavaztatást szerettem volna, de nem jött össze, így most teszem fel a kérdést. Mien kaja legyen Holló lájvon? -paprikáskrumpli -gyulyásleves -lecsó -töltött paprika -pörkölt -tarnyoha -babgulyás:) -káposztás izé -extra kivánság:zõdség(vegásokra gondolva) -húsosleves
na ebbõl ketõtt tuti megcsinálok vagy 3mat,amire a legtöbben szavaznak
F o n t o s !
Ahhoz, h megvalósuljon a kaja, kellene bogrács. Szal van e vki aki rendelkezésre tudna bocsájtani egy bográcsot?
Nem vok net közelben naon , de majd hétvégén felnézek, addig lécci intézkedjetek bogrács ügyben és szavazzatok a kajákra.Thanks!
|
|
|
Post by Gymi on Jun 24, 2007 15:24:21 GMT 2
Sziasztok!
Egy zsivány forgathat egy hosszúkardot és tőrt egyerre?
Mit lehet kezdeni egy fogollyal a kikérdezésen és a cuccai elvételén kívül?
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 24, 2007 17:16:38 GMT 2
@dork: sztem paprikásoskrupli meg babgulyás, a többi olyan leves meg nemtom @gymi: háát hosszúkard meg tőr határeset nemtom mert szab szerint igazából nem kivéve ha úgynézzük hogy 2 rövidkardnak megeggyező összméret... ezügyben Fenyx igazítson ki... Fogoly... háát kikérdezed szétlopod, a társaid szétlopják, és eladod nekem a kalodámban jó helye lesz... vagy cserekereskedelemmel ellenségtől foglyokat válthatsz ki vagy bármi mást... Sorex
|
|
|
Post by fenyx on Jun 24, 2007 18:20:20 GMT 2
Sorex jól mondta, a zsivány használhat egyszerre rövidkardot HOSSZÚKARDOT és tőrt. Egyéb megjegyzések a szabályokhoz: egyelőre nem akarom átírni újra a pdf-et, de mivel felmerült, ezért itt kitérek rá: ÉRVÉNYES találati felület a farpofa és a váll is. Mindkettő végtagsebnek számít, hogy milyennek azt had ne kelljen elmagyarázni Dorka: örülök, hogy jössz, reméltem, hogy az új időpont már jó FŐzzél akármit, ha csak kicsit mozog megesszük!
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Jun 24, 2007 18:43:20 GMT 2
Kösz Sorex!
Fenyx! Hosszúkardot és tőrt kérdeztem :-) Azért gondoltam, mert a két rövidkardhoz viszonyítva egyiket megnöveljük, másikat lecsökkentjük. Kérdés, hogy ez lehetséges-e?
Ha jól emlékszem, edzésen Helix mondta, hogy a karsebnél csak a felkart vesszük figyelembe. Ez így van? /gondolom ha a teljes kar találati felület, akkor egy alkarvédő véd az alkaron bevitt sebtől/
Dorka: én a húsleves-lecsó variációra szavazok
|
|
|
Post by < D > on Jun 24, 2007 19:10:51 GMT 2
Ha választanom kellene, a felsorolásból, akkor paprikás krumpli (virslivel max.), de én inkább hozok, néhány levest, és konzervet. ..majd csak túlélem. meg persze, ételel is kereskednek a megyébe, úgy hallottam Nem tudom, pontosan ki lesz .. Kik alkotják a Sil'gaz helyörség csapatát, de mindenképpen csélszerű elolvasniuk a nép történelméről írt dokumentumot, és figyelmesen megnézni a téyneket, és az utalásokat. ...csak mert ... na többit majd a helyszínen
|
|
|
Post by fenyx on Jun 24, 2007 20:12:21 GMT 2
Fenyx elírta mit lehet (ez van). Lehet HOSSZÚKARDOT és TŐRT forgatnia egyszerre a zsiványnak, uff. Nem, a teljes kar nem találati felület, csak a felkar (plusz a külső comb, a torzó, és a fentebb említettek). Az alkarvédő a fájdalomtól véd meg.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Jun 25, 2007 9:13:28 GMT 2
