Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jun 22, 2005 22:30:06 GMT 2
Mostanában több szó is esett errõl az élõ szerepjátékról, ami nem véletlen, hiszen idén a Hollószárny Lovagrend mindkét rendháza képviselteti magát a rendezvényen.
Megkönnyítendõ a felkészülést, nameg azért, hogy utólag legyen hol megbeszélni az élményeket, ;D nyitottam egy önálló topicot. Presbiter
|
|
|
Post by fenyx on Jun 22, 2005 22:58:46 GMT 2
Ok...nekünk hollóknak lesz vmi egyenrucink (hú ez nagyon...furán hangzik, mind1 ) live-ra? Csak hogy érezzük az egységet vagy vmi...
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jun 22, 2005 23:13:52 GMT 2
Ez némileg speciális eset, mert itt ugye egy nagyobb csapat része leszünk, melynek saját ismertetõjegye van, mégpedig egy vörös köpeny. Ez tehát tulképpen egyenruhának fogható fel. Mindazonáltal mi saját ismertetõjegyként a Rendház övét is viselni szoktuk a játékokon, akinek még hivatalosan nem jár az is kap ideiglenesen, bár lehet, hogy most nem lesz elég belõlük. (majd veszek anyagot hozzá...) Hosszabb távon, ahogyan azt Zoarre nem gyõzi eleget hangsúlyozni természetesen szeretnénk egységesebb felszerelést, vagy legalábbis néhány standard felszerelést, mint pl. pajzsok, vagy hasonló felsõ köpeny. Ugyanezt a célt szolgálja a Zoarre és általam edzésen viselt fekete nadrág, melyet többé-kevésbé történelmileg hitelesre csináltattunk, és amelynek használhatóságát magunkon teszteljük. A tapasztalatok alapján a jövõben szeretnénk ezt is általános ruhadarabbá tenni a rendben. A vörös köpenyre visszatérve. Néhány napon belül kiderül, hogy mi csináljuk-e meg magunknak, vagy a szervezõk hozzák, esetleg hozott anyagból a helyszínen kell elkészítenünk. Ez a ruhadarab tulajdonképpen egy egyszerû négyszögletes anyagdarab, két szalaggal a két sarkán, hogy a ruhához lehessen rögzíteni, vagy összekötve a nyakban hordani. Amennyiben mi csináljuk, akkor felmerül a kérdés, hogy Bogi pl. vállalná-e a sima anyagdarabok körbeszegését? Nos, azt hiszem többet is írtam, mint amennyi a kérdés volt Üdv: Presbiter
|
|
|
Post by fenyx on Jun 23, 2005 7:43:58 GMT 2
Jó. hogy leírtad, mer érdekelt a köpeny téma is(emlékeztem, hogy vol vmi ilyesmi). Viszont ez esetben aki, alapból szeretne "köpenyt" a jelmezéhez az még ne csináljon? Jobb, ha megvárjuk a fejleményeket a skarlát egyenposzval kapcsolatban?
|
|
|
Post by fenyx on Jun 23, 2005 12:03:29 GMT 2
Áh igen, eszembe jutott még1 kérdés: hogyan jutunk ki?
|
|
Petro
Fórumfõmester
Vampire
|
Post by Petro on Jun 23, 2005 13:31:49 GMT 2
Csak nem Skarlát lovagok lesztek?
|
|
|
Post by fenyx on Jun 24, 2005 10:16:02 GMT 2
Csak nem Skarlát lovagok lesztek? ööö...nem? Más: készül a keménybőr/páncél kesztyűm, és gondolkozom rajta, hogy rövidujjúra csináljam...vélemény?
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Jun 24, 2005 11:04:17 GMT 2
hát szerintem a hosszu ujju az jobb
|
|
|
Post by fenyx on Jun 24, 2005 11:44:43 GMT 2
egen, tudom, csak a meleg miatt...meg annak is vannak előnyei, ha szabadon vannak az ujjbegyek
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Jun 24, 2005 18:55:27 GMT 2
szerintem ugy nem nézki olyan jol mint a hosszu ujju, és jobban is véd...(szerintem)
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Jun 24, 2005 18:58:32 GMT 2
Áh igen, eszembe jutott még1 kérdés: hogyan jutunk ki? ez jo kérdés gyorsan kéne meg tudnom ezeket mert a kövi edzésre már nem tok el menni! zsolt majd felhivlak ezzel kapcsolatban...
|
|
|
Post by < D > on Jun 27, 2005 22:26:22 GMT 2
Hali
Köppenytéma,, nem rossz gondolaot, és szerintem Bogi valószínû válalná, szeret bíbelõdni, csak nem tudom, hogy idõbe bele fér e. nomeg idegen tollakal ékeskedem, mert én más munkájáról és idejérõl nyilatkozok ...van ez így, majd látjuk
H
|
|
|
Post by fenyx on Jun 29, 2005 22:34:10 GMT 2
|
|
|
Post by < D > on Jul 3, 2005 20:47:13 GMT 2
... Kérdésel élve ...
