Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Jan 23, 2007 18:43:23 GMT 2
Hú, ez nagyon jónak tűnik ;D , csak nem tudom hogy mennyire érek rá. A táborozásban én is benne lennék. Ha fény derül a pontos időpontra akkor tudok biztosat mondani részvételemről. Jah, mekkora anyagi vonzata lesz?
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jan 23, 2007 21:21:00 GMT 2
Egyelõre nem terveztünk külön költséget sem a táborra, sem a Livera, reményeink szerint mindkettõ ingyenes lesz. Ha mégis lesznek járulékos költségek, pl. a vízszámla, szállítás, stb, akkor minimális hozzájárulást kérni fogunk, de ez max. néhányszáz forint lehet. A tábor önellátós, saját kajáját eszi mindenki, de legalább egyszer egy közös nagy sütés/fõzést szeretnénk.
Üdv:
Presbiter
ui: továbbra is várjuk, hogy kinek mikor lenne jó a nyáron a tábor és a játék!
|
|
Afrinus
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Afrinus on Jan 24, 2007 17:03:19 GMT 2
VAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNN kedvem nekem is menni az időpont mindegy nekem csak szülők ne kattanjanak be addig.
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Jan 26, 2007 21:00:00 GMT 2
Már említettem Presbinek, h szívesen maradok a Kocsmárosasszony megtisztelõ szerepében, ezenkívül szívesen segítek a szervezésben, csak mondjátok mit kell. Meg mikó lösz vmi mögbeszi ezügyben?
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
My underwear gives +3 to my Constitution
|
Post by Sasuke on Jan 29, 2007 13:03:07 GMT 2
Eloszor is: Erősek a papok? papok = varazslok, és elvannak a sajat bajaikkal kutatnak keresnek gyogyitanak, nem érnek rá világi teendokre. harcosok pedig buszke emberek, Izzadsagukkal keresik a kenyeruket. Rátermedt népség akiket a nép csodál és konnyebben elfogad mert nem sokban kulonboznek tole. (szerintem)
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jan 29, 2007 19:11:38 GMT 2
Nézzük csak: a Pápa is nagyhatalmú, ha az Egyház irányából nézzük, a katolikus dogma szerint pl. tévedhetetlen. Elvileg a világ minden katolikus hívõje felett hatalmat gyakorol, azonban ezel párhuzamosan nézzük meg, hogy mekkora katonai, politikai, vagy pénzügyi potenciállal bír a Vatikán. Nyilván egy Live esetében nem alkalmazhatóak teljesen a valódi világ szabályai, de azért lehet erre törekedni. A papok és varázslók ifjonti éveik legjavát a Tudomány tanulmányozásával töltik, gondolkodásuk elvont, személyiségük nemegyszer antiszociálissá lesz. Ez nem feltétlenül bûnözõ hajlamokat jelent, hanem pl. egy szerzetes, vagy pap esetében aszkétikus, esetleg szörszálhasogató (skolasztikus) gondolkodást, egy varázslónál, pedig elitista, vagy gyakorlatiatlan hozzáállást. Mindezzel együtt a tanulás, és a helyhezkötöttség (templom, könyvtár, torony, stb) általában kevesebb lehetõséget ad arra, hogy az átlagemberek gondolkodását, életét alaposabban megismerjék. Az rpg-k klasszikus mágusai, vagy papjai persze igenis világlátott népek, csakhogy naív az a játékos, vagy éppen mesélõ, aki azt hiszi, hogy õk világuk legerõsebb, leghatalmasabb varázshasználói lennének. Ha a harcosok dolgait vizsgáljuk, akkor nyilvánvaló, hogy a legtöbb rétegével a társadalomnak õk érintkeznek. Megtanulták irányítani embereiket, megtanulták a feljebbvalók haragját, de azt is, hogy miként keressék kegyeiket. Bár gyakran harc közben lépnek idegen földre, idõnként megszálló seregként viszonylagos békében ismerhetik meg más népek szokásait, ezeket gyakran haza is viszik szolgálatuk lejártával. Ez a Római Birodalom esetében nagyszerû, és végzetes hatással is járt, mindenesetre példaképpen éppen ideillõ. Ha a történelmi tényeket is figyelembe vesszük, akkor a éppen a római kortól nyomonkövethetõ az arisztokrácia, vagy a lovagi kaszt kifejlõdése. A nemesi kiváltságokat a harcos kasztok elõjogaiból vezetik le a történészek. Ahogy a játékban szerepel: a népek politikusai, nagy vezérei a harcosok kasztjából származnak. Tanácsadóik, árnyékba húzódó kísérõik között számos pap és éterjáró akad...Nézzük a megyét. A megye vezetését alapvetõen több ház látta el, pontosabban ezen házak elöljárói, akik nyilván alávetettek voltak az uralkodónak. A Ragan ház vezetését Nintu egyeduralkodóvá válásával a nagyobb hatalomra szert tevõ fõpap kaparintotta meg (ilyesmire a történelemen is számos példa akad), de ezt korántsem jelenti azt, hogy egyedül képes lett volna ellátni a megye vezetését, harci ügyekben pl. járatlan lévén. Több szellemi lény színre lépésével az õ fontossága nyilvánvalóan csökkenhet is, hiszen már nem õ a vallás, az isten(ek)tõl nyerhetõ kegyek kizárólagos közbenjárója. A legfõbb kérdésre pedig nem itt válaszolnék, és nem így. A többire viszont bármikor! Presbiter ui: a Félelem az elme gyilkosa...
|
|
|
Post by < D > on Jan 29, 2007 19:48:31 GMT 2
Érdekes.