Paprikáskrumpli 4 ever! meg húsleves,ezekre szavazok,aztán így lehet meg is ódom a kajaproblemámat. Hányóra felé szándékszol majd a kaját kitálalni? mert akkor abban az idõpontban beszambázok majd 'étkezni'
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Jun 25, 2007 14:37:16 GMT 2
Paprikás krumpli, gulyásleves, pörkölt <- a szavazataim
|
|
Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Jun 25, 2007 16:09:00 GMT 2
Bár nem valószínû hogy megyek, azért ott van a kis % hogy mégis. Ennek örömére: lecsó, pörkölt
|
|
Lotus
Fórumnemes
Fel?vezett Tag - Szeged
yumi - a csapat tengerimalaca
|
Post by Lotus on Jun 25, 2007 16:25:17 GMT 2
hééló! eljött a mézsör főzés ideje. az volt akkor mondva, hogy én csinálok 40 és 50 liter közötti, Csaba meg 20 és 30 köztti adagot... namost: ehhez: szükség van mézre, amit Dani igért olcsón. ha ő eddig nem szerzett akkor viszont venni kell vmi olcsót. meg persze 50 literhez már az itthon lévő cukor meg ilyenek sem mondhatók elégnek... asszem megelőlegezem ballagási pénzből, de akkor ezügyben csütörtökön akkor majd a felsőbb vezetés elé járulnék Csabával... illetve amiért főleg írok: ennyi mézsört nem egyszerű palackozni, azért, mert nehéz annyi palackot találni.. úgyhogy: AKINEK VAN FELESLEGES 1,5 vagy 2 LITERES MŰANYAG PALACKJA, ESETLEG SOK, AKKOR JELEZZEN, ÉS HOZZON EDZÉSRE!!!!! komolyan mondom:)
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Jun 25, 2007 16:31:39 GMT 2
ennyi jó kaja közül választani... de ha már muszály: paprikáskrumpli, gulyásleves más: igy, hogy van végtagseb, végtaggal ér hárítani? csak értelemszerüen kapsz egy végtagsebet, még ha alkarral hárítasz is
|
|
Ryell
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Ryell on Jun 25, 2007 20:49:18 GMT 2
Lotus: Nekem vannak műanyag üvegeim, úgy kb 20 db, de csak 1 literesek...attól jók? Amúgy nekem mindenféle kaja megfelel, mindenevő vagyok
|
|
Lotus
Fórumnemes
Fel?vezett Tag - Szeged
|
Post by Lotus on Jun 25, 2007 23:39:32 GMT 2
itt válaszolnék mecenkának: a korhűség tökéletesen mind1, 1 szempont van: legyen 50 liternyi olyan palackom, ami nem törik, és lehet belőle önteni, meg szétosztani. ha hozol csütörtökön, lekötelezel.
Istryell ugyanígy, és jam, ha nincs elég nagyobb, akkor 1 literesnek is örülök, köszi:)
Csaba: hallottam Sorextől, mi a gondod. Ha megoldható, elég lenne, ha megfőznéd pl holnap, és ha áthozod nyaralás előtt, akkor én nyitogatom meg minden. a főzés lenne a kulcs, abból én már nemtok többet. menne?
kaja: bármi, én úgyis Sil'gazos leszek:D
juteszembe: lehet pontosan tudni, ki melyik városban lesz? van vmi lista vagy ilyesmi?
|
|
|
Post by fenyx on Jun 26, 2007 9:39:54 GMT 2
Lista: még nincs, lesz (okok, tudom...) Végtaghárítás: felkarral és külső combbal tőlem mehet. Alkarral nem, mivel az továbbra sem találati felület.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jun 26, 2007 10:52:16 GMT 2
Nem szeretnék ünneprontó lenni, de már most leszögezem a következõt, tessék tudomásul venni:
Aki akár csak spiccesen megpróbál a Live-on játszani, méginkább pedig harcolni, azt hazaküldöm. Aki a táborozás, vagy a Live bármely szakaszában lerészegedik az ugyanígy jár, mehet haza. Különösen igaz a második kitétel a 18 éven aluliakra.
Nem a live szól a mézsörrõl, hanem fordítva: a mézsör egy hangulati elem, abban is a sor végén áll a fegyverek és a sztori után.
