|
Post by < D > on Apr 11, 2007 15:00:28 GMT 2
A soproniak tényleg nem jönnek? csak a Corvus Legio maradt . . . . . ?
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Apr 11, 2007 17:45:39 GMT 2
Presbi, vagy valamelyik Corvus Legio vezéralak, valamelyikőtök keressen meg msn-en, fontos lenne a játék szempontjából.
|
|
|
Post by < D > on Apr 11, 2007 21:53:03 GMT 2
Pajzsfal körül Holló rebben, Ellenségre szitkot szór, A gyáva hát, mind megretten, Százak arcán fagy a szó.
Gázolnak pogányok tetemén, Vas-bakanccsal lépnek porba, Zászlajukat feszíti szél, minden Legyőzött falusi toronyba.
Germán, Kelta egyként hátrál, Ha jön a vörös-hollós veszély, Istenük akarata tartja őket, Erejük hát nem csekély. Willminus D'Vire
A vándor poéta, iskola alapító és mesemondó, (csak hogy a többi jótulajdonságát már nem is említsük) egy széles tó partján pihent meg, mikoron talán az idők homályából letünk korok katonái és barbár törzsei csaptak össze. A bozótba rejtőzve, figyelte a csatát, és elmélyében megfogantak e sorok. Később egy arra járó római katona egy tekercsen lelte meg.
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Apr 11, 2007 22:46:59 GMT 2
õõõ ha kell a Gaudeámus Igitur-t vagy akár a Carmina Burana egy részletét tom vinni latinul... vagy micimackó versikét... van latin könyvben... elég lol
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Apr 12, 2007 0:03:04 GMT 2
Hozzad! Eléneklünk bármit, vagy lerajzoljuk...
Presbiter
|
|
|
Post by < D > on Apr 12, 2007 6:39:12 GMT 2
Vörös pajzsfallalalalala , munkás mozgalmit filinges énekelni Szóval a 2. csapat aki 12:42kor szál vonatra. Kérem azokat akik akkor jönnek, hogy ha nem érnek oda csak szűkösen (mivel a vonat nem vár) előre váltsák meg a jegyüket. RETUR !!
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Apr 12, 2007 12:54:45 GMT 2
Mai értesítések a Kelta ügyében:
-A fegyverlopással kapcsolatban igazatok van: dõreség a fegyverlopás engedélyezése, ebbõl mindig csap baj van... Mi is megbeszéltük egymás között, így ezt kivesszük a szabályokból, a helyszínen errõl mindenkit értesítünk (kérlek benneteket, majd emlékeztessetek rá...) !!!!
-igen egy druida és egy signum lesz!
-az oltárt nem lehet lerombolni, de addig valóban nem fognak tudni ott tölteni a tulajdonosok, amíg a hódítók azt kontroll alatt tartják
-a sebesültet/halottat bármikor bárki elfoghatja, azzal, hogy megérinti. Az illetõ ekkor rabszolga lesz (max fél óráig)
-ha berohansz a táborba és megérinted a zászlót, akkor az valóban megszûnik töltõnek lenni... egészen addig, míg vissza nem szerzi az eredeti tulajdonosa tehát ettõl a védõk nem fognak a szívükhöz kapni és összerogyni, csak töltõként nem használhatják a zászlójukat, amíg azt fogod...ezért feltehetõleg rövíd úton fel fognak koncolni, majd visszateszik a zászlót a helyére
A cotinok, a Corvusok az õszi helyükre mennek, míg Kildárék, Más, a búrók, a MacEpona a kelta erõdhöz.
-Az íjak csak házi készítésüek lehetnek! !!!
-minden csapatnak (=akik egy táborban laknak) van két zászlója, tehát mivel kb. 10 csapat lesz így van 20 zászló (nem csak 2 kelta és 2 római). Így viszont a római segédcsapatnak is van két zászlója, így ha a légiós tábor elesik, még mindig van egy másik tábor ahová lehet menni...