Játék, alatt gondolom bármikor lehet, kérdessel fordulni a tapasztaltabb klántársakhoz . . . mondhatni kollégákhoz.
Teszem azt, egy gyanus emberrõl kérdezve Vagy, egy minket megkeresõ karakter valós céljaira fényt deríteni. Mennyire összeszokott, és erõs cspatként leszünk jene? Egy rendház, és külön karakterek, vagy ...
lehet, hogy furcsák, és értetlenül álltok a kérdéseim elõtt, de eddig csak egy Livon voltam de az Vampire volt, ami aztán ....szóval nem ezzl kell kezdeni...pláne nem úgy és azokkal akikel én.
D
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jul 5, 2005 18:46:28 GMT 2
Megválaszolok néhány kérdést, bár számos dologban a "valóság" eltérhet az elõre tervezettõl.... ... Kérdésel élve ... Játék, alatt gondolom bármikor lehet, kérdessel fordulni a tapasztaltabb klántársakhoz . . . mondhatni kollégákhoz. Természetesen lehet, sõt kell is. A szerepjátékok legszebb hagyományaihoz hûen, a nyers erõ korántsem minden, a kommunikáció is létfontosságú. A játékban alapvetõen IN-ben zajlanak a beszélgetések, azaz a karakterek csevegnek, mégpedig a karakternek megfelelõ cizelláltsággal, és módon. Hozzátenném az asztali szerepjátékosok kedvéért, hogy ez nagyságrendekkel nehezebb az élõ játékban, mert egy halom idegen gyûrûjében ékesszólónak maradni, miközben VALÓBAN kell figyelned arra, hogy a hátba ne döfjenek... szóval nem könnyû. A kérdéshez visszatérve még: természetesen a céhtársak segíteni fognak mindenben. Ezeket a dolgokat ki kell jatszani, mint a rendes szerepjatekban is. Tehat egy idegennél puhatolózni kell, esetleg olyan dolgok felõl érdeklõdni, melyekkel ellenõrizheted a meséjét. Azt pedig figyelembe kell venni, hogy az elején leginkabb résztvevõi leszünk a játéknak és nem azonnal az alakítói. Értsd ezt úgy, hogy eleinte figyelni kell, hagyni, hogy az adott csoport szószólója, követe, stb vigye a beszélgetést, és kevéssé kell önállóan akciózni. Természetesen a játékban is igyekezni fogunk együtt maradni, erre való a játékbeli lovagrend is. Annyira leszünk összeszokott csapat, mint amennyire most is vagyunk, persze lesz, aki másokkal, lesz aki önállóan fog szerepelni, de alapvetõen együtt fogunk maradni a játék alatt is. Részleteiben pedig...majd a helyszínen kiderül... Semmi gond, elõre amúgy is nehéz elmondani mindent. Szerintem pedig gyorsan belerázódik mindenki. Elsõsorban pedig tanulni megyünk, a Rendház legtöbb emberének ez lesz az elsõ LIVE-os szereplése! Üdv: Presbiter
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jul 5, 2005 18:52:39 GMT 2
Figyelem! Pénteken, azaz 8-án, 11.20 perckor indul a vonatunk a Vasútállomásról. Szeretném, ha mindenki ott lenne már 11-kor, senki se késsen el! Sajnos a fegyverek és a sátrak kivételével mindent magunkkal kell vigyünk, Gödöllõn pedig még jó sokat gyalogolunk is majd a csomagokkal a hátunkon, szóval figyelmesen pakoljon be mindenki! A vonatútra ételt mindenki úgy és olyat hoz, amit szeretne, folyadékot pedig KÖTELEZÕ, lehetõleg legalább 1 liternyit berakni! A vonatjegyeket elõre meg lehet venni, célszerûen menettértit kellene éspedig Gödöllõ célállomásig.
Üdv: Presbiter
|
|
Zoarre
Administrator
A Szegedi Rendh?z Kapit?nya
A boldog ?let titka: napf?ny, tenger, p?lmaf
|
Post by Zoarre on Jul 11, 2005 10:44:52 GMT 2
Hi All,
Üdvözlet itthon ismét. Asszem nem kell semmi különösebb kommentárt füzni az Überhez. Azok kedvéért, akik nem voltak ott: KIRÁLY VOLT!!! Egyébként a szürke falka és egyéb oldalakon is szinte csak pozitív visszajelzések voltak. Sok hentelés, csaták, némi kis intrika, na meg az elmaradhatatlan aréna harc. Én élveztem.
Üdv: Zoarre
|
|
|
Post by fenyx on Jul 11, 2005 12:45:27 GMT 2
Némi kis intrika... majdnem belefulladtunk abba a némi kis intrikába , de sztem is király volt, nagyon jól érzetem magam, és tetszett a társaság is (a nagyrésze legalább) alig várom a következőt...
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Jul 11, 2005 16:12:21 GMT 2
nekem is nagyon tetszett ,föleg a sok csata csak az volt a kis baj hogy szombat délután egy kisit le fulladt a zegész de utána be indult szerencsére
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jul 11, 2005 16:15:50 GMT 2
Arénában milyen helyen végeztek az emberek???
|
|