Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Feb 26, 2007 17:54:24 GMT 2
Röstellem,de eddig nem volt idõm szabálytböngészni,ellenben,most nem akarja megnyitni nekem a fájlt. Van másik elérési útvonal is?
|
|
|
Post by fenyx on Feb 27, 2007 9:42:02 GMT 2
Majd ma átmásolom neked. [Megjegyz.: nekem simán lementi, úgy látszik el vagy átkozva ]
|
|
Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Feb 27, 2007 19:49:31 GMT 2
Arról már van elképzelés hogy milyen sztori lesz, és milyen arányban lesznek a harcok és az egyéb szerepjáccás? A történetnek van egy meghatározott szála aminek meg kell történnie (vagy történniük, ha több is van), vagy aféle "sand-box open ended gameplay" lesz, azaz a kezdõ pont meghatározott, és a vége meg a mi cselekedeteinktõl függ? A Másik dolog ami érdekel, hogy harcban mennyire lehet majd taktikázni, trüközzni: pl mondjuk 2 pontot kell egyszerre megvédeni, vagy egy tárgyat vagy személyt vagy csak sima "hack and slash" stílusu két csapat egmással szemben és semmi trükk?
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Feb 27, 2007 20:17:19 GMT 2
Ez utóbbit még én is meg tudom mondani, olyan harci szituáció alakul ki, amilyet a játékosok előidéznek ;D
|
|
|
Post by fenyx on Feb 27, 2007 22:40:21 GMT 2
Kildar válasza helyes. az hogy a sztori milyen jellegű, hogy menni beleszólásotok lesz, vagy hogy menniy nem, természetesen titok tárgyát képezi az élvezeti fok növelésének érdekében
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 6, 2007 19:55:42 GMT 2
Tenk jú a segítséget Presbiter und Fenix. Mostmár teljesen tiszta a dolog. Igazából tényleg csak az volt a problémám, h 2féle megközelítését vagy mijét láttam a dolognak és nem értettem, hogy akkor most mirõl van szó. De mostmár teljesen érthetõvé vált a dolog a számomra Ezek szerint tavaszi szünet táján lesz a kimenetel a helyszínre? Olvastam vmi olyat, h konkrétan tavaszi szünetben. Mostmár teljesen el vagyok keseredve, mert edzésre sem tudok járni, meg ha tavaszi szünetben lesz ez a nyújtott terepszemle, akkor oda sem tudok menni, ugyanis nekem nem lesz tavaszi szünetem, mert végig be kell járni gyakorlatra (kiv m.sz. napokon). brühühühhhhhûûûûû
|
|
|
Post by fenyx on Mar 7, 2007 10:36:07 GMT 2
Ömm az egyszerű sztorinak miért velejárója a szinte csak tőmondatokban való fogalmazás és a kevéssé formázás, valamint a zéró illusztráció?
A 4-4,5 oldal nem sok, a 8-10 az (természetesen írott oldalról van szó).
Egyébként a középső karika tetszik a legjobban, úgy a legtöbb játékos ismeri a sztori legtöbb részét. Így ha vki megszólal a akocsmában, hogy Ez a helyzet pont olyan mint amikor a Charphiol erőd elesett, akkor jó eséllyel nem pislogás van hanem egyetértő dünnyögés.
|
|
|
Post by fenyx on Mar 7, 2007 11:46:18 GMT 2
Szóval szerinted egy egyszerű történetvezetésben nincsenek összetett mondatok? Na mind1, sztem egy rövid (egyszerű) történet nem feltétlen úgy készül, hogy írunk egy nagyot aztán lebutítjuk, hanem írunk egy rövidet és kész. Egy műnek akkora terjedelemben kell egységes egésznek lennie amekkorában elkészült. Egy írónak pedig tudnia kell különböző terjeldelmekben dolgoznia. Az illusztráció meg nem kritérium, egyszerűen azt kell szem előtt tartani, hogy nem az a lényeg.
Egyébként a jelenlegi szavazás a történet milyenségét is magába foglalja. Az hogy milyen típusú lesz a játék nagymértékben befolyásolja hogy milyen szabályrendszer, milyen előtörténet kell hozzá.