Presbiter
ui: aki nincs tisztában a két állapot jellemzõivel, különbségeivel, az nyugodtan kérdezzen rá, de ne jöjjön azzal, hogy "én nem tudtam, hogy ez már nem józanság".
|
|
Lotus
Fórumnemes
Fel?vezett Tag - Szeged
|
Post by Lotus on Jun 26, 2007 12:11:33 GMT 2
Presbiter: amit írsz, abban teljesen igazad van, részegen, vagy akár becsiccsentve ne liveozzon senki. viszont a mézsör dologgal pár dolgot megmagyaráznék: 1, tudom, az egész onnan indul, hogy 80 liter húdesok mézsör. namost, mint az már többször olvasható volt, a 80 egy irányszám, tapasztalatból tudja minden mézsör főző, hogy ha annyival kezded, akkor az nem lesz annyi a végére. főleg, hogy ez a 80 úgy áll fel, hogy: - én 50et, ami eleve 45 lesz, mert 3x fogok 15 literes edényben főzni, max kicsit hígitani. - Csaba is inkább 25 körülit mondott biztosra a 30 helyett, és jelzem, Csaba nyaralni fog, így könnyen előfordulhat, hogy ő 1 litert sem főz. (egyébként én továbbra is azon vagyok, hogy főzzön, és én nyitogatom) azaz: a tényleges mézsör mennyiség 45 litertől 70 literig mozog. 2, előfordulhat, hogy volt olyan Kelta, aki berúgott mézsörtől, de most itt eloszlatnám azt a nézetet, hogy pár pohár mézsört megérzel. A két hétig erjesztett mézsör alkohol tartalma 1 vagy 1,5 százalék. egy rendes sör alkohol tartalma ennek 4 illetve 5-szöröse. namost fél liter sörtől még egy 14 éves sem csiccsent be, vagy max egy 14 éves. jelöljük meg ezt maximális mennyiségnek, azthiszem korrekt, ha azt mondom, hogy 1 rendes sörnél többet senki ne igyon liveon egy nap. namost ez mézsörből a feljebbi számítások alapján 2 vagy 2,5 liter. mint a 3, pontból is látszik, ennyi az egész livera jut egy embernek, nemhogy egy napra, és még bele sem számoltuk hogy építőtáborban is fogyasztunk mézsört.... még mindig nincs vége a 2es pontnak, mert: én méghozzá a két hétig erjesztett mézsörről beszéltem, csakhogy ilyenből összesen 15 litert csinálok én, 10et Csaba... én még 1 heteset cisnálok, ami éppen hogy tartalmaz alkoholt, illetve 1 nappal az építőtábor előtt 15-öt, ami pedig színtiszta gyümölcslé. (a kelták is így csinálják, a Keltán fogyasztott mézsör azért olyan finom, mert 2 napos) tény, hogy azon a bizonyos Keltán a kocsmáros pálinkától rúgott be, a mézsörös közhiedelemmel ellentétben. 3, 30-40-en leszünk ugyebár max. azaz fejenként nem jut több 2 liternél az egész livera... és lesz aki nem 3, hanem 5 napot lesz ott... összefoglalva: a készített mézsör nem lesz olyan hűdesok, a 2/3-a gyakorlatilag alkoholmentes lesz, de ha mind alkohlos lenne, akkor sem jutna fejenként annyi, hogy akár csak megérezd. azaz csak akkor csiccsenthetne be vki a mézsörtől, ha egész nap mást sem csinálna, csak tőlem venné, és a fejadagjának sokszorosát fogyasztaná el, amit egyébként nem hagynék. (jelzem, a fentiekből látszik, hogy még így sem érezné meg, mert a fogyasztásának 2/3-a gyümölcslé ) úgyhogy, ha ez sem elég, én garantálom neked Presbi, hogy mézsörtől nem fogja senki elhagyni a józanság állapotát, ha mégis, akkor enyém is a felelősség, és vele együtt én is hazamegyek. így korrekt?
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jun 26, 2007 15:01:21 GMT 2
Azt hozzátenném, hogy bár a mézsört külön kiemeltem, mert azt mi, azaz a szervezõ csapat hozzuk, és nyilvánvalóan licenszt kapott a játékban való szereplésre (fõleg, mert ahogyan Lotus is említette: alapban nem túl erõs), én általában minden behozott, boltban beszerzett, stb. alkohollal kapcsolatban írtam a fentieket. Tapasztalatból tudom, hogy egy "ártatlan" táborozás milyen finoman tud átfordulni végnélküli alkoholizálásba, és ugyan ez a veszély minket nem fenyeget, nem szeretném, ha a kívülállók, vendégek és szülõk ilyen benyomást szerznének rólunk. No, egyelõre túlbeszéltük, még egyszer a táborozásnál élõben is visszatérünk erre néhány szó erejéig, addig lezárva a téma.
Presbiter
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on Jun 26, 2007 17:05:34 GMT 2
NA a mézsörfőzős dolgot majd csütörtökön megbeszéljük Lotus, 1 adagot (10 liter) valszeg főzök és akkor te majd felügyeled D:
|
|