Továbbá a többi csapat valamivel kisebb létszámban érkezik, mint várható volt, és mások lesznek az arányok, szóval lassan egyáltalán nem a túlerõ lesz a gond, hanem, hogy mi leszünk túl erõsek...
Üdv,
Presbiter
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Apr 12, 2007 13:11:09 GMT 2
Kikérõt!nekemaz kell plíz
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
My underwear gives +3 to my Constitution
|
Post by Sasuke on Apr 12, 2007 23:29:28 GMT 2
Srácok nagyon sok szerencset, sikert, és kitartast ! ügyesek legyetek ! Jó játékot.
Good Luck & Have Fun
(maybe you are out numbered, but not out gunned)
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Apr 13, 2007 11:16:31 GMT 2
na lilián, akkor te melyik vonattal jössz, mert ha a 13:42-vel akkor mennék veled, h ne legyél egyedül. ma suliba se tudtam menni, mert a munkám végett, ma reggel kellett elintéznem dolgaimat: hosszútésztalevest venni (mert a pennyben nem kapni), fogvédőt venni, a készülő szandálomhoz alapanyagot venni, ilyesmi apróságok Egyébként ha vki vállalkozik majd vmikor szandál, cipő, egyéb elkészítésére, javítására, jelzem, h literes pálma alapú ragasztót vettem, amiből bőven marad még, úgyhogy tőlem lehet ilyet igényelni. Mivel nekem is pénzben volt, ezért ha több kell, mondjuk egy pár lábbelire (arra elég sok kell), akkor kérek érte vmennyit, de jóval bolti ár alatt bocsájtom rendelkezésre, persze csak a kérdéses mennyiséget. Amint odaérünk, nekem igényem lenne rögtön egy gázgyogyóra, meg egy kis edényre, mert ki kell főznöm a fogvédőmet (vizem van, de egy másik edény is kell, mert nem szeretnék egy 100 fokos gumi-titán anyagot a pofámba rakni). Ha vkinek kell vmi, amit elfelejtett venni, de nagyon kell, az most szóljon, mert folyamatosan nézem a fórumot, és én még meg bírom venni, mert egy óra pluszban vagyok, lévén később szállok fel. Na csók!
|
|
|
Post by < D > on Apr 15, 2007 19:43:48 GMT 2
Elsőként írhatok a Kelta Liveról - hát, akkor élek a lehetőséggel. Egy dolgot szeretnék leszügezni, amit a Corvus megvédett az meg volt védve ! Nagyon jó volt, és a kezdeti kiegyensúlyozatlannak vélt szabályrendszer nem kötötte senki kezét. ... és ... hát... itt kezdődnek a gondok, de ezt majd úghy is inteligensen megvitatjuk itt. Ki hogy élte meg, kinek hogy tetszett, a játék, kinek mik voltak a legemlékezetesebb pillanatok. a kosz, a fórum-íjjak, a Duna, a füst, Az útépítés, az aréna, a tőrjeink, a zászló, a felugrás, szignifer itt-ott, loholás a parton, PannonPuma, "...biztos szomjasak!" Csoki-ember, "Mit keresnek a szlávok a légióban?", Egy felemlegetett partraszállás..., aux - nem aux, 101 dalmata, Fjigyeljél, fehjér cshoky! Mjennyé' odá Zjojár hoz, azt megmogdgyá mít csjinyáljáál, dgye errről, jeszjeme joüt egy mjondáás .... és sok más, csak hogy éegyen miről beszélni 8)
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Apr 15, 2007 22:03:41 GMT 2
ez az orosz akcentus - ha bár a legkevésbé sem illett oda - óriási volt ;D szerintem nagyon jó volt - a táj, a hangulat, a rendezettségünk, a hajózás, az éjjeli eltévedések stb... de különösen az aréna ;D az egyetlen bajom az volt, hogy fogalmam sem volt a feladatainkról (és hogy lemaradtam a nagy ostromról)
|
|
|
Post by < D > on Apr 15, 2007 22:51:08 GMT 2
Szegény Joszif Damanov, egy örvénbe került, és beverte a fejét egy kiálló sziklába (?), aztán a római légióban találta magát. Mit tegyen egy fehérorosz favágó ? ? ? Szóval a légió megbecsült tagja lett, és azóta tudják a magyarok ...öö... a rómaiak, hogy a galamboknak nem sok közük van a pártpolitikához. out: a germán (luxus) rabszolgát, lehet most túl komolyan vették volna a kelták. És akkor jaj nekem.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Apr 15, 2007 23:01:49 GMT 2
No, elõször is köszönöm mindenkinek a részvételt, úgy hiszem ismét kiálltunk magunkért, a csapatot és személy szerint is néhányatokat többen megdícsértek, habár kritikák is voltak velünk szemben. Én mindenesetre büszke vagyok rátok és a Lovagrend csapatának egészére. A tábor rendtartásában, a játékosi hozzáállásban nagyon sokat fejlõdtünk, az elõbbit még pozitívan méltatták is. Az alakzattartás talán nem tûnt mindig kielégítõnek a csatáknál, de az örökké elégedetlen Ishar éppen ezt dícsérte meg az rpg.hu fórumán. A kritikákat se hagyjuk ki: az aux-ok egy része elégedetlen volt velünk. Felemlegették, hogy nem volt elég agresszív vezetés. Olyan is elhangzott, hogy távoltartottuk magunkat a harctól, és persze volt aki szerint egyszerûen bénák voltunk, bár ez utóbbi halhatatlanként nyílván nálunk ezerszer nagyobb tapasztalattal rendelkezett. Az erõd védelme szokás szerint lekötötte az erõink egy részét, mert a legtöbben ötletszerûen indultak ostromra, portyára, ha nem figyelünk kiûrült volna az egész tábor. A hatékonyság tekintetében meg a végeredményen látszik, hogy jól ütemeztünk, az Erõdöt kevés emberrel is jól lehetett védeni, a rabszolgák sok melót kaptak, és kevés kárt csináltak, végeredményben a keltákat délrõl, majd északról is kiszorítottuk, a fõbb központjaikat felszámoltuk, persze nem csak egyedül. Másfelõl a feladatokat megoldva megnyertük a játékot, 39 (asszem) ponttal, ami a második hely elõtt 10 ponttal vezetett. Ebben az örömömet kicsit rontja, hogy egyik auxunk sem jelent meg a feladatok kiértékelésénél, és az eredményhírdetésen, így az õ pontjaik nem is számolódtak össze, és a közös munkával begyûjtött zászlókat is nekünk számolták fel, ami persze jó, csak nem teljesen tiszta gyõzelem. Ha már a feladatoknál tartunk: azért nem vertük nagydobra õket, mert sajnos jellemzõ volt, hogy az ilyesmit fennhangon beszéltétek meg, ami miatt be is bukhattunk volna néhányat. Többször pedig olyan gyorsan kellett cselekedni, hogy nem volt idõ magyarázkodni, pl. a zászlós konspirációban, amit máskor szívesen leírok majd. Az Arénában tûrhetõen teljesítettünk, Guz pl szerintem jobb volt, csak talán nagyobb volt rajta a nyomás, de így is dícséretes teljesítmény. Bogi sajátos stílusát még nekünk is szokni kell, ismét kíváló mûsor volt, technikailag kisebb hibák miatt maradt végül alul, de megint emlékezetes volt. A többi arénaharc is rendben volt. Tudni kell, hogy a legtöbb csapat csak párharcokra gyúr, és semmi csapatharcra nem készül, ebbõl jön az, hogy a csatáknál rendre brutálisan jók vagyunk, a párharcokban meg kicsit kevésbé, de most a szerencse, meg Sasu hiányzott mellõlünk. Így is szép volt.
Köszönöm még egyszer mindenkinek, GLORIA!, Presbiter
|
|
|
Post by < D > on Apr 16, 2007 10:51:57 GMT 2
Köszi GuZ, de látod itt a baj is...Ha nem találom ki magamnak ezt a poénos karaktert, akkor nem szórakozok ilyen jót, mert akkor előtérbe kerülnek bizonyos dolgok. A fórumon, és a szabályrendszer javított hasábjain, beigért csak házikészítésű íjjak mellett ugyanis megjelentek a nem is olyan gyenge gyári íjak. Láttátok, miylen pipa voltam, mikor %=@)đ Erik majdnem fejbelőtt majdnem 30 méterről. A szervezők a parton, táborban söröznek beszélgetnek. "Öreg vagyok én már ehhez" - nem csodálom - és ez most irónia nélkül megy. Persze láttam őket itt ott, de szerintem nem igazán tartották kézben a .... Mert nem volt nagyon mit kézbentartani. Nem rosz technika: leadtáka feladatot, és mivel sok csapat van, ezért egymás beszámolóiból lehetett a másikat ellenőrizni, így lehetett sörözni baráttal / barátnővel. Az idő csodálatos volt, de azért - ahogy azt Isar is megjegyzete - közel 20 percet kutyagolni a napon a homokban, azért hogy 3 percet csatázzunk.... Ez kissé sz@r volt. ...és még egy a végére, Az ea táborvan vagyok, és van zászlón és több élet pontom van dolog - szerintem nem vált be, nem csak azért meg mindenki máshogy tudta a szabáylokat, hanem azért, mert azon keleltt filózni, hogy akkor ez most ostrom vagy enm ostrom, meg van e a zászló, meg van e szigillum, melyik melyik ... stb. szóval én nem is csodálkozok, azon amit Presbiter vasárnap reggel elmondott a reggeliző Törzsnek, és a Kohorsok csapatának. Ez itten a négyes Kohors, Jobban teszed ha el loholsz ! by Ylmor Az arénáról pedig: kicsit sajnálom, hogy nem arénáztam. De mind a két éjszaka, borzalmasan aludtam. Az pedig, hogy "kivételesen" világosban volt aréna nagyon jó, de isemrve a harcistílust és szabálytalanságokat, nem akartam elveszteni a fejem, és berágni egyeseken. Sajnos rosszúl tűrök ezt azt. Inkább visszamnetem, és elkezdtem pakolászni, felélesztettem a tüzet, és néhány szemetet eltüzeltem. Összegezve bármilyen jól éreztem is magam, úgy érzem, hogy ez nem a játék miatt volt, hanem a csapatomnak, a rómaiakat játszó, rendtáraimnak volt köszönhető nagyobb részt. köszi srácok/lányok !
|
|
Helix
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Helix on Apr 16, 2007 12:19:56 GMT 2
Én is nagyon élveztem a játékot. Bár tök jó lett volna az a 30liter mézsör. Tudom tudom megkapjuk majd késõbb, de "Kétszer ad ki gyorsan ad." Nagyon jó volt, mikor a szkíta kihelyezett õrposztban 2-3órán keresztül viccet mesélt nekünk egy kelta rabszolga. ;D És nagyon nem tetszett, hogy a Hõsök a végén már mindenkivel válogatás nélkül parasztok voltak, Fõleg Karommal. És ami végképp elszomorított, hogy a Szkíta segéd erõink 2 perc után leléptek a nec harisnás Kelta lánnyal, úgy hogy nekem meg õrködni kellett. De mindenért kárpótolt a társaság. Meg a Mosolygó halál cím...