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
My underwear gives +3 to my Constitution
|
Post by Sasuke on Mar 7, 2007 12:07:24 GMT 2
Sztem ha egy tortenetet fele oldalszamban akarunk elmeselni akkor nyilvan a szinesito szovegeket hagyjuk igy nem vész el a tartalma, ha mégis elveszik akkor az azt jelenti a hogy a tortenet minden egyes mondata lenyeges és fontos. Viszont akkor az olvasonak nem fog tetszeni. Nem lesz olvasmanyos, inkabb rideg, tényszeru, s a fantaziad sem szarnyalhat szabadon mert mindenre figyelni kell. Ilyen tortenetet ki szeret olvasni ha végig ilyen és hosszu?
igazabol hatter sztorinak egy max 3 oldalas könnyed valami kéne sztem, és többi mehet hangulat teremto novellaknak, amik olyan hogy vagy elolvassa, vagy nem.
Dama, a te irasaid jok, és mi el is olvasnank oket, de a legtobb jatekos nem mi vagyunk/leszunk.
|
|
|
Post by fenyx on Mar 7, 2007 15:15:15 GMT 2
A hangulatnovelláknál meg az a lényeg, hogy tényleg NE legyenek FONTOSAK a játékosoknak. Akkor minek megírni? Azért a pár emberért aki elolvassa, és 1-2 poén mélyebben esik neki, vagy 1-2 szörnnyel többet képzel a fák mögé Tömörítve a lényeg: érezze magát tőle jobban pár ember mer elolvasta, de nehogy rontsa vki játékélményét az hogy nem.
|
|
|
Post by fenyx on Mar 7, 2007 15:54:31 GMT 2
Minek megírni: nem nem itt tartunk, ha észrevetted a "kérdés" után volt egy mondtanyi válasz (belátom hogy nem a legészrevehtőbb helyen) Tudom mi az illusztráció. Én is arról beszéltem Az elkészült mű: ok, nem vagy író. Akkor miért probléma ha vki más változtatna az alkotáson?
|
|
|
Post by fenyx on Mar 7, 2007 23:39:18 GMT 2
A megírt(!) hangulatkeltő novellácskákkal kapcsoltban sztem én is ezt állítottam.
Ez fura, én határozottan úgy emlékszem, hogy problémát jelentett neked a változtatás felvetése, de nyilvánvalóan tévedek.
A post felvetése (feltételezem a szavazás): továbbra is a véleméynem, a már meglévő HLel kapcsolatos poll(szavazás) fedi ezt a kérdést is.
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 8, 2007 11:16:24 GMT 2
Ha szabad hozzászólnom... nemhiszem, hogy olyan nagy probléma lenne a prológus hosszúsága. Aki el akarja olvasni, az úgyis elolvassa, aki pedig nem akarja, az úgysem fogja. Nyilván nem úgy értem, hogy 647218 oldal is lehet, mert azért az már tényleg túlzás. De sztem arról, hogy 5 vagy 8 oldal, ilyenrõl teljesen felesleges vitázni, mert az nem olyan sok, és sztem ennyi idõt mki rá tud fordítani, h átrágja. Egyébként a rövidítés és egyúttal a hangulatelemek, érdekes novellák kérdését talán úgy lehetne egy csapásra megoldani, ha pl. a Dama által pl-ként emlegetett levél idézését nem az elõsztoriban ejtené meg, hanem ott csak utalna rá, esetleg nagy betûvel kiemelve. Az pedig már a játékos lelkesedésén múlna, h elolvassa e a levelet. Szerintem ez korrekt így, bár megvétózható, hiszen úgy tûnhet, h csak eldarabolva lett a dolog.
Nem feltétlenül kellenek cirkalmányos mondatok, mert elõfordulhat belõlük félreértés, ami konfliktushoz vezethet a játék alatt. Egyszerû mondatszerekezetekkel is meg lehet oldani, persze némileg régiesítve.
Nem mondok olyat sem, h tisztán, szárazon csak a lényeg legyen benne, mert sztem az sem jó. De nem kell minden 2. mondatnak feleslegesnek lennie csak a sztori hangulata kedvéért.
Vhol csak van aranyközépút?! A tavalyi sztorija nekem tetszett, bár sztem lehetett volna hosszabb is, mert pont a tömörsége miatt elég sok ûrt hagyott maga után. Nagyon sok olyan dolog volt benne, ami csak félig volt említve, nem lettek befejezve fontos gondolatok, utalások, és csak pl-ként említve a kasztok, és a bálvány kérdése. De lehet, hogy nem a teljesen kész változatot olvastam és ez volt a baj. Erre sajnos már nem emlékszem, h a legutolsó teljesen kész verziót olvastam e.
Egyébként vhol már elérhetõ az idei elõsztori? Vagy mikorra várható??
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Mar 8, 2007 12:03:50 GMT 2
Nah, úgy gondolom, eleget kampányolt mindenki, ezt a kérdést lezárjuk. Az a kívánatos, hogy világos, és érthetõ alapsztori legyen leírva 4-5 oldalon, amibõl 14-30 éves korig mindenki megérti, hogy mi a fõ sztoriszál, mihez kell alkalmazkodnia. Ezt lehet ugyan IN-karakter szemszögbõl megírni, de ha homályos a fogalmazás, vagy túl kifinomult, akkor sokaknak nem lesznek egyértelmûek a feladatok, és a szituáció. Mûvészi vénák kibontakoztatásához akár 20 oldalnyi novellát, világleírást is lehet írni, naplótöredékekkel, levelekkel, mítoszokkal, stb, de az a feltétel, hogy aki azt nem olvassa el az ne kerüljön jelentõs hátrányba a játékban, max nem tudja a tolvajklán fejének nevét, így a játékban kell utánajárnia. A tavalyi játékban a háttérsztorinak csak a felszínét kapartuk meg, és lehet, hogy a tapasztalt asztali szerepjátékosok több fegyvertelen konfliktussal is szívesen szembenéztek volna, de a többiek számára még így is kevés alkalom nyílt a kard megragadására. Számos szál pedig azért maradt nyitva, hogy fel lehessen pl. az idén venni... Vegyük figyelembe azt is, hogy a szabályrendszerrel együtt a 4-5 oldalas sztori már legalább 15-17 oldalas kis könyvecske, ami szerintem éppencsak kicsit alatta van az átlag LIVE-os tûréshatárának. Aki meg szeret izgalmas, szép, és míves írásokat olvasni (amit Dama kétségkívül képes írni) és teljesnek akarja maga körül a világot, az belemélyedhet az esetleg még egyszer ilyen terjedelemre rugó kiegészítõ anyagok tanulmányozásába.
Félreértés ne essék, nekem (és sztem nagyjából Fenyx-nek is) a kezdetektõl ez volt az elképzelésem, amihez, mint vélemény ragaszkodtam. Nem tagadom, arra is kértem a rendezõtársakat, hogy valamilyen módon vigyünk be olyan epizódokat, szituációkat, melyek inkább hadijátékosak (ostromok, csapatharcok), hogy a véresszájú játékoskollegák is kiélhessék magukat.
Hogy ebbõl mennyit tudunk megvalósítani az még majd ezután derül ki, de már most is a hozott anyagból kell dolgozni, úgyhogy okafogyott dolog ezekrõl vitázni, hacsak a rendezõk nem vállalják, hogy alapjairól újragondolják, és tervezik a játékot.
Presbiter
ui: ha nem lenne tiszta, akkor kiemelem, hogy a már kész anyagokat csak akkor zsûriztessék a tisztelt rendezõtársak, ha készen állnak arra, hogy elõrõl kezdjék a szervezést. Csak a vita kedvéért felesleges... Probléma, kifogás: PM
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Mar 8, 2007 21:47:09 GMT 2
(tudom, h téma lezárva; csak egy gondolat ) ha úgyis kész van a sztori, nem lenne az a legegyszerübb, ha ezt elolvasnánk és utána eldöntenénk, h jó-e igy vagy szorul-e némi módosításra?
|
|
|
Post by fenyx on Mar 9, 2007 10:14:59 GMT 2
Ömmm sztem a játékosoknak CSAK a kész legalább tartalomra végleges példányt kellene olvasniuk. Mivel ha pl dönthettek úgy vmiről, hogy az nem kell bele, hanem inkább a játékban derüljön ki. Így az már bőven nem lenne olyan izgalmas és meglepő mint amilye lehetne. (ez csak 1 ok ami eszembe jutott, biztos van még több is )
|
|
|
Post by fenyx on Mar 9, 2007 15:00:58 GMT 2
A 2007es HOLLÓ LIVE időpontja: (2007 ) június 29-30 --> július 1
|
|
Ryell
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Ryell on Mar 11, 2007 13:17:46 GMT 2
Az én reakcióm az volt, hogy fülig érő szájjal újságoltam a családnak....szerintem szuper az időpont.
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Mar 11, 2007 13:23:33 GMT 2
Megyek.
|
|
|