Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on Apr 17, 2008 14:22:37 GMT 2
Dama: Semmiféle utálatot, megvetést nem szándékozok kiélni, ez egy szójáték volt... (most belegondolva, lehet kissé túl bonyolult egyeseknek)
[ MAGUS-os örökség, amely jelen esetben meglehetősen nagy ökörség. = MAGUS-os ökörség. ]
|
|
|
Post by < D > on Apr 23, 2008 16:30:26 GMT 2
Darken Rahl: Sajnálom, nekem úgy tünt. Mint ezzel a játékkal kapcsolatos, megnyilvánulásaid egy része. A szójáték fantasztikus. Ha nem így van, és nem gúnynak szántad, akkor sajnálom. Bocs. HÍR:A módosult vért szabályokból a live szervezők kivették a kartont mint anyagot ! Hamarosan, pedig mágiarendszer, és 2.2es szbaályrendszer is várható. Napok, vagy hetek kérdése. Hamarosna indul a prehistória, amit az alkotók így kommentáltak: Miért gondoljuk, hogy különleges?
Azért, mert négyszeres előkészítése lesz az idei történetünknek! Ennek első állomásai a múltat és az utánna következő jelent megidéző hangulatkeltő novella!
Ezt követi egy rövid film, ami a jelen hangulatkeltő novellájának végével folytatódik! A film végével körvonalazódik ki az a történet, ami a live alapjár képezi.
Majd a film bemutatása után következik a FÓRUM-os PREHISTÓRIA (3-4 hét) , ahol mindenki részesévé válhat már jóelőre az NJK-k között történetszállaknak. Aki bekapcsolódik, az jól járhat, hiszen sok plusz információt tudhat meg a történet részleteiről!
Akinek nincs kedve a fórumos történet alakításhoz, az sem szenved nagyobb hiányt, hiszen a fórumos játék végén ismét elkészül egy kis film, ami összegzi a történet pillanatnyi állását és kijelöli a LUMINA LIVE 2008 kezdőpontját.
Ettől a ponttól fog indulni a live...Nos személy szerint, nekem erről az a véleményem, hogy aki nem tud ebe bekapcsolódni az akarva akaratlan, hiányt fog érezni. Ez egy nagyon komoly, és nagyszabású vállalkozás. Kérdés hogy egy live ba kell e ennyit fektetni?Valószínűleg nem fogok bekapcsolódni, mert sajnos nincs erre időm, és a liveos tapasztlatom szerint lehet, hogy még sokan gondolják majd úgy, hogy a játék előtti 1-2 hónapot nem tudják rászánni arra, hogy előkészüljenek, infót beszerezzenek. Sokkal inkább valószerú, hogy egyszer-kétszer elolvassák a szabályrendszer, esetleg a live előtti hónapban, fórumoznak (egyeztetés, hibajavítás, stb.) és enniy. Tisztában vagyok azonban azzal, hogy egy jó előkészített történetet, nem lehet 2-3 oldalban elmondani. (Mondjuk, én is próbálkoztam ... 5-6 oldalban, sikerül is szerintem. ) Agnus, csak úgy mégis, megnézted amiket én csináltam?Minden esetre, izgalmas, és különleges lesz, akinek van kedve, ideje annak ajánlom.
|
|
IamPetya
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by IamPetya on Apr 23, 2008 16:44:27 GMT 2
Ez azt jelenti hogy nem lehetek "Lehel-lovag"? Pedig már a zsírkrétát is előszedtem...
|
|
|
Post by < D > on Apr 23, 2008 16:57:56 GMT 2
Sajnos nem ... De talána Rodimus Liveon Minden esetre szerintem ez okos döntés volt. Már csak egy hírtelen jött gondolatot írnék még fel: A megbeszélés egyik talán "hideg" momentiuma, az volt amikor, ajátékból való "kiesésről" beszéltünk. Mindenki kicsit meglepődött amikor Agnus úgy fogalmazott, hogy ha elér egy kalandozó egy bizonyos limitet, a halálozásokkal (20-30 talán ennyit mondott), akkor egészen egyszerúen búcsút veszünk tőle. NEm tudom, menni megfontolás volt e szavak mögött, mindenesetre, az világos egyértelmú, hogy ha egy rendezvény alkalmával a szervezőség pénz szed, akkor iylen indokkal nem lehet hazaküldeni senkit. Haza lehet részegeskedésért, randalírozásért, sérülés okozásért, szeméremsértésért stb. (még van egy pár) De mondjuk, túl jó játékért, vagy mert sokat ülsz az ivóban, nem áldozól eleget az isteneknek, vagy sokszor meghallsz ... stb. NA ezekért nem hiszem hogy bárkit haza lehetne zavarni. Persze a játék jellege, megkövetel bizonyos normai szabályokat, amik játékonként eltérhetnek, de ez talán nem esik bele egy ilyen szabályba se.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Apr 23, 2008 17:18:03 GMT 2
Mondjuk nem azt mondta, hogy haza kell menni, hanem, hogy a játékból esik ki, és mehet asztalizni, gyöngyfűzni, íjászkodni, stb. Ez a kijelentés egyébként azért történt a részéről, mert a halálozás súlyosságát, következményeit firtattuk, egészen addig nem volt ilyesmire utalás a szabálykönyvben. Azt hogy a módosításokkal azóta bejött-e, sajnos nem tudom. Amúgy létezett már olyan játék is idehaza, ahol kiestél bizonyos elhalálozás után, szóval éppen nem lenne egyedi, hanem csak rendhagyó. Szerintem egyedül a harci intenzitás látná kárát az ilyen szabálynak.
Presbiter
|
|
|
Post by < D > on Apr 24, 2008 17:31:03 GMT 2
Tényleg ...
Igaz, valóban arról volt szó, hogy ha eléri a limitet akkor kimarad a > LIVE < -ból, és marad neki a tábor. ...de aki liveozni megy, és azért fizet, annak magyarázd meg (de hogy) hogy a pénzedért, maradhatsz de a kordon mögött.
|
|
|
Post by < D > on Apr 25, 2008 7:54:03 GMT 2
HÍREK:Felkerült egy dokumentum a live szekcióba: " Íjkészítés". Egy kellően jól dokumentált anyagról van szó, ami bemutatja a PVC (liveos) íj elkészítését, és néhol tanáccsal is szolgál. Nézzétek meg: luminalive2008.gportal.hu/gindex.php?pg=20352136 Átkanyarodva a jelentkezések oldalra:Jön egy Egy "(ereni érdekeltségű) ilanori íjász különítmény" akik civilben Íjászklub(!). Ők is PVC íjat használnak majd?A jelentkezési állapotok táblázatban át lettünk csoportosítva, szabad kalandozó csaptatból Ereni Helyőrséggé. Nem kötözködésből mondom, de annak idején Agnusnak nem tetszett hogy a HL ben beosztottuk őket valahová (darreni / Shil'gaz oldalra). Agnus, ha erre jársz légyszíves válaszol, reagálj a felmerült észrevételekre, kérdésekre. Hamarosan kijön a mágia rendszer, és a javított szabályrendszer. HA ezek kijönnek, kérek minden érdeklődőt, hogy olvassa el őket, és jelezzen vissza nekem vagy itt a fórumon, vagy PMben, hogy mi az álláspontja a live-val kapcsolatban. Előre bocsátom, amit előre kell bocsátoanom, még nem 100%, hogy én elmegyek.Előre is köszönöm.
|
|