devortex
Fórumtanonc
Tag - Szeged
The Lightbringer
|
Post by devortex on Apr 16, 2008 15:13:54 GMT 2
Igen, elég "jó" idő lesz. Azért jó lenne ha az eső csak Vasárnap délután kezdené rá.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Apr 16, 2008 15:20:46 GMT 2
mivel az első csapatban már vannak elegen én is a másodikkal megyek
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Apr 16, 2008 17:13:31 GMT 2
Petya, ha akarsz hozzám jöhetsz.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Apr 16, 2008 21:39:20 GMT 2
Egy tipp: minél hamarabb költözzetek el otthonról, ha ki akarjátok hagyni édesanyátok kívánságait. PL.: én most úgy jártam, hogy amikor haza jöttem (még le se vettem a cipõmet) szólt hogy ha lehet péntek reggel segítsek neki (persze nem hajlandó elárulni hogy miért). úgyhogy a második csoportal tudok menni a keltára. Legalább vártavolna meg míg leveszem a cipõm.
|
|
IamPetya
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by IamPetya on Apr 16, 2008 22:01:56 GMT 2
Köszi, sátor akkor megoldva, megyek "sajáttal". Amúgy nekem muterom olyankor szokott ilyeneket mondani, amikor a 6kg-s mosóport kell hazavinni vagy valami hasonlóan eszeveszett fontos dolgokat kell megcsinálni
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Apr 17, 2008 10:08:46 GMT 2
ismerõs dolog,bár én ha ilyen számomra fontos idõponttal rendelkezõ dologra készülök,akkor állt már 1 héttel korábban elkezdem mondani,hogy Dolgom lesz,ne találjon ki semmit akkorra... ez állt az esetek 95%ában bejön
|
|
|
Post by Darken Rahl on Apr 17, 2008 11:08:23 GMT 2
Sajnos nem tudok menni, beütött a szülői, kaptam egy 8 ezres számlát, meg kedvemet is elvette kicsit pár dolog ...
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
My underwear gives +3 to my Constitution
|
Post by Sasuke on Apr 17, 2008 14:34:37 GMT 2
Good Luck, Have Fun ! aztán csak jókat szeretnek hallani/olvasni csapjatok szét a kelták között
|
|
Ryell
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Ryell on Apr 17, 2008 14:35:12 GMT 2
Van egy jó hírem: úgy tűnik hogy holnap nem lesz sztrájk. Legalábbis ezt mondták a híradóban meg a rádióban is. Más: Aki holnap a második csapattal jön az ha lehet legkésőbb 11:20ra érjen ki az állomásra. Én hamarabb kimegyek és próbálok helyet foglalni. Remélem a jegyét már mindenki megvette, mert ha holnap a szokásos "pénteki őrület" lesz a vonatokon akkor húzós lesz az indulás előtti jegyvétel. Aki kiért lesse a vonatot, majd lógok az ablakban ahol helyet találtam. És akkor akik ezzel jönnének: Guz, Taki, Devortex, Dama , Ceta meg én. Ha van még valaki akkor szóljon hogy számítsunk rá.
|
|
IamPetya
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by IamPetya on Apr 18, 2008 5:45:54 GMT 2
Sikerült fél 5-re befejeznem a kötelező program írását, már csak azt nem tudom aludjak-e még indulás előtt...
|
|
|
Post by < D > on Apr 18, 2008 7:07:01 GMT 2
Petya ...ügyes vagy .... és aludj (remélem, megtetted) Nem tudom hogy bírod a vonatot, én lassan már olyan jót alszom a vonaton, mint itthon. Természetesen én is 1 óráig pakoltam még itthon, de minden meg lett leszámítva a lista végét . Most ébredtem ... szóval el is késtem a suliból, de legalább be tudom fejezni a pakolást.