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
My underwear gives +3 to my Constitution
|
Post by Sasuke on Apr 16, 2007 16:36:46 GMT 2
Hát én csak annyit mondok hogy megbántam hogy itthon maradtam habar jol szorakoztam én is de lehet hogy jobb lett volna ott Grat a győzelemhez! Helix, te tényleg olyan vagy mint a mosolygó halál , én félek is tőled
|
|
|
Post by < D > on Apr 16, 2007 17:41:46 GMT 2
Helix valóban kegyetlen volt. Kérdéseivel, bemutatkozásaival, vagy csak pusztán az odaúton nyújtott sokkoló alakításával, nálam beírta magát a liveok történelmébe. (így vagy úgy)
Jó volt látni, hogy az első liveosok élvezték ezt az egészet. - és ez megnyugtatott. Kaptak mindenből: Erikből, Josephből, a kelták harcmodorából, az órszág egyik legjobb live terepéből, tanulságos mesét a szervezetségről, erettentőt mesét a fejetlenségről.
Remélem élveztétek, és kicsit irigyellek titeket, hogy nem láttok még mélyre, a falakon túl.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Apr 16, 2007 17:50:18 GMT 2
rpg.hu-n rólunk írták:
"Ami viszont megint nagyon tetszett, az a légió. Az alakzatotok (egyes emberek számára: alakzat nem egyenlõ pajzsosok elöl, íjászok hátul felállással) ellen harcolni megint rohadt jó volt, ezeket a pillanatokat élveztem a legjobban, akkor is ha általában négyen mentünk húsz ellen és meghaltunk a rákba. Vannak helyzetek amikor faszán meghalni viccesebb mint finnyáskodva nyerni, na ezek tipikusan olyan helyzetek voltak, kösz a mókát!"
"A légió tényleg jó volt. Konkrétan fel lehetett ismerni elsõre mik akarnak lenni, ami néhány másik bandánál komoly fantáziával sem sikerült. Kösz mindenkinek aki tényleg adott a cuccára és a játékára!"
"A Hollóknak akik eljöttek hozzánk párbajozni, külön köszönet - feldobtátok a napot -, és még egyszer bocs a szemüvegért!"
"Külön köszönet a Római Légiónak (Hollók). Játékukkal, személyiségükkel, harcban tanusított figyelmükkel, és fair hozzáállásukkal egy nagyon pozitív képet sikerült adniuk. Igazság szerint egyike lettek azoknak, akikkel szívesen vagyunk akár szövetségesek, akár ellenségek. Mindkét esetben tudunk bízni, számítani bennük. Tehát külön köszönet. Remélem még sok liveon fogunk tudni játszani, harcolni, szórakozni."
" rómaiak annak ellenére hogy nem voltak sokan mégis uralni tudták a terepet de hát a játék az játék."
"Szeretnék gratulálni a rómaiaknak nagyon szép harci alakzatokat csináltak tényleg õk voltak messze a leghatékonyabbak a nagy nyíilt csatáknál és a város védelménél."
No azért ne bízzátok el magatokat, mert voltak olyan dolgok, amiket ennyi gyakorlás után se tudtunk igazán jól megoldani, és én sem voltam mindig a helyzet magaslatán...
De látszik, hogy a hozzáállásunk alapvetõen meghozza a gyümölcsét. Köszönöm!
Presbiter
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Apr 16, 2007 19:51:04 GMT 2
Szerintem nagyon fárasztó volt ez a játék. A vonatút odafele engem személyszerint nagyon lefárasztott. Megisfáztam, a héten itthon pihenek. Mindezek ellenére jó volt. Örülök, h egyszer sem foglalták el a lómai tábolt. Ha kipihentem magam akkor majd kifejtem, egyenlõre kész vok telejesen.
hunblaz.fw.hu
csak egy képen van rajta Presbi és Dana meg mások, nem néztem meg nagyon a képeket.
Két külön köszönet a római berzerker kisasszonynak... mintha kelták férfiasságát öntötték volna belé, valamint Guznak... akivel nagfyon jól esett ütni.
Méghogy a germán nõk jobbak?
|
|