|
Post by < D > on Feb 27, 2008 14:55:01 GMT 2
Köszönöm a válaszokat.
Nekem már van karakter elképzelésem, de errõl többet majd csak akkor, ha kijön a szabályköny.
Várom a további fejleményeket.
|
|
Agnus
Fórumlakó
Lumina Cornu
Agnus atya
|
Post by Agnus on Feb 27, 2008 17:56:51 GMT 2
Üdv!
Végre sikerült 2 hét után bejelentkeznem a saját nevemen! Hurrá! Köszönet presbiter kézrátételes és gondolati gyógyításának! Várom a további kérdéseket, és természetesen a jövőben is a rendelkezésetekre állok válaszaimmal!
Agnus atya
|
|
|
Post by < D > on Mar 4, 2008 16:16:15 GMT 2
Felkerült a Krónika ! (és a felelősségi nyilatkozat a Live menüpontba )
ÉS a miheztartás végett bemásolom, az oldalukról ide az ütemtervet:
LUMINA LIVE 2008 Ütemterv: Február: - A véglegesített történet megjelenése novella formájában, összefoglalva a távoli és a közeli múlt eseményeit! - Az NJK szerepek kiosztása, véglegesítése Március: - A szabályrendszerek véglegesítése: - Tábor szabályrendszer - Live harcrendszer - Live mágiarendszer - A terepelemek véglegesítése, az építkezések megkezdés
Április: - A „különleges” prehistória indítás
Május: - A prehistória, formálódik és folytatódik, az interaktív változások alapján!
Junius: - A jelentkezések lezárása
|
|
|
Post by Agnus atya on Mar 6, 2008 1:15:12 GMT 2
A táborban 3 jelentkezési lehetõség van. Nomád, polgári, nemesi.
Nomád: ( 2000Ft ) Tábor hely(érkezés szerinti elhelyezés), ivóvíz(csapvíz), fürdõsátrak, részvétel a programokon.
Polgár: ( 6000Ft ) Tábor hely(érkezés szerinti elhelyezés), ivóvíz(csapvíz), fürdõsátrak, részvétel a programokon, napi 1 melegétkezés( ebéd ).
Nemesi: ( 12000Ft ) Tábor hely(érkezés szerinti elhelyezés), ivóvíz(csapvíz), fürdõsátrak, részvétel a programokon, napi 1 üveg ásványvíz és 1 hideg + 2 melegétkezés (reggeli – ebéd – vacsora), valamint napi 1 sör és 1 kávé.
Ezek a tervezett árak!
A támogatások mértékétõl fûggõen ezt csökkenteni fogjuk!
Ezt a szintet szeretnénnk elérni:
Nomád: ( 1000-1500Ft ), Polgár: ( 3200-4000Ft ), Nemesi: ( 6000-8000Ft )
A bevétel 90 %-a az étkezés finanszírozását tesz ki! A fenmaradt 10%-ból a Live kellékeit készítjük el!
|
|
Agnus
Fórumlakó
Lumina Cornu
Agnus atya
|
Post by Agnus on Mar 11, 2008 0:06:19 GMT 2
Üdv!
ELKÉSZÜLT A SZABÁLYRENDSZER! (Mágiarendszer is hamarosan kész...)
HAMAROSAN ELÉRHETŐ a LUMINA LIVE 2008 HONLAPRÓL!
Agnus voltam
|
|
|
Post by < D > on Mar 24, 2008 8:30:11 GMT 2
Agnus, 2 hete írtad, hogy elkészült a szabályrendszer és hogy hamarosan letölthető.
Légyszíves, (ha kész van) tedd elérhetővé, mert így a tagjaink nem tudnak beleolvasni.
Ha nem áll módodban az egészet közölni, akkor (a találkozó közeli időpontjára való tekintettel) legalább néhány lényegi részt közölj, említs meg.
Addig semmi biztosat nem tudok neked mondani.
előre is köszönöm
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Mar 27, 2008 9:31:06 GMT 2
Tegnap néztem az oldalt, és az elősztorin kívül gyakorlatilag semmit sem találtam, ami a rendszerekről szólt volna. Nem tudom mit takar ez a "biztonsági megfontolásokból" halogatott közzététel, ami többször előjött, talán attól tartanak, hogy mások lekoppintják az ötleteket? ...
|
|
|
Post by < D > on Mar 27, 2008 11:42:21 GMT 2
Erről picit bővebben edzésen beszélek. - egy bejelentés kapcsán
|
|
|
Post by < D > on Mar 30, 2008 12:36:19 GMT 2
Agnus feltette a Lumina Live szabályrendszer nem végleges verzióját a fórumukra. Az ott szereplő linkről letölthető (a fórum eléréséhez azonban regisztráció szükséges) Átfutottam, elolvasni nem volt még időm, de a jó ötletek mellett szerintem maradt még benne néhány .... - szóval úgy fogalmazok, hogy ez még tényleg nem a végleges verzió. ha ki kéne emelnem pár dolgot:- A bevezetőben csak az Überlive-os szabályokat ("köszönet értük") említik (majd látjátok hogy értem) ....
- Az általam Cell liveról ismert képességrendszerszerűség is helyet kapott a szabályrendszerben valamilyen formában (külön öröm, hogy ez is jól áttekinthető, és egyszerű)
- Jól kiemelt biztonsági szabályok vannak
- A szabályrendszer ezen verziójának érdekessége, hogy a fejlécet nem számítva minden második oldalon szerepel a csapat jelvénye, címere. Viszont hangulatos kép vagy esetleg díszítő grafika nincs.
- az íjak abnormálisan gyengék szerintem (5 font)
- A fegyverek közül, viszonylag jó méretválasztások vannak, de azért egy lándzsának az 1 méteres nyelet azonban iszonyat kevésnek érzem.
- A harcrendszer valóban egyszerűsödött, és szerintem átláthatóbb, de még mindig kell számolgatni, mert minden kasztnak más ÉP éje, és minden fegyvernek más sebzése van.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Mar 30, 2008 17:12:07 GMT 2
Linket rakhatna ki "valaki" Ha megint csak többféle sebzése lehet a fegyvereknek akkor megint ott vagyunk, hogy az egy-egy elleni harc maximum, ami követhető, mert az oldaladat, hátadat ért találatról fogalmad se lesz hogy halálos volt-é, ha meg megfordulsz megnézni, akkor szemből szúrnak ki veled... Na azért rákukkantok majd én is... Megtörtént: a legtöbb helyre ki van írva: "Hamarosan gyökeresen meg fog változni a HARC RENDSZER!" , tehát még hiába beszélgetünk róla. A szabálykönyv link amúgy most nem működik, csak a Táblázatok, meg a Mágia rész. A mágiarendszer izgalmai:Vakság: (...) Játékteknikailag köteles becsukott szemmel ténykedni az időtartam lejártáig.
Villám: (...)Játékteknikailag sikeres találat szükséges hozzá, melyet a (lövedékkel) kell elérni. Amennyiben a találat fegyvert találna, úgy a célpont köteles azt elejteni.(...) Ez alól mentesül ha bőrkesztyűt visel.
- Tűztagadás : (...)Fény elkoppintása : (...) Játékteknikailag a játékosok kötelesek eloltani a fényforrásokat pl lámpa..) A terület nem mozgatható. Ha valaki bentvolt a területen hiába hagyja el a területet a fény még 30 secig nem tér vissza. Ha valaki a 30 sec alatt belép a területre az ő fényforrása már nem alszik ki.
- Fénycsóva: (...) Játékteknikailag 10 percig korlátozás nélkül használhatja az elemlámpát.
- Isteni védelem : 4 Mp/perc Hatására a papot egy szent aura öleli körül, mely meggátol minden támadó jellegű cselekedetet a pap ellen. Amennyiben a pap másra varázsolna, vagy ő maga támadna, abban az esetben az aura azonnal szertefoszlik. Nem szűnik meg azonban ha mozog, vagy magára varázsol. Két Isteni védelem varázslat között legalább 1 percnek elkell telnie. A papot a varázslat időtartama alatt nem lehet megérinteni sem. Ám ő sem mehet szándékosan neki előtte állóknak. Játékteknikailag, ha a pap kiakar pl törni egy körből vagy átmenni két játékos közt, és azok már eredetileg is ott álltak akkor a pap teste és az ő testük egymásnak feszülhet, és ha így a pap elbírja tolni őket akkor kijut, ha nem akkor beragad.
Presbiter
|
|
|
Post by < D > on Mar 30, 2008 18:25:30 GMT 2
Nekem nem hozta be a L.L. 2008 Mágiarendszert. ez viszont abszolút nem egyértelmű, érthető, logikus:" ....A papot a varázslat időtartama alatt nem lehet megérinteni.... ....ha a pap kiakar pl törni egy körből vagy átmenni két játékos közt, és azok már eredetileg is ott álltak akkor a pap teste és az ő testük egymásnak feszülhet, és ha így a pap elbírja tolni őket akkor kijut.... " sőt, 02.22 óta van a livenak hivatalos oldala, de eddig elég kevés infót tudtam meg onnanlink:// Agnus postja a fórumukon: // Agnus Válasz | Előzmény | tegnapelőtt 08:56 - #27 Rendben: Innen már egy csomó lényegi változás látható! data.hu/get/162043/LUMINA_LIVE_2008_SZABALYRENDSZER_felkesz.doc.html
|
|
Ryell
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Ryell on Mar 30, 2008 19:13:31 GMT 2
Végigolvastam a mágiarendszert és a szabályrendszert is...így elsőre egy dolgot emelnék ki, ami számomra nem egészen érthető, és ez a lándzsa, ami max 150 cm lehet és ebből 50 cm-t burkolni kell. Egy 1 méteres nyél tényleg nagyon kevés, az 50 centis burkolás pedig talán egy leheletnyit sok...és összességében ez egy igen kicsi lándzsának számít. Pláne nekem mert alapból nem vagyok túl magas Mivel én szinte mindig lándzsával vagyok így eléggé elgondolkodtató hogy tudnék-e hatékonyan használni egy olyat, ami még nálam is kisebb. Persze tudom hogy ez még csak egy béta verzió, ezért reménykedek hogy reálisabb lesz ez a fegyverméret a végleges szabályrendszerben.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Mar 31, 2008 8:40:11 GMT 2
Ez a lándzsaméret inkább a mi szeretve-gyűlölt naginatánkra hajaz, aminek előnyeit, hátrányait mindnki ismeri. Egy 50 cm-es burkolatú harci résszel "képtelenség" nem vágni, és ezt a szabályrendszer nem is tiltja, tehát nyeles kardról van szó, csak akkor lándzsáról nem beszélhetünk. Van már harci bot is, ami 150 cm hosszú, és mindkét vége 50 cm-es burkolattal van ellátva. Az új pdf kiadásban az íjak 4 font erősségűben maximáltak, amit már előre nehéz pontosan mérni a fegyver károsítása nélkül. Ha otthoni gyártású íjak játszanak, akkor a "10 font alatti" kitétel talán hasznosabb lett volna. 10 fontos íj egyébként még mindig alkalmas súlyos sérülések okozásához, de ahhoz a delikvensnek közel kell lennie, precíz íjat kell használni, és rendes vesszőt. Az otthoni íjnál az erő rosszul adódik át, a bumfordi vessző pedig gyorsan lassul, tehát legrosszabb esetben is csak kellemetlenül megcsapja az áldozatot, de nem okoz sérülést. Az az íj, ami 4 fontnál többet nem tart, teljes kihúzásnál könnyen eltörhet. Ezzel együtt megértem az óvatosságot, de ha tényleg csak a rendes kiírásnak megfelelő eszközöket engednek játékba, akkor a 4 font kissé túlzó csökkentés. Az új pdf verzió amúgy letölthető innen: www.gportal.hu/gindex.php?pg=20352136Presbiter
|
|
|
Post by < D > on Mar 31, 2008 9:01:02 GMT 2
4 font? és akkor mennyire lősz el viszonylag pontosan? 3 méterre? Valóban nem beszélhetünk lándzsáról, inkább rövid dárda, vagy valamilyen távol keleti csoda, csak épp, azt nem értem, hogy ez igazából akkor ez ellehetetleníti a lándzsák/pikák/alabárdok és hasonlók használatát. Az íjakkal szerintem valami hasonló történik. Bár itt is fenntartom a dolgot, hogy rendben akkor legyenek 4 fontosak az íjjak de: kizárólag házi készítésű íjjak, vesszők! ...és nem szeretnék meglátni gyermek íjakat vagy lestrapált (álcázott) normál ijakat Amit még továbbra is hiányolok, az az, hogy egy szó sem esik különleges fegyverek elbírálásáról és nyílpuskáról. Továbbá azt hiszem, hogy a mi "szeretve-gyűlölt naginatánk" helyett esetleg egy láncosbuzogány is helyet kaphatna a fegyverlistában ... A m.a.g.u.s.ban legalábbis szerepel láncosbuzogány (más is szerepel benne, de ezt meg is lehet csinálni ) Temetőről, töltőhelyről egy szót találtam csak, erről lehet valamit bővebben tudni? Hát ha ez a végleges szabályrendszer, akkor nem sokban különbözik a félkésztől. Írtam a lumina-fórumon, hogy reménykedünk esetleges módosításban, és kértem Agnust hogy látogasson el ide, és nézze meg a hozzászólásainkat.
|
|
Agnus
Fórumlakó
Lumina Cornu
Agnus atya
|
Post by Agnus on Mar 31, 2008 11:21:27 GMT 2
|
|
|
Post by < D > on Mar 31, 2008 12:53:08 GMT 2
Agnus ... már egy ideje erről beszélgetünk
|
|
Agnus
Fórumlakó
Lumina Cornu
Agnus atya
|
Post by Agnus on Mar 31, 2008 13:02:47 GMT 2
Üdv Mindenki! Íme a válaszok: DAMA: „A bevezetőben csak az Überlive-os szabályokat ("köszönet értük") említik (majd látjátok hogy értem)” Az Überlive-on kívül más szabályokból nem építkeztünk! Semmilyen más Live rendszert nem használtunk fel!Az Überlive pedig tudtommal erre lett kitalálva! Nem értem hol probléma...?„Az általam Cell liveról ismert képességrendszerszerűség is helyet kapott a szabályrendszerben valamilyen formában (külön öröm, hogy ez is jól áttekinthető és egyszerű)” Szerintem a csapat nevében is mondhatom, hogy NEM ismerjük a Cell Live szabályrendszert! A képzettségrendszer ötletét a Sepinroth alkotta 2006-os Live-ra és már ott is használtuk egy egyszerűbb formáját. Egyébként a MAGUS rendszer adta az ötletet.„A szabályrendszer ezen verziójának érdekessége, hogy a fejlécet nem számítva minden második oldalon szerepel a csapat jelvénye, címere. Viszont hangulatos kép vagy esetleg díszítő grafika nincs.“ Nem is lesz kép és egyéb díszítés, hiszen ez egy szabályrendszer! A címereink használata az egyetlen térkitöltő és díszítő elem. Reméljük, hogy nem fáj annyira senkinek. „Az íjak abnormálisan gyengék szerintem (5 font)” Valóban gyengének is terveztük! Maximálisan óvni szeretnénk az embereket! Egyébként készül az a hamarosan letölthető; eljárás, amellyel jó minőségű;, otthon is elkészíthető; 5 fontos íjat lehet formálni. Azok jó távolságban 10-20 m pontosak lesznek!„A fegyverek közül, viszonylag jó méretválasztások vannak, de azért egy lándzsának az 1 méteres nyelet azonban iszonyat kevésnek érzem.” Sok vita után ezt a döntést hozta a csapat! Valóban nem szabványméret… Én magam jelzem, hogy kevésnek találjátok!
„A harcrendszer valóban egyszerűsödött, és szerintem átláthatóbb, de még mindig kell számolgatni, mert minden kasztnak más ÉP éje, és minden fegyvernek más sebzése van.” Inkább azt mondanám, hogy sokkal jobban egyszerűsödött, mert ha jól megvizsgálja valaki, akkor néhány másodperc alatt ki lehet sakkozni, hogy ki, nagyjából hány ütéstől „fekszik meg”! Mindenképpen megtartjuk azt az elképzelést, hogy a kasztok között nagy különbségek is lehetnek, ezért fontos marad az általunk reálisnak ítélt kasztbeli arányrendszer. Reménykedünk, hogy a túlzásként mindig emlegetett: „sok-sok fejszámolás” most nem okoz gondot. Szerintem egy általános iskolát végzett embernek nem fog ez az egyszerűsített rendszer gondot okozni! Ha mégi, hát gyakoroljon egy kicsit… ;D PRESBITER:A mágiarendszert is teljesen új, könnyebben használható alapokra helyeztük. Minden „látványos” és egyben megvalósíthatatlan mágiát megszüntettünk” A rendszer Április 6.-án várható. RYELL:„Persze tudom hogy ez még csak egy béta verzió, ezért reménykedek hogy reálisabb lesz ez a fegyverméret a végleges szabályrendszerben. ” Ígérem, hogy futunk még egy kört a lándzsa ügyében! PRESBITER:„Az a lándzsaméret inkább a mi szeretve-gyűlölt naginatánkra hajaz, aminek előnyeit, hátrányait mindnki ismeri. Egy 50 cm-es burkolatú harci résszel "képtelenség" nem vágni, és ezt a szabályrendszer nem is tiltja, tehát nyeles kardról van szó, csak akkor lándzsáról nem beszélhetünk.” Hmmm! Az első; pont ami valóban tetszik, mert hibalehetőséget találtál! Szerintem javítani fogjuk egy kiegészítéssel! Vágás a ládzsával kizárva! Méret átgondolás alatt! Köszi! DAMA: „4 font? és akkor mennyire lősz el viszonylag pontosan? 3 méterre?” :)Akár 10 m-re is csak ügyes íjat kell készíteni.
„Valóban nem beszélhetünk lándzsáról, inkább rövid dárda, vagy valamilyen távol keleti csoda, csak épp, azt nem értem, hogy ez igazából akkor ez ellehetetleníti a lándzsák/pikák/alabárdok és hasonlók használatát. Az íjakkal szerintem valami hasonló történik.” Nem célunk ezeknek a fegyvereknek az ellehetetlenítése! Célunk viszont a biztonság! Mert ha a játékos elveszti az önuralmát, akkor legalább a fegyver ne lehessen a veszélyforrás eszköze.„Amit még továbbra is hiányolok, az az, hogy egy szó sem esik különleges fegyverek elbírálásáról és nyílpuskáról.” Benne van a rendszerben, hogy csak azok a fegyverek használhatóak, melyek belekerültek a rendszerbe! Különleges fegyverek? A fegyvermustrán nem fogadjuk el a nem ebbe a rendszerbe tartozó fegyvereket! Egy kivétel lehetséges: ha a játékos által hozott „különleges fegyver” megszólalásig hasonlít egy a mi rendszerünkbe tartozó fegyverre. Pl.: harcikalapács – buzogány Az ilyen esetben a rendszerben hasonlító fegyver sebzését kapja meg! A Nyílpuska is benne van a rendszerben sebzése megegyezik az íjéval.A m.a.g.u.s.ban legalábbis szerepel láncosbuzogány (más is szerepel benne, de ezt meg is lehet csinálni ) A 2006-os tapasztalatok alapján a résztveők nagy része nemkívánatosnak minőítette ezt a fegyvert! Több eset is történt, amikor majdnem balesetet okozott! Elvetettük és biztos, hogy nem engedjük a láncos buzogányt!Temetőről, töltőhelyről egy szót találtam csak, erről lehet valamit bővebben tudni? Csatában elszenvedett „halál” után a játékos vagy fekve megvárja a csata végét, vagy fejfölé emelt kezekkel és fegyverrel a „temetőbe” megy. Akit nem a csatában ölnek meg, 2 perc várakozás után, azonnal a temetőbe megy![
Nem is igazán szükséges, mert azt már tudja, hogy oda kell mennie! De hogy megnyugtassalak, ott fogja várni az illetékes temető őr, vagy pap, aki segít a visszatérésben. Ő jelöli ki a visszatérés idejét is. (3-5 perc) A temetők(3-4 temető), szentélyek közelében, központi helyeken helyezkednek el.
„Hát ha ez a végleges szabályrendszer, akkor nem sokban különbözik a félkésztől.”
A valóban „félkész” a file neve, de mint mondottam volt többször is a Lumina Cornu fórumon a rendszer 80-90%-os, csak formai változások kiemelések, kiegészítések történtek. Sajnálom, ha ez elszomorít! Köszönjük a „biztató” értékelést! Írjatok továbbra is bátran, mert ahogyan erőm engedi, azonnal válaszolok!Tisztelettel:Agnus atya
|
|
|
Post by < D > on Mar 31, 2008 15:46:26 GMT 2
Az Überlive-on kívül más szabályokból nem építkeztünk! Semmilyen más Live rendszert nem használtunk fel!Az Überlive pedig tudtommal erre lett kitalálva! Nem értem hol probléma...?Én úgy vettem észre, hogy nem cska az Überlive szabályrendszerét használtátok, de az akkor személyes (esetleg szubjektív) véleményem. Nekem cska az volt furcsa hogy azt külömn kiemeltétek, mígy (mint mondtam szerintem) máshol szereplő, máshol kitalált jó ötletek is szerepelnek, és emelik a szabályrendszer fényét. Nem is lesz kép és egyéb díszítés, hiszen ez egy szabályrendszer! A címereink használata az egyetlen térkitöltő és díszítő elem. Reméljük, hogy nem fáj annyira senkinek. Nem azért írtam, mert "fáj". Egészen egyszerűen nekem nagyon furcsa volt. Szerintem több élt képzeltáél a postomba. Egyszerűen cska megjegyeztem, és érdekesnek tartottam. "...Inkább azt mondanám, hogy sokkal jobban egyszerűsödött, mert ha jól megvizsgálja valaki, akkor néhány másodperc alatt ki lehet sakkozni, hogy ki, nagyjából hány ütéstől „fekszik meg”!..."ki kell sakkozni Ha a játékos elvesztheti az önuralmat, akkor bármilyen fegyverrel képes sújos sérüléseket okozni (bármelyikkel!)Agnus, az hogy a " bíztató" értékelésünket megköszönöd rendben van, de vedd kérlek észre, hogy segítőszándékkal, írjuk le felvetéseinket, és pl. a lándzsa esetben olyna dolgra próbáljuk felhívni a figyelmedet ami szerintünk nem az ami (egy 150cm es lándzsa egészen egyszerűen nem lándzsa). Törekedtek abiztonságra, ez rendben van, de jól kell megválasztani a határmezsét biztonság és harc között, mert minde harci szituáció veszélyes. HA kitíltjátok a fegyvereket, a harcot ajátékról akkor meg óvjátok a játékosokat a sérülésektől. - denyílvánvalóan ez egy baszurd és szélsőséges helyzet. Szeretném - de szerintem írhatom -, hogy szeretnénk, olyan szabályrendszer alatt játszani, ami nekünk is szimpatikus, és nem kell levágni a lándzsánk nyelét, nem kell ledarálni a pajzsok szélét. u.i.: Temető:Amit belinkeltél mondat ez volt az amondat amiben találkoztam a temetővel. ...de rendben akkor majd a helyszínen kiderülnek a dolgok. íjjak:nem vagyok íjász, de mindehol ahol eddig jártam 4 font többszörösét is megengedtek, és sérülés mégsem ebből volt hanem az agresszív íjjászmiatt, vagy a rossz célzásból, vagy az alu-vesszőből, vagy a gyári íjból. - én így tapasztaltam Sem nem harag miatt, sem nem bosszantás gyanánk vetettük képernyőre a szabályrendszerrel kapcsolatos észrevételeinket. Kérlek látsd, hogy érdekel minket, és törődünk ezzel, ha már nyilvános.
|
|
Agnus
Fórumlakó
Lumina Cornu
Agnus atya
|
Post by Agnus on Mar 31, 2008 16:00:47 GMT 2
Üdv!
Azt hiszem, hogy rossz irányt vett ez a dolog így gyorsan helyre rakom, hogy inkább a lényeges dolgokkal törödjünk!
Dama: Azt hiszem, hogy lényeget nemérintő dolgokat emeltél ki és mindha, te megsértödtél volna azon, hogy válaszoltam...
1.: Még egyszer hangsúlyozom, hogy NEM használtunk fel semmilyen más rendszert Csak az Überlivet, ami erre lett kitalálva! Ha olvastad a 2006-os szabályrendszert, akkor ez a szöveg kompletten benne volt akkor is! Nem vagyunk olyan surmók, hogy ha felhasználtuk volna más rendszerét, akkor konkrét kiemelésekkel és forrásmegjelöléssel nem írjuk ki! Így ismersz minket? Szóval furcsa nem furcsa, csak azért lett megemlítve, nem kiemelve, mert az a egyetlen forrás! Ennyi...A többit sajátkútfőből találtuk ki! Én örülök, hogy már állítólag van ilyen, akkor az azt jelenti, hogy nem vagyunk rossz úton...Szerintem fölös energia a továbbiakban képzeteket gyártani, hogy mi pedig biztos ezt +azt +innen +onnan vettük...Mert így az jön, le, hogy mi hallgatunk el valamit... Sajnálom, ez nem jó megfogalmazás és tök mást sejtet, mint a valóság...
2.: Design. Komolyan nem hiszem el, hogy ezen felakadunk... ;D Szeretnéd, ha kivenném a címereinket? Zavaró? Mi ebben a furcsa, hogy egy csapat a saját címereivel teszi színesebbé a live-ja szab.rendszerét. Képeket nem is terveztem belerakni, mert nem akartunk túl csicsásat! Még mindig nem értem...de rendben... ;D "Ízlések és pofonok, különbözőek."
3.: "ki kell sakkozni"
Na erről beszélek, hogy minek is írok le egy mondatot, ha ellenem fordítod...
"...Inkább azt mondanám, hogy sokkal jobban egyszerűsödött, mert ha jól megvizsgálja valaki, akkor néhány másodperc alatt ki lehet sakkozni, hogy ki, nagyjából hány ütéstől „fekszik meg”!..." Ez arra vonatkozik a "lehet" szóval egyetemben, hogy a szabályrendszer alapos ismeretében, rövid idő alatt (néhány másodperc) alatt tudja az ember, hogy mire számíthat a harcban, találatok szempontjából! "Ha a játékos elvesztheti az önuralmat, akkor bármilyen fegyverrel képes sújos sérüléseket okozni (bármelyikkel!)" Igazad van! Ezért nem adunk neki plusz lehetőséget."Agnus, az hogy a "bíztató" értékelésünket megköszönöd rendben van, de vedd kérlek észre, hogy segítőszándékkal, írjuk le felvetéseinket..."Fölösleges a tiszteletkör, mert olyan kapcsolatban vagyunk, hogy ez rendben van! Ha figyelmesen elolvasod az előző postomat, azt is beleírtam, hogy amit valóban javítani kell, vagy megfontolandónak tarok, az meg is tesszük! Csak nem szabad elfelejteni, hogy ez 2-3 esetleg 5 ember véleménye! És másik fórumon mond másik 5 ember véleményt, stb... stb... Ha minden összejön és 100 fölött lesz a létszám, akkor nem lehet minden ember véleményétbeleépíteni, mert, ami neked evidens, az másnak elképzelhetetelen. A 2006- LIVE alkalmával, sajna ott követtük el a hibát több esetben, hogy engedtünk 1-1 kérésnek, és így mindenki követelte a személyi változtatásokat. Idén nagyon megfontoljuk, hogy egyátalában mit engedünk változtatni!Szeretném - de szerintem írhatom -, hogy szeretnénk, olyan szabályrendszer alatt játszani, ami nekünk is szimpatikus, és nem kell levágni a lándzsánk nyelét, nem kell ledarálni a pajzsok szélét. Ezt is megértem! Ezt kéri mindenki! Nehéz mindenkinek megfelelni! A pajzsok szélét továbbra is burkolni kell! Előző postomban írtam, hogy a lándzsa ügyében én magyam futok egy kört! Elválik, hogy mi lesz! nem vagyok íjász, de mindehol ahol eddig jártam 4 font többszörösét is megengedtek, és sérülés mégsem ebből volt hanem az agresszív íjjászmiatt, vagy a rossz célzásból, vagy az alu-vesszőből, vagy a gyári íjból. - én így tapasztaltamÍjászokkal (Jász Íjász) egyeztetve találtuk ki a 5 majd a 4 fontot! Egy 5 fontos professzionális gyermek íj 150 méterre visz! De gondolom, hogy ezzel te magad is tisztában vagy! Nagyobb nyomóerőt nem engedünk, mert akkor komoly balesetek születhetnek!!! Hangsúlyozom, hogy messziről éppúgy veszélyes a nyílvssző, mint közelről! Avatott kézben az íj nagyon veszélyes lehet, de egyetértek, hogy avatatlanba még veszélyesebb! Van rá igény, ezért engedjük! Ha valaki ilyet szeretne, akkor ekkora erővel is lehet baromijó eredményeket elérni! (Erre viszünk példát Szegedre)Azt, nem értem, hogy a hozzáértő ílyászok eddig nem elégedetlenkedtek a dolog miatt...sőt ők javasolták, mert pontosan ismerik az erejét a fegyvernek! Sem nem harag miatt, sem nem bosszantás gyanánk vetettük képernyőre a szabályrendszerrel kapcsolatos észrevételeinket. Kérlek látsd, hogy érdekel minket, és törődünk ezzel, ha már nyilvános. Tudom, hogy nincs harag, de szerintem te is! Örülök, hogy érdeklődtök, de komolyan!
Ha tudnád, hogy milyen értékeléseket kaptunk attól a 2 embertől, akinek a kezébe adtuk a tavaji évben a renszert vizsgálatra...hát megértenéd, hogy nagyon bírjuk a kritikát! Kevésbé a sok tiszteletkört...
Üldözési mániám: Egy dolgot nem csípek, ha valaki akkor is meg akar valamit világítani, ha nincs is mit! Nem szeretem azokat a vitákat, ahol a másik fél még akkor is beleköt a dolgokba, ha valójában nem kéne, de Ő mégis bebizonyítja, hogy lehet másképpen is...csak hogy elmondhassa... ;D
Köszönöm a válaszokat! Remélem, hogy most már egy jobb mederben folytatjuk! Agnus atya voltam...
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Mar 31, 2008 17:13:21 GMT 2
Mellékesen megjegyezném azért, hogy azzal sincs baj, ha az ember a szabályrendszerét több helyről ollózza össze, az elejétől kezdve mindenhol ilyen "lopkodások" mentén történt a rendszerfejlesztés, szinte nincs olyan, amit ne valamelyik másik Live dologól vettek volna át a szervezők. Az új és életképes ötletek persze mindenhol megszülethettek, és sikert arathattak, és ebben az esetben nyilván meg is jelentek valamelyik más játék szabályai között. A magam részéről örülnék, ha az én ötleteim népszerűek és széles körben ismertek lennének, egészen addig, amíg azok az "amatőr ligában" maradnak. Persze megint más dolog, ha bizniszről van szó, ha én akarok az egyedülálló ötletemmel pénzt keresni, akkor nem örülök, ha valaki használja azt, de egyelőre nincs nálunk nagy hagyománya a dollár-live szervezésének. Na ezér' mondom, Agnus, Dama, hogy tök mindegy hogy volt-e előzménye a szabrendszer egyes részleteinek, vagy csak a véletlen miatt vannak hasonlóságok. A LARPot, de még a szerepjátékot se mi találtuk ki...
Presbiter
|
|