|
|
|
Post by < D > on Apr 21, 2008 9:32:24 GMT 2
Hát, ha senki , akkor majd én kezdem: Élveztem a Liveot, és nem igazán volt az sem tragédia, hogy nem volt szabályrendszer Talán csak a vért szabály esett rosszul most nekünk, de ez sem szegte senki kedvét. Azért Ceta Segmetaja elég komolyra sikerült. Jóó, persze az a gyári íjas kisfiú, az nem volt egyszerű, de láttam egy "tanuló íjat", ami viszont nagyon jó egyzserű, és hatékony is volt egyszerre.(~10 font) Igazából véletlenül kezdtem ezzel, mert a legfontosabb amit ki szerettem volna emelni az az eső lett volna. Szerintem nagyon jó próbatétel volt, és nem utolsósorban csapatépítő dolog, ha esőben kell, őrséget állni, falat építeni stb. Jó lett volna ha többen tudnak jönni közülünk. A "kiskelták" (mert ez a játék, nyíltan róluk szólt) a római erőd kapujánál valami olyannal találták szembe magukat amiről eddig csak hallottak. A római Scutumokkal. Mivel a tavalyihoz képest kevesebben voltunk, ezért inkább az erődünk védelmére koncentráltunk. Sikerrel, egyszer sem tudtak betörni, de a portyákról, és a hadjáratról le kellett mondanunk, ha másért nem hát azért, mert a játék szerint a gazdag római kereskedő erre sosem adott utasítást. ... inkább Kikötőt épített/építtetett, amihez kezdetben nekem nem volt bizodalmam, de hamar kiderült, hogy kiváló munka lett, és nagy hasznot hozott a rakodásnál.az esti hideg sokunkat kikezdte, de szerintem igazán ...ööö... pezsdítően hatott a bátraknak, az esti fürdőzés. (szerintem nagyon jó volt, akárcsak utána a hárslevelű) Összességében, köszönöm mindenkinek aki eljött, mert szerintem megint jó csapatként működtünk együtt, mindenki tette a dolgát, nem volt semmi gond a fegyelemmel. Nagyon jókat tudtam beszélgetni, enni, harcolni. a játék végi gyűlésen pedig egy kis szerepjátékra is nyílt lehetőség, ami szép befejezése volt a játéknak (persze a végeredmény meglepő volt) nem is tudom mit hagytam ki ....Talán Dodot, aki feltűnt gátlástalan rabszolga hajcsár szerepében, mindenkinek borzolta a kedélyeit. Nagyon remélem, hogy a kis kelták értették a tréfát, mert a rőzsegyűjtést nem igazán. - tisztelet a kivételnek, mert volt aki becsülettel elvégezte a reá rótt feladatot, és persze tudom, hogy egy rabnak, "kötelessége" ellenszegülni, megszökni stb. (pedig a szabályokat nem mi hoztuk) Néhány szó A Borostyán út fosztogatóiról:Gerilla harcmodorban harcoló ifjú harcosos, akik a tőlük telhetően igencsak küzdöttek, ügyesnek voltak. Jól forgatták a fegyvert, és vigyáztak egymásra. Jó kiképzést kaptak, és egyik másik kis srác nagyon lelkesen vetette magát a harcba. Igen jól használták a pílumokat, ami egy jó része sajnos mostanra tönkre is ment. (3 live-ot bírtak ki, mikor készítettük nem hittük volna , hogy az első után viszünk haza belőlük) Ami külön öröm, hogy a live alatt, senki nem sérült meg komolyabban!(egy egy karcolás, zúzódás óhatatlan) ... remélem képeket hamarosan kapunk, találunk a neten, mert sajnos nekünk nem sikerült gépet vinni.
|
|
IamPetya
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by IamPetya on Apr 21, 2008 11:57:12 GMT 2
A cuccok a rendházban vannak!Hazaérkezés után a teherautóra felpakolt hátizsákok, felszerelések a klubhelyiségben lettek lerakva. Megkérek mindenkit, hogy amint tudja vegye fel a ( saját)cuccait a rendházból. Kedden délután valószínűleg bent leszek pakolászni, ezen kívül edzésen és láncozáson lesz biztosan nyitva a rendház. (Egyéb időpont is megoldható ha előre szóltok nekem, hogy mikor tudtok elmenni érte.) A KeltárólNekem, életem első LIVE-ja ként nagyon tetszett (a rossz idő és a viszonylag alacsony létszám ellenére is)! A hangulat és a csapatszellem mindig jó volt, mindkét oldal becsülettel küzdött, a kenu a végén meglett. (U.i.: Az Istenek óvjanak attól hogy egyszer Dodó kezére kerüljek rabszolgaként! )
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Apr 21, 2008 17:07:06 GMT 2
Üdv, Mivel a csütörtöki edzésre előre láthatólag nem tudok majd menni, ezért így írásban értékelném én is ezévi első megmérettetésünket. Szándékosan megmérettetést írok, mert amikor egy ilyen rendezvényen megjelenünk, akkor derül ki, hogy a csapatunk mennyire működőképes, tudjuk-e alkalmazni, és eredményesek-e azok a harci technikák, melyeket gyakorlunk, és azok a közösségi elvek, melyek mentén a Lovagrend szerveződik. Megmérettetés abból a szempontból is, hogy javarészt az itteni (és persze a többi játékon elért) teljesítményeink alapján ítélnek meg bennünket a többi csapatok, és általában a LARP közösség egésze. Előre bocsátom, hogy a legtöbb szempontból elégedett vagyok és büszke a csapatunkra -azokra az emberekre, akik a Lovagrendet képviselték a hétvégén Gödön. Nem csináltam titkot belőle, hogy meglehetősen elkeserítettek az indulás előti utolsó napokon történt visszalépések, nem sok reményt fűztem ahhoz, hogy jó hangulatban, és "pozitív mérleggel" teljen és végződjön ez a hétvége. Most is azt gondolom, hogy a létszám közel egyharmadának kiesése súlyos dolog, de eljutottam oda, hogy az egyéni indokoktól függetlenül sajnálom, azokat akik kimaradtak a Keltából. Pedig alaposan kijutott mindenből, az összes alapelem fogást talált rajtunk. Elsőként ugye a víz, ami mindenhol, minden irányból több volt, mint elég. A magas vízszint elnyelte a parti csataterek javát, kínosan nehézzé tette a ki- és bejutást, és a csónakunkat is elcsente. Mindeközben felülről is kaptunk belőle bőven, ha jól emlékszem a sok kis zápor között kettő komolyabb zuhé is volt, és az egyik nagy eső az építkezési szakaszban hullott. A föld több helyen, pl. a kapuk környékén, a lejtőkön sárrá olvadt, alig volt valaki, aki legalább ne csúszott volna meg, de számos sorstárssal egyetemben, nekem is sikerült elhasalni. A levegő a vihar idején adott okot a riadalomra, egy ilyen művelés nélküli erdőben rengeteg a zuhanó ág és fa, főleg a nagy szelek idején, örülök, hogy végül egyedül egyik kecskénk esett csak áldozatul ennek a veszélynek. A tűz viszont a barátunk volt, csak füstből nyeltünk aránytalanul sokat. Nem szándékszom most visszaidézni az összes élményt, és benyomást ami ott ért bennünket, szóban, írásban úgyis eljut majd azokhoz is, akik nem lehettek jelen. Amit viszont mindenképpen elmondanék: Példás volt az idei tábori rendtartás, főleg, ha tavalyi, tavalyelőtti rendezvényekkel hasonlítjuk össze. Nem voltak szétszórt fegyverek, szerszámok, nem ázott a szabad ég alatt a felszerelés, minimális volt a szemét, vagy az otthagyott ételmaradék. Értelemszerűen és gyorsan ment a védművek (ponyva, sörsátor) építése, bár az időjárás miatt senki sem kételkedett a hasznosságukban. A tűz szinte sohasem aludt ki, többen szárították a vizes fát, és pótolták a tüzelőt. Ezek nekem rendkívül sokat jelentenek, mert egyfajta kultúrát és fegyelmet is közvetít kifelé, ha mindezek ilyen jól mennek, és jól látszott a kontraszt is, ha az erődünk másik csapatát vesszük figyelembe. Nagy fegyvertény volt a zuhogó esőben történő erődépítés, ami tényleg építés volt, nem csak a tavalyi maradványok megerősítése, sokat nőtt a szememben minden résztvevője. Jó volt látni, hogy a csapat közösségként működött, nem is igen voltak konfliktusok, az emberek kölcsönösen segítették egymást, harcban, munkában egyaránt. Ez sem mindig megy ilyen jól, még nálunk sem. Jó volt együtt sütni-főzni, harcolni, fürödni, ökörködni, nekem legalábbis biztosan. Úgy érzem, hogy mindenki a jobbik formáját hozta, ez még Josephékre is átragadt. Dani igyekezett igényesedni, emellett a móló építéséért elismerésem kapja. Zoarre működése csak annyiban hozott meglepetést, hogy ő is nagyon lelkes lett az építkezéstől, és látható lelkesedéssel sütötte szombat hajnalban a csapat reggelijét, persze ebben többen is segítették. Dodó rabszolgahajcsárságát többen is megénekelték, nem tennék hozzá, neki és Petyának az erődítés tervezési és kivitelezési munkájáért jár a pirospont. Dama kvázigondnokként ügyelt a tábor körül, Kata pedig olyan elszántan harcolt, hogy a keltáktól visszahallottam a dícséretét. És persze bikiniben besétált a pár fokos Dunába, amiért tiszteletbeli rozmárrá fogadjuk. Taki volt a mi egyik fő hajósunk, neki és a többi evezősnek is köszi. Ceta, Petya viszonylag új harcosként szerintem szépen helytálltak, Gyümi, Guz, Máté ugyancsak derekasan harcoltak az első sorban, Fil pedig a római erők egyetlen íjászaként így védelemben sokkal hatékonyabban működött, mint eddig. A Kelta maga erős közepes volt, viszonylag kicsi volt a létszám, és kevés lehetőségünk volt nyílt színen portyázni, a feladatok beadása nem volt zökkenőmentes, de hadijáték amúgy is mindig durvábban faragott, mint egy live rpg. Nem hibáztatom a kisekltákat, hogy szombat estére, vasárnapra megfutottak, az auxunk sem maradt ott, pedig idősebb, erősebb emberek voltak. A védelmet viszont eleget gyakoroltuk, meg a hadmérnökséget is Egyszóval: jó volt. Még ilyet. Ha eső kell ahhoz, hogy ennyire menjen a csapatmunka, akkor én néha szívesen elázok. Köszi mindenkinek, Presbiter (majd persze lesznek árnyoldalak is, meg néhány negatívabb gondolat. De nem ma.)
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Apr 21, 2008 19:22:21 GMT 2
Én is megírom már a véleményem a dologgal kapcsolatban :-) Jó volt.
Minthogy a legutóbbi őszi keltára nem jutottunk ki, ez volt az első nagyobb létszámú játék, amin részt vettem. /a THL és a Pendragon elég kis létszámú volt/ Annyira elég volt, hogy megláttam, hogy mik a hadijáték és a live közti különbségek. /összességében a hadijáték stílus nekem jobban tetszik/ Minden esetre nagy hangulata volt az ostromoknak és az egész játéknak. Szerintem minden csapat jól teljesített, bár voltak olyan lehetőségek, amiket nem használtunk ki. A mi oldalunkról a két "lemerevedett" pajzsfalat gyorsan fel lehetett volna bontani. A kelták a falban helyenként jelentkező réseket megvárták, míg feltöltjük. