|
Post by fenyx on Apr 11, 2007 9:48:04 GMT 2
Mivel a hosszúkard is használható bucklerrel vagy tőrrel kombinálva ezért a "rapír" is.
|
|
|
Post by fenyx on Apr 19, 2007 16:11:22 GMT 2
!FONTOS! A livera jeloentkezést 3-6fős csapatokban várjuk, és ezeket a csapatokat fogjuk szétosztani a két tábor (Sil"Gaz, Darren) között. Erre azért van szükség, hogy mindkét tábor legalább kb egyenlő létszámmal rendelkezzen, viszont a barátoknak ne kelljen elszakadniuk egymástól.
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Apr 20, 2007 10:08:37 GMT 2
Ugye málhaszállító autó lesz ezúttal is? Ugye?
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Apr 20, 2007 10:30:07 GMT 2
Vélhetõen igen, de azért Zákányszék nincs túl messze, max. a buszon néznének nagyon...
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Apr 20, 2007 14:20:47 GMT 2
Nem lesznek közkedvelt fajok? És közutáltak? ;D hihi Az orkoknak szóltatok, h ne jöjjenek?? Nehogy véletlenül odatévedjenek! Az az egy hetes sátrazós party mikor lesz?? Mert ezt még mindig nem tudom!! (Azt tudom, h jún. 29-30 - júl. 1. live...) Bot van, mármint lehet használni játékon, érvényes fegyver? Nem ide vág, de megkérdem már fegyverek kapcsán: A Szőregi Művházbóll minden át lett költöztetve?
|
|
|
Post by < D > on Apr 20, 2007 15:18:30 GMT 2
Minden el lett onnan hozva, én úgy tudom. Az orkok nak nem szóltunk, mert nem tudtuk kiknek szóljunk: - tolkieni Orkoknak - M.a.g.u.s. Orkoknak - FR-es Orkoknak szóval inkább, elveszett a meghívójuk
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Apr 20, 2007 16:30:53 GMT 2
elolvastam a 3. kiadást... nem értem, rendben, h ott van, h ünneplik azt a Trillint, v kit, de mijé? És akkor most az egész Zatary ház hajón van elmenve??
|
|
|
Post by fenyx on Apr 20, 2007 18:28:53 GMT 2
Bot működik fegyverként.
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Apr 20, 2007 18:47:22 GMT 2
olvasom a szabálykönyvet is... csak ez a beta van, ami a www.hollolive.uw.hu -n fent van? Lehet, hogy ezt azért nem írtátok le, mert ez mindig így van, de azért rákérdezek, hogy tőr, rövidkard láncinget ugye nem sebez? Nyílvessző ellen van olyan vért, ami véd, vagy az szokásosan mindent visz? bot használható... helyes, én is így gondoltam! irgum-burgum Na és a Zatary ház?? Ők most teljes létszámmal kigurultak csónakázni? ;D Kicsit homályosak már emlékeim, de ugye a Ragan az a papok, a V'lando meg a csiribíbábúsok rendje, ugye?! Ja igen, még vmi! Csatában, ha csak az egyik külső combikámat találják el, akkor is csúsznimászni kell, vagy akkor elég csak féllábon ugrabugrálni? Mert a szab. könyvben az volt, hogy csak szúrós terepen lehet ugrálni meg húzni a sérült alsó végtagot, a többin térdre kell ereszkedni... és ha a válaszod az, h térdre kell ereszkedni, akkor elég féltérdre vagy teljesen 2 térdre? Tetszik amúgy, hogy sok dolgon javítottatok, aminek hiányából tavaly okultunk... Cuppos érte! (Jajj remélem ott tudok majd lenni) SÁTRAZÓS___PARTY___MIKOR___LÖSZ??? A Haagul akkor harcolhat vagy nem??? És ha lát halottat attól elveheti a skalpját ha nem ő ölte meg? És ők Daragulokkal meg a többi furanevável is kapcsolatba léphetnek? HA egy Daragul eltakarja a jelét az úgy hal meg, hogy megy a Tornácra vagy ka.ki? Továbbá, írtatok olyat, hogy a Daraguloktól elfordulnak barátaik, családjuk... akkor ők rendesen érintkezhetnek az élőkkel? És a halottakkal mi a helyzet?
|
|
|
Post by fenyx on Apr 20, 2007 19:03:40 GMT 2
Elég féltérdre ereszkedni.
Egyik vért sem véd semmi ellen.
Minden nomrális vért csökkent valamennyit (hogy mennyit azt majd helyszínen meglátod) a töltési időn.
Idén nem lesznek az emberek fölbontva Zatary/V'lando/Ragan házakra, hanem Sil'gaz és Darren tábor van. De mivel a Darren tábor Corax megye jelen esetben, nyugodtan mondhatod, hogy te ennek vagy annak a háznak a szolgálatában állsz. Nem tudom hova hajóztak volna a Zataryk.
Egyenlőre csak a Béta van fönn, de nem sokban különbözik a hamarosan fölkerülő végleges szabálykönyvtől.
NINCS MÉG IDŐPONT A TÁBOROZÁSHOZ
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Apr 20, 2007 19:15:49 GMT 2
közben a tötési idő és vértek összefüggésére ráleltem a betában, eszerint közben modifájoltam az üzimet... de nagyon cuki mackó vagy, h leírtad eztet is meg a többit is A 3. kiadású prehistben olvastam, hogy ők most elhajóztak. Ugyanott találtam arról a Trillinről vagy kiről. IGazából tutira nem fontos ez a név meg hogy mi van vele, csak engem érdekel... meg annyira relytéjes, hogy lehet, hogy ez vmi nagyon fontos Jajjdejó, h még nincs időpont! Live után vagy előtt akarjátok amúgy? Lehet, hogy én vagyok a hülye, de első látásra nem feltétlenül lehet megkülönböztetni egy varázslót egy paptól... (legalábbis nem hozzáértőknek) és ilyen megfontolásból jó, ha tudom, hogy melyik házból van, mert ha Ragan, akkor jóeséllyel nem akar rosszat Vagy ki tudja?! Na érted?! Mítikus lényekről nem írtál semmit! Nem leszidós, csak én lenni értetlenkedős mindent tudni akarós... lálálá... most látom h harcos/varázsos/zsiványos... ennyi a kínálat?? Aztán Nintu szolgálóival mi van? Összeolvadtak a varázslókkal??
|
|
|
Post by < D > on Apr 20, 2007 23:11:00 GMT 2
Bogi, nem kell elolvasnod a 3. kiadású Epilógust.
Nincs köze ehhez a livehoz szorosan. Huszonegynéhány éve történt, és a sztori nem annyira összefüggő mint ahogy (én eredetileg) terveztem.
Örülök, hogy érdeklődsz Trillinről, de sajnos kérdéseidre nem adhatok választ. A játék jellege megváltozott, így rengeteg, pusztán hangulati szál száműzetésre ítéltetett. Ezért mondom mégegyszer el, hogy NEM KELL ELOLVASNI A RÉGI DOLGOKAT, NEM TAROZIK EHHEZ A LIVEHOZ.
köszönet a megértésért! reménylet az elfogadásért!
A papokat és a Varázslókat elsőre én sem tudom hogy lehet megkülönböztetni, és ha meg is tudjuk, akkor miért jó, vagy mit nyerünk azzal ?
|
|
|
Post by fenyx on Apr 22, 2007 9:31:12 GMT 2
Játékélményt nyer az aki meg tudja különböztetni a különböző hitvallású varászhasználót. És játékélményt ad az, akiről látszik, hogy milyen hitvallású varászhasználó.
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Apr 26, 2007 0:37:26 GMT 2
õõõõ... hát nem ezér vagy azér, de aszittem, hogy ami ebben a topicban van, az szorosan kapcsolódik az idei Holló Live-hoz... na mán mostan az a bizonyos 3. valamicsoda, amirõl én beszélek, az ebben a topicban jelent meg, nem is olyan régen. Aszittem, h ügyes leszek, ha elolvasom... de akkor mindegy... Szörnyes kérdésre válaszol mán vkiíííiiííiiiiii?? Fenyx rátapintott a lényegre, az egyikre... a másik, amit írtam is már, hogy egy papról általában elsõre jót feltételezel, míg ez egy varázslóval kapcsolatban nem feltétlenül mondható el elsõre... értitek?! Legalábbis én félnék, hogy elvarázsol vagy ilyesmi. ;D Modify: fél perc alatt rájöttem, h amit Fenyx írt meg, amit én írtam, az lényegében szorosan összekapcsolódik, mmint a hitvallás meg a negatív/pozitív benyomás... jóvan, éljen a gyors gondolkodás
|
|
|
Post by < D > on Apr 26, 2007 9:50:39 GMT 2
Az enyémnél egy jóval egyszerűbb történeti szál lesz a H.L.en most, és ugyan fent van az amit írtam, amit azért nem szedtem le, mert akit érdekel nyugodtan elolvashatja. Annál is inkább, mert TI játszottátok le, és ez nektek íródott. Ám semmilyen befojása nincs az ott leírt dolgoknak a mostani játékra. Azt is mondhatnám, hogy a szereplők nevei és a helyek egyezése pusztán a véletlen műve , de ez természetesen nincs így. Egyzserűen! Az ott lezárult, írtam egy Prológust, és egy Epilógust. Ennyi. Egy egyszerűbb elősztori lett előirányozva, hogy ne kelljen nektek sokat olvasni, és összefüggéseket keresni. Bogi, azért jár egy plusz pont, mert elolvastad: nevezetesen ha tetszett, akkor remélem élvezted. - elégedj meg most ennivel. - téma lezárva - Alakítsátok a csapatokat ! Karakterkoncepció vagy valami azért legyen
|
|
|
Post by fenyx on Apr 26, 2007 10:07:52 GMT 2
Mitikus lényekről: Haagul harcolhat. (tkp nem sok egyebet tehet) Akkor "léphetnek kapcsolatba" a többi mitikus névvel (aka "furanevűek" ) ha azok rendelkeznek a Médium képességgel. Ha nem, akkor nem. Daragul érintkezésére a halottakkal: ugyanez; ha van médium képesség akkor nyugodtan, ha nincs akkor nem (mint bárki más). Az "élőkkel" rendesen érintkezhet, semmi nem tiltjja sem neki; Ő MAGA IS ÉL, a Daragul nem egy továbbfejlesztett Haagul, mégha annak is tűnhet. Egyszerűen szükséges a mélyére néznie valakinek az alvilágnak ahhoz, hogy Daragul legyen. Nem fogják kikövezni a táborból csak azért mert daragul, de sokkal kevésbé lesznek vele toleránsak (!KÉREK MINDENKIT HOGY EZT JÁTSZA KI!) Ha eltakarja a jelet, akkor nagyon Nagyon NAGYON rossz lesz neki. Legyen elég ennyi.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Apr 30, 2007 15:10:52 GMT 2
Akkor ha már csapatokról esett szó,nagyvalszeg Tybbal és Sebivel fogunk egy csapatban lenni,de a csapat még labilis,így egy Zsivány banda keres szabadságszeretõ népeket Kollektív kocsmázással egybekötött nomád élethez.Kaszt nem kizáró ok,bár lehet nem az éterjárók fogják a csapat magját adni ;.) A csapat céljai,s játékalatti hozzáálássával kapcsolatban a jelentkezõ keressen meg PM-ben Jah igen,ha lehet,a csapat tagja NEM a városhoz szeretnének tartozni,hanem a hejörséghez(kiváltképp annak kocsmájához) ----Más---- A kirándulással nekem csak annyi a gondol,hoooogy...Június 29ig tartanak a szóbelieim...ergó 29edikén delután 3-4 körül végzek,s akkorra lesz meg (remélhetõen) az érettségim. Ennek folytán a javaslatom a következõ: a táborozás kezdõdjön mittudomén pl szerdán(szemétszedés,terepkialakítás táborozás) majd a Liveon átnyúlva folytatódjon köv hét szerdájáig(terepvisszaalakítás,"liveszemét" szedés,elveszett fegyverek begyûjtése,Live kibeszélése,értékelése). No szerintetek?
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on May 3, 2007 23:34:23 GMT 2
Aha, és te egy hétig nem fogsz fürödni?? :/ Vagy hazajársz?? :/ De még mindég nem érti meg senki, hogy mijé nyavajgok!! Mert ez a topic arra hivatott, h a mostani holló live-al foglalkozzon, Dama néhány hete te linkelted be azt a bigyót! Mostmár visszaolvasok, és bemásolom ide azt a postot, mer idegesít, h engem néz mki hülyének!! Én mki mindenese leszek, konyhai kisegítõ, kereskedõt szórakoztató center De Sheby az idén elkaplak!! ;D Modify: MEGTALÁLTAM!! 5. oldalon a 85 vagy 86-os hozzászólása Damának. Epilógus 3. kiadás - némi bővítés történt Basszus, ha epilógus, akkor legyen az! Ha nem érvényes, akkor minek kellett feltenni most?? ÁÁÁ Grrrr!!!!
|
|
|
Post by fenyx on May 4, 2007 0:06:32 GMT 2
Van fürdési lehetőség a helszínen. Mindkettőtöknek igaza van (vmilyen szinten) kapcsolódik, mert ugyanaz a kis falu csöppen megint az események sűrűjébe amelynek lakóit, ti alakítottátok. Nincs befolyása a mostani játékra, mert eltelt 20év (a játékban). Ennyi (remélem).
|
|
|
Post by < D > on May 4, 2007 9:51:25 GMT 2
NAszóval. Az epilógus az előző játékot zárta le, mesélte el. - de ezt már méhányszor elmondtam. Sokáig úgy volt, hogy én csinálom a mostani történetet is, ami elkészült, de a szervező bizottság részéről nem nyert elfogadást. (túl hosszú, túl bonyolult, és a szemnek árt az olvasás) Ezzel párhutzamosan, folytak az Epilógus kissebb hibáinak javításai, nevek elírásának javítása, és + információk leírása, amit annak idején elfelejtettem, de később valaki felhívta rá a figyelmem. Jelenleg: az Epilógus, szerintem fontos, és jó, DE !!! nem kapcsolódik ehhez a játékhoz, mert az előző játékhoz kapcsolódik (szorosabban), és történetikeg ugyan követi az egyik a másikat, de nem szorosan. Egyszóval máshogy alakultak a dolgok. Ami érvényes a Fenyx által szerkesztett: Elősztori néven futó dokumentum. Ennek tudása, bőségesen elég a játékhoz. Minden további sallang eltünt.másfél hónapja került fel az Epilógus - az alatt sok minden szervezői dolog változott, és haladt előre MÁS > Íme az én előtörténetem. MÁS > Filionel, a "város", "helyörség" megfogalmazások nem pontosak, és nem is igazán, helyes jelen esetben a használatuk. A z elősztori szerint Corax-i az egyik, és Sil'gaz a másik szemben álló fél. Ezekhez lehet csatlakozni. NEm ágyhoz- ha aludni akarsz, és nem leveshez, ha éhes vagy. Szóval ezt lássuk tisztán, nem lecseszés akar lenni, csak szólok, hogy amenyiben csapatot választasz, köteles vagy elfogadni az ottnai választott vezető parancsait. Ha ő ad neked előjogokat, vagy büntetés azt is! Köszönöm, további jó agyalást a kraktereken, és érettségizést.
|
|