Üdv!
Egyszercsak én is eltaláltam ide, gondoltam akkor be is köszönök!
Bármilyen a Caelumi Játékot illető kérdésben állok mindenki szíves rendelkezésére, de akár
Kildar vagy Dodo szervező úr is része a csapatnak, bizonyosan segítenek majd ők is ha kell!
Mindenképpen sok változás lesz az eddigiekhez képest, még ha ez a szabályrendszer méretén nem is látszik annyira
(bár már készül a rövidített rendszer, remélem elkészülnek vele a srácok időre!)
Tudom hogy a tavalyi év szar volt, ez előttem sem titok, és mint sokan tudjátok a szervezőség széthúzása és alacsony létszáma volt a legfőbb oka a dolognak. Ezt a rész idén nem fog problémát okozni, nem 2-3 hanem 10-20 ember szervez, tervez vagy éppen segít ezekben, ráadásul sokkal másabb mentalitással mint az azóta már távozott "kollégák".
Ettől függetlenül a játék idén sem lesz tökéletes. Mivel közel a nulláról kell újraszervezni sok dolgot (cuccaink egy részét, minden eddigi infót és adatot a beszerzésekről és a tavalyi költségvetés tartalékolt részét a 30 eFt-ot) nem kapott vissza a játék az eddigi "társegyesülettől" illetve az eddigi adatbázist sem kaphattam meg.
Nem tagadom hozzáértésnek igen híján vok, ezért olyan a weboldalunk amilyen, és sajnos ezért van hogy számos munkánkkal csúszunk, mert én lassan haladok.
Viszont, ami lényeges: inkább kevesebbet markolunk, de azt biztosabban. És már látszanak sikerek, a béta szabályok menetrend szerint meglettek a prehist kezdetére, és ha minden igaz a final is meglesz juni 1-re (nem úgy mint tavaly a csúúúfos késés).
Van oldalunk (mégha fapados is) ahol várunk még mindig minden észrevételt és igényt.
Megy a prehistória, de nem zártkörűen, hanem a legtöbb részén teljesen publikusan (természetesen erőforrást vagy javakat csak befizetettek szerezhetnek, mert nem szeretnénk ha el nem jövő emberek spájzolnák be a játéktárgyakat) olvashatjátok, sőt játszhatjátok. Jah, és nem lesz "matekozás" a prehistben, nem hagyjuk hogy túl sok energiát vigyen el a játékszervezéstől, megmarad hangulati játéknak, ahol néha csurran-cseppen valami érdekesség.
A jelentkezési díj mint látható csökkent (bár tudom sokaknak még mindig drága a 800 ill helyszini 1000, de sajna megint ellopták az összes deszkát, tehát minimum 1 köbméter deszka + szállítási díjjal kezdünk ami önmagában 60-70 eFt) és ezúttal az eredeti elvekhez hűen áttekinthetőbben lesznek kezelve. (ráadásul a jelentkezési díjak fele automatikusan az általatok megnevezett kedvezményezett városnak megy, így a saját portátokat támogatjátok vele)
A játék adminisztrációját (ami eddig mindig tragédia volt) idén pont az előjelentkezők révén előregyártott karilapokkal, illetve csütörtöki outos előregelési lehetőséggel javítjuk.
És maximálisabb hangsúlyt helyezünk a visszajelzés lehetőségére. (nem mosakodásként mondom, de tény, a legtöbb szabálytalanságról csak jóval később, roszzabb esetben a játék után szembesültem, pl gyári íjak...
) Sokkal több olyan ember lesz akihez fordulhattok vélt-valós sérelmek esetén. ÉS ha pont ezekkel az emberekkel lesz gond, akkor lehet hozzám fordulni, ha tudok a gondról megpróbálhatom megoldani.
Jah, és a látók olyanok lesznek akiket személyesen ismerek és tudom róluk hogy képben vannak a játékot illetően, nem olyanok akik lejöttek csak úgy, és XY régi cimbijei, bár a szabályokat nem olvasták... :/
Nos, ennyit mára a tudomány és technika ujdonságaiból...
Fizetett hirdetésünket láthatták olvashatták...
Viccet félretéve: nem leszünk jobbak mint amilyenné tesszük. De ez egy új kezdet lehet, mégha sok is a kezdeti bukdácsolás... (no persze 4. éves kezdet...)
Igen, kezdeti, mert az újraszerveződéssel megszűntek azok a tényezők amik eddig gátat szabtak az alapelvekből fakadó szükségszerűségeknek. Amik a látszólag nyílt fejlesztést egy tulajdonképpeni hiearchikus hatalmi rendszerré tették.
Igen, csak a szabrendszer csiszolásába 30-nál több ember szólt bele közveltenül. Októbertől februárig csak ezzel foglalkoztunk. 30-an. Volt káosz és zűrzavar, voltak viták és sértődések. Szembe kellett nézni magunkkal és egymással. De megtettük. Páran kihátráltak, pár új is jött. Valami elkészült ami jobb mint az eddigi próbálkozasaink, bár nem tökéletes. De ha eljöttök és kipróbáljátok akkor látva hibáit nektek is lesz módotok megváltoztatni. Vagy véleményezni. Vagy bármi.
Mindezt leírtam, mert sok jót hallottam láttam erről a csapatról (mitőbb szélesítve a fórumozók jórészére) mégis alig ismerlek titeket. Nem toborozni szeretnék, a létszám nem fontos, mindenképpen sokan leszünk
De akik jönnek, azokat sok szeretettel várom. Hmm... ez nem egy nagy érv tudom (egy homár szeretete? khmm) de nemcsak a magam nevében nyilatkozom, hanem Caeluméban is.
brrrrrr.... Viszzaolvastam mit írtam....
No, most húzok vissza melózni, mielőtt a "Szívek Szállodájának" romantikus magasságaiba emelkedek
Aloha!