Mindenesetre, én azt hittem hogy LARP Tehát: élő szerepjátékot játszunk.
Úgy látom, adolog még messzebb került a "fától".
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jan 29, 2007 20:08:39 GMT 2
LARP=Live Action Role Playing. Élõ Akció Szerepjáték. ÉS az akciót sem ajánlott kihagyni. De miért esne messzebb a fától? Elmondtam, hogy mi az, ami a való világhoz hasonlatos, mi az, ami a játék sajátja, vagy az volt eddig is. Az éterjárók azok legyenek, akik a vívásnál jobban szeretik az intrikát, meg a papirusztekercseket és az adott helyzetben inkább az elméjüket (beszélõkéjüket, vagy szükség esetén a varázslataikat) használják. Õk azok, akik rejtekutakon nagyhatalmú ereklyéket rejtve a köpenyük alatt járják kiszámíthatatlan ösvényeiket. Harcosok pedig azok, akik fénylõ fegyvereikkel, magabiztos, mindig félreérthetetlen nyílt és harcias fellépésükkel szószerint kivívják maguknak az emberek elilsmerését. Ez szerintem rendjén való, de nyugodtan lehet kritikát is megfogalmazni, ha van indokolható kivetnivaló az elképzelésben...
Presbiter
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Jan 31, 2007 2:38:21 GMT 2
ha olyan fincsó lesz idén is a kajcsi, mint tavaly, amit Lilián fõzési tudományának ill. a Lovagrend beruházásának (és az én kipekedésemnek ) köszönhettünk Az a zöldséges tészta fincsó volt! Nah, de "csontig" helyett... Rájöttem idõközben, h nekem attól is függ az idõpont, hogy mikor lesz az szakvizsgám, ill. az oklevélosztóm. Ezt sajnos még egyenlõre nem tudom megmondani, mert a csoportunk egyes tagjai párhuzamosan más képzésre is járnak, és az õ vizsgaidõpontjuktól függ e miénk... Szóval ez bonyolult dolog Meg osztán vannak megint vmi külföldi nyári melóra tervek, osztán még azt se tudom oda mikor megyek... az szintén az oklevélosztótól függ... de sztem nekem vmikor június közepe-vége lenne jó. Azért még utánakérdezek, mert nem akarok hülyeséget mondani, ezzel párhuzamosan pedig rosszat magamnak... Egyébként jól sejtem, h a játékleírás vetett fel ilyen kérdéseket, amiket itt most vitattok? Egyébként kezdek összezavarodni, mert egyszer teljesen úgy tûnik az írásból, hogy az "éterjárók" (hihi) a szociálisabbak, máskor pedig pont fordítva. Nekem szerepjátékos dolgokból úgy rémlik, hogy inkább az elsõ megállapítás a helyes, viszont a bezárt tornyokban élõ mágusokra ill. varázsámbörkékre nemhiszem, h ez oly nagyon vonatkozna (lévén így csak elméleti tudással rendelkeznek). Szóval engem ez most így teljesen összezavart!! És magyarázatra szorulok!! Valaki segítsen, mert csak mert kérem... léccííí !!! Egyébként Presbi írtál érdekes dolgokat, és jól fogalmaztál, csak sztem ez nekem ilyenkor már túl kacifántos
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jan 31, 2007 19:47:02 GMT 2
Az elõzõkben arra próbáltam rávilágítani, hogy miért szerepel a szabályrendszerben, miszerint a harcosok kasztjából kerülnek ki a népek világi vezetõi; a királyok, politikusok, hadvezérek, és hódítók, ugyanakkor az éterjárók miért alkalmasabbak kevésbé ezekre a feladatokra. A játékban egységesen "éterjárónak" hívunk minden varázshasználót, legyen az mágus, pap, druida, vagy boszorkány. Mindössze egyéni megjelenésük, saját felvállalt karakterük különbözteti meg õket. Ebben az értelemben egy "jó" pap nyilván már-már naívan barátságos és segítõkész mindenkivel, tehát "szociális" típus, míg egy faluszéli méregkeverõ boszorkánymester lehet kapzsi, és velejéig romlott, tehát "antiszociális" jelenség. Én az elõzõekben arra céloztam, hogy az éterjárók Tudományuk elsajátítása közben, és életmódjukból fakadóan is kissé eltávolodtak a mindenapi emberek világától. Emiatt általában ritkán állnak közvetlenül a népi mozgalmak, vagy hódító seregek élére, az udvari politikában, a kormányzatban nem igen vállalnak direkt szerepet. Ezt a kissé életidegen beállítottságot viselkedést asztali szerepjátékok gyakran úgy modellezik, hogy a varázshasználók jelentõsen kevesebb, és jóval speciálisabb képzettséget kapnak, mint pl, az általános harcosok. Mi is ebbõl a feltételezésbõl indultunk ki, és az sem titok, hogy a harcos kasztot nem valami maradék, érdektelen osztálynak szánjuk, hanem az éterjárók, és zsiványok mellett egyenrangú szerepnek, hogy ismét büszkén és befolyásosan játszhasson a diadalmas kardforgató is.
Presbiter
ui: tudom, sajnos, hogy idõnként kissé bonyolultan fogalmazok, ami esetleg az érthetõség rovására is megy, ilyenkor nyugodtan rá lehet kérdezni a homályos részletekre, megpróbálom értelmesebben kifejteni.
|
|
|
Post by fenyx on Feb 4, 2007 15:03:47 GMT 2
Játékban ez pl úgy nyilvánulhat meg, hogy a harcos kasztba tartozókból lesznek az úgymond "igazi" hősök, akik bátorságukkal erejükkel kítűntek társaik közül. Az ilyen emberekt "veszi vállára a tömeg", dicsőítik az énekmondók. Lényegre törőbben: ugyan nagy dolgokat visznek véghez az éterjárók és a zsiványok is, nehezebb őket NYÍLTAN támogatni, pont ténykedésük természete miatt (akármilyen jellegű is a varázslat mindíg feszengést vállt ki az átlag emberben, a zsiványok meg általában olyan "hőstetteket" hajtanak végre amiket nem szívesen reklámoznak, plusz őket jobban érdekli a gondttalan szabad élet mint a nyílt hatalom). Egy harcos mögé aki nemegyszer mentette meg a faut v vmi, nyugodtan, bátran, büszkén, boldogan, stb... felsorakoznak az emberek. Illetve az éterjárók és zsiványok is
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Feb 7, 2007 11:18:04 GMT 2
Sajna nálam a scholában nem hajlandó betölteni a szabálykönyvet, ezért lenne egy kérdésem: A bárd/dalnok szerep beilleszthetõ-e?
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Feb 7, 2007 11:32:58 GMT 2
Összerakható asszem, tehát varázstehetségű harcosnak simán belefér. De majd a szervezőbácsik megmondják a frankót.
|
|
|
Post by fenyx on Feb 7, 2007 14:07:40 GMT 2
Jah simán, vagy varázstehetségű harcos, vagy varázstehetségű zsivány lenne a legjárhatóbb út... Persze ha a történelmibb bárdra gondolsz, és nem az agyon fantasy turbóra, akkor még könyebben megoldható, mert játéktechnikailag nem kell semmit "fizetned" azért, hogy lejegyezd mások történeteit, meg meséld a sajátjaid.
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Feb 9, 2007 10:51:41 GMT 2
Kössz a válaszokat. Én az valahol az agyonturbó, és a történelmi közé gondoltam beszúrni a dolgot. Meg persze viszek gitárt, vagy ha addigra meglesz: Lantot, a kocsmai zenélgetéshez...
|
|
Lobo Kilahir
Fórumpolgár
Tag - Szeged
Az ?HES harcos
|
Post by Lobo Kilahir on Feb 15, 2007 15:31:37 GMT 2
Feltéve ha addigra beszerzem neked a lantot... (Amúgy má rajta vok, de a nagybátyámat nehezebben lehet elcsípni mint egy ninját ;D )
|
|
Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Feb 20, 2007 19:25:52 GMT 2
Hajrá Seb, tudod, kéne az a zenekarba is! A zenélést nagyon jó ötletnek tartom. Bár inkább nem énekelek, mert nem akarok elieszteni senkit és semmit.
Fenyx, a zsivány mennyire tudja magát felturbózni a mágia terén? A célom a 3rd Edition D&D-hez hasonló tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezõ Rouge-Sorcerer lenne, vagy inkább gondoljak ki valami újat?
|
|
|
Post by fenyx on Feb 21, 2007 10:53:51 GMT 2
Ha nagyon nagyon fölturbózza magát , akkor ismerheti az össz első szintű varázslatot. De sztem ez nem éri, meg ha nagyon mágikus Zsivány akarsz lenni, akkor jobban jársz ha beéred az első szintből 4 varázslattal így csak 1 marad ki (a zsivány sztem úgyis elvan a "mártír" nélkül ).
|
|
Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Feb 23, 2007 15:27:14 GMT 2
ja ja... és van már pontos időpont hogy mikor megyünk ki szalonnát sütni és épitkezni (és szemetet szedni) a helyszinre?
|
|
|
Post by fenyx on Feb 23, 2007 16:55:51 GMT 2
Még nincs. Amint lesz, kihirdetjük .
|
|