|
Post by Eassk Astos on Apr 1, 2007 9:10:15 GMT 2
Én NJK-nak nem jelentkezem mert így is a live-os megjelenésem ingadozik mint a középparaszt. Ellenben a pecsét az érdekel. A pecsét mihez kell? Live hitelesítéshez, vagy liveon belül hivatalos pecsétnek?
|
|
|
Post by fenyx on Apr 1, 2007 12:48:20 GMT 2
Varázstekercsek hitelesítéséhez kell. Szal vmi misztikus szimbólum, v vmi lovagrendhez kapcsolódó (szárnyaló holló, v vmi hasonló).
|
|
|
Post by Eassk Astos on Apr 1, 2007 15:33:17 GMT 2
én erre vagy ennek egy low detail módozatára, végső esetben a jelenléti füzetecskén lévő hollószárnyak+kard emblémára. Megpróbálhatom elkészíteni tavaszi szünetben. (de lehet ez is csak füstbe ment terv lesz mint annyi másik )
|
|
|
Post by fenyx on Apr 1, 2007 17:51:22 GMT 2
A linkelt kép tetszik, örülnék ha sikerülne megcsináni ( a jelenléti füzetes képet ne hazsnáld, mert már régi)
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Apr 1, 2007 18:44:47 GMT 2
énis épp ezt a képet alkítottam át és már akartam sablont rajzolni hogyy kifaragjam.. nekem ilyenre sikerült: Raven-Stampén is megcsinálom esetleg... de nemtom sikerül-e... annyi hogy két mód lehetne: - a feketét szedem ki a fából ekkor viaszpecsétnek jó mert akkor a hollót tölti ki a viasz... - a fehéret szedem ki és akkor meg tintába mártott lenyomónak jó mert akkor sak a holló szedi fel a tintát és az hagy nyomot... (jobboldalról eltûnt néhyán levél... ez azért van mert Photoshop-ban nem maszkolta ki rendesen de sztem nem gáz...)
|
|
|
Post by fenyx on Apr 1, 2007 21:01:53 GMT 2
A második verzió a kívánatos, tintapecsét kell.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Apr 2, 2007 1:02:36 GMT 2
Hm, szerintem nekem valahol van maszkolt változat, elvégre abból kellett csináljam a weboldalas grafikát, nemdebár? De erre következtetéses úton jutottam, szükség esetén empírikusan is bizonyítandó megkeresem a gépe(i)men.
Presbiter
|
|
|
Post by < D > on Apr 2, 2007 8:55:37 GMT 2
...egy két levél még nem a világ, szerintem. szerintem, ha valakinek van technikája hoá, és ideje, hogy megcsinálja, az lesz a döntő, és a fontos. Az hogy 2-vagy 5 levél látszik e ... hát ... az Normális, egyedi, hangulatos, használható pecsét szülessen - ez a lényeg sok sikert annak aki megpróbálja.
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Apr 2, 2007 14:55:10 GMT 2
Nem bírom megállni hogy meg ne osszam veletek az örömteli hírt, hogy mégsem ússzátok meg ezt a live-ot nélkülem ) Úgyhogy Avaaris L'Rathien a tünde bárd szemályére számíthattok... (mégiscsak egy héttel előb lesz az érettségi)
|
|
|
Post by < D > on Apr 2, 2007 15:11:55 GMT 2
Ha 1 héttel arébb van az éretségi, akkor még az elõtáborba is ki tudsz jönni, ha van kedved. 100% os liveélmény Sok sikert az Érettségihez! Ott mágia nélkül kell " virítani a polipot". _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ bár, sok minden én magam sem értek : ...de talán egy biztos: sem tündék, sem orkok, sem egyébb közkedvelt ( !?) fantasy faj, egyede nincsen Darren Királyságának vidékén. Ezzel persze nem szeretném senki kedvét elvenni, csak a tényeket közlöm. - lehet utálni érte Mindazonáltal a szervezõké az utolsó szó. Akik a változtatás jogát mindvégig fent fogják tartani.
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Apr 3, 2007 14:16:43 GMT 2
(az elõtörténetem szerint) Én eredetileg úgy gondoltam hogy csak úgy odavetõdöm ebbe a királyságba, mint ugye bárd mindig csak átutazó... De ha ez nem megy akkor természetesen játszom embert.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Apr 3, 2007 17:49:30 GMT 2
Dama jól mondta, nem lesz a játékban sem tünde, sem ork, sem goblin és semmilyen más ismert és közkedvelt fantasy-lény. Egyszerûen mert a legtöbb ilyen a játék világában nem is létezik. Remélhetõleg viszont kihívás lesz embernek MARADNI... Az orkulás, meg az elfülés majd Cellen, az tavaly is bevált...
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Apr 4, 2007 8:36:40 GMT 2
Fenyx,egy kérdés a fegyverekkel kapcsoplatban: a Rapír minek számít,illetve ha kicsit jobban belemászunk,mien spec szabájok számítanak,hisz könnyû a súlya,de méretileg inkább hosszúkard,szal használható-e Bucklerrel,illetve tõrrel kombinálva? Mely találati fajta érvényes rá? Úgy értem csak szúrni lehet vele,mint a dárdákkal,vagy érvényes a vágás is? illetve még egy apróság,egykezes lándzsa engedélyezett(tudom,nem pont én fogom használni,de jó ha le van írva),avagy csak a 2 kezes változat van érvényben? Noh asszem egyenlõre ennyi,most hadakozom a gépemmel,úgyhogy csak a suliban tok pdf-eket megnyitni T.T
|
|
|
Post by < D > on Apr 4, 2007 8:55:54 GMT 2
A kérdés nem nekem szól, de megragadom az alkalmat, és közbevetek valamit.
Annak idején én is készítettem, törkard jellegű poli burkolású gyakorlókardot. Én is élveztem, hogy a más vivótechnika, és a fegyver paraméterei milyen előnyhöz jutatják a használóját. Azomban be kellett látnom valamit.
Azt, hogy ami majdnem az az nem az. A törkardok, és a rapírok a reneszánsz idők szülöttjei, ahol a vértek gyakorlatilag oyla anynira háttérbe szorultak, hogy elég volt egyet kettőt döfni, és az ellenfélnek annyi volt. Azt akarom mondani, hyogy nem tévedjünk el a korban. Mi körülbelül a XII - XIII. századot határoztuk meg. Többé kevésbé, ehhez vagy ettől kicsit réggebbi a live korkategória besorolás - a valós idővonal tükrében. (szerintem még érthető vagyok)
Röviden: Nem tisztem senkinek megtíletani, vagy bármilyen módon akadályoztatni, az ekzotikus fegyverek behozatalát - amennyiben azok, biztonságosak, de figyeljünk oda, hogy a fegyverek közel egy korkategóriában legyenek. Tudom, hogy ez livera nem egy pontos - némiképp suta megfogalmazás - , de tekintsünk erre úgy, hogy általánosságban mondtam.
|
|
|
Post by fenyx on Apr 4, 2007 9:09:20 GMT 2
Én már ehhez csak annyit teszek hozzá, hogy: vághatsz is vele, úgy működik mint a méretével azonos kategóriájú kard. Semmi spec szabály. Rövidlándzsa van, paraméterei a szabálykönyvben.
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on Apr 4, 2007 21:07:54 GMT 2
A reneszánsz időkben azért nem szorultak annyira háttérbe a vértek. Rapírt nem nagyon használtak csatában. Csatába normális hosszúkarddal mentek harcolni, a rapír a spanyol udvari "dress sword" (ezt nem tom hogy lehetne lefordítani ) ből alakult ki és önvédelemre és párbajokra használták...
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Apr 4, 2007 22:54:39 GMT 2
háttérbe szorultak?? reneszánszba volt a teljes vértek fénykora akkor ovltak az ilyen tényleges konzervek amiket fel kellet nyitni a rapir ahogy csaba mondta az ilyen udvari viselet volt.
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Apr 4, 2007 23:03:40 GMT 2
nem szabad sztem elfelejteni hogy a reneszánsz idõszak egy tág intervallum szal sztem a reneszánsz elején: sok konzerv puskás,rapíros nincs is... (alig) vége: konzerv alig sok rapir + puska...
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Apr 5, 2007 10:33:11 GMT 2
Nem érted, puska, konzerv mellé nem lehet besorolni a rapirt... a reneszánsz végén se rapirral hadonáztak csatába. Meg olvasd is el amit csaba irt hogy rapirt önvédelemre párbajokra használták. és végülis reneszánsz végén is voltak nagy páncélok szép számban. de ezt mostmár ne itt folytassuk mert ez a HL topic
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Apr 11, 2007 8:23:27 GMT 2
akkor Fenyx irományából adódóan: tõr,buckler nuku?
|
|