Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 26, 2005 14:24:16 GMT 2
Háát én nem igen találtam ilyen szótárat neten és itthon nincs...
|
|
|
Post by Gul Dukat on Jun 26, 2005 16:22:09 GMT 2
Üdv! Mégis megyek überre...hirtelen elhatározásból befizettem úgyhogy megyek
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 26, 2005 16:56:58 GMT 2
Kiderült hogy mégiscsak van itthon latin szótár úgyhogy majd böngészgetek... De mit is kell keresgélnem???
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Jun 26, 2005 17:04:24 GMT 2
vmi tulajdonságot, jellemet pl.: sunyi vagy ravasz stb...
|
|
|
Post by fenyx on Jun 26, 2005 17:08:26 GMT 2
Igen én is erre gondoltam, vmilyen SZÓ ami jelentésében vagy kiejtésében tetszik neked, latinul v görögül, nem kell feltétlenül meghagyni a szót úgy ahogy van, át is alakíthatod, hogy jobban hangzon.
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 27, 2005 9:29:57 GMT 2
Aha! Köszike a segítséget... De milyen jelzõt keressek mert nem tom mi illik rám... talán a : idegbeteg vagy a hülye... Rám KB ez igaz...
|
|
|
Post by fenyx on Jun 27, 2005 10:44:51 GMT 2
Aha! Köszike a segítséget... De milyen jelzõt keressek mert nem tom mi illik rám... talán a : idegbeteg vagy a hülye... Rám KB ez igaz... Ehhez képest idézetnek kiválasztottad az egyik legbölcsebb mondatot, amit ember valaha mondott... Ha őszintén nem tudsz olyan jelzőt (vagy ismétlem SZÓT..pl egy állat...mit szólnál a rókához: Vulpis??? hmm) találni ami fed téged akkor keress olyat ami szeretnéd hogy fedjen..ez elvégre szerepjáték.
|
|
Petro
Fórumfõmester
Vampire
|
Post by Petro on Jun 27, 2005 18:00:39 GMT 2
Mifelénk a hasamra csapok fantasy nevek a menõk.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jun 27, 2005 20:05:11 GMT 2
[glow=red,2,300] Bálinttal[/glow] kapcsolatban nekem a pl nyest, vagy a menyét jutott eszembe, mint állat (bocsi ez kicsit furcsán hangzott), de mivel szerintem felderítõnek kitünõ lenne, és mert versenyszerûen íjászkodik (bizony!) ezekhez is köthetõ lenne, ha jelentéssel bíró nevet szeretne magának. Így aztán még a sikló, és a gekkó (illetve ezek latin, vagy görög nevei) is szóba jöhetnek, mint állatnevek, vagy az íj egyes részei (pl nem is rossz: Nock - kemény 'k'- val ejtve), esetleg a lopakodás, rejtõzés, siklás, rejtõzés megfelelõibõl is képezhetõk nevek. Aztán van még néhány ötletem , de ezekhez elõbb utána kell néznem itt-ott, hogy jól emlékszem-e. Üdv: Presbiter
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jun 27, 2005 20:18:48 GMT 2
[glow=red,2,300]Peregrart:[/glow] Teljesen jók tudnak lenni az egyszerûen kitalált nevek is, csak a 'beszélõ' nevekkel talán könnyebben azonosulni tud becses viselõje. A másik mókás dolog, hogy a jól hangzó, néhány szótagos fantasy-nevek nagyon gyakran mégiscsak jelentenek valamit, vagy utalnak vmilyen létezõ szóra, ami nem túl misztikus dolog, egyszerûen a szóalkotás törvényszerûségei miatt van így. Engedelmetekkel ezzel kapcsolatban elmondok egy rövid történetet. Általános iskola 7-8 osztályába jártam, amikor a C-64-es számítógépek voltak a játékpiac sztárjai. Nos ezeken a gépeken a különbözõ játékokban a volt a szokás, hogy 3 betûs nevet lehetett beíni, vagy az eredménytábla, vagy más okosság miatt. Nosza, én is alkottam egy hárombetûs nevet magamnak, ami a nevem két elsõ karakterébõl és a kevencembõl, az 'Y'-ból állt. Így lettem GOY. .... És évek teltek el, jöttek a PC-k, meg aztán az Internet, és végül egy fórumban végül rákérdeztek, hogy most gúnyolódom, vagy tényleg kikeresztelkedtem... (a goy amúgy héber eredetû gúnyszó a kikeresztelkedett zsidókra, amerikában nagyon, de idehaza is meglehetõsen ismert kifejezés...) Azóta inkább szeretem tudni, hogy mit jelent a nevem, nehogy megint félreértés legyen belõle.... Üdv (és bocs a hosszú mese miatt): Presbiter
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 28, 2005 20:29:46 GMT 2
Hy all! Na ez a név hogy tetszik??? EZ megfelelõ vagy már foglalt??? Jelentése: latinul patkány Sztem kicsit úgy hangzik mint valami gonosz fõmufti neve de attól még jó...
|
|
|
Post by fenyx on Jun 28, 2005 20:38:16 GMT 2
Sorex...ljól hangzik (télleg gonosz főmuftis) de mióta patkány ez? és főleg mióta latinul?
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 28, 2005 20:47:35 GMT 2
Én egy szótárból ezt vettem ki...
|
|
|
Post by fenyx on Jun 28, 2005 20:52:40 GMT 2
erm...na most a házi patkány latinul: rattus rattus ebből nemtom hogy jön ki a sorex ^^" (ettől függetlenül jól hangzik...bár kicsit gyógyszeresen)
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jun 28, 2005 21:03:38 GMT 2
Nos, Bálint neve jobb, mint vártam, fõleg a Sorex miatt, ami valóban nem patkányt jelent, hanem annál sokkalta jellemzõbb cickányt! ;D Ami ugye az egérhez hasonló kis szõrõs állatka, azonban sokkal kedvesebb, és persze apró, mindenhova beférkõzõ jószág, mozgékony, hosszú orrocskával. Egyszóval, tiszta Bálint! . Mindenesetre nekem tényleg tetszik a név, és emiatt a kis tévesztés miatt (gondolom a latin szótárak készítõinek kevés érzéke volt a biológiához) remélhetõleg nem dobod el. Meg aztán a latin rattus, azaz patkány sztem nem is hangzik valami jól... Üdv: Presbiter
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 29, 2005 9:27:46 GMT 2
|
|
|
Post by fenyx on Jun 29, 2005 9:48:53 GMT 2
háát, ez megmagyaráz pár dolgot
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 29, 2005 13:11:00 GMT 2
Nekem is ez a véleményem... Valószínûleg holnap megyek edzésre és már a tesóm is jön... ja és lehet hogy a másik tesóm is jön kipróbálni... ;D
|
|
|
Post by fenyx on Jun 29, 2005 14:01:00 GMT 2
Fiss hús? akkor fenem a pengémet..ööö..a polifomomat...mind1
|
|
Sorex
Fórumnemes
This is SPARTA!!
|
Post by Sorex on Jun 29, 2005 14:26:20 GMT 2
Ja és Ylmor(Peti) szerint õ majd dárdásnak nagyon jó lenne mert hogy õ ezt meglátta... Szerintem is valamiért az illene hozzá...
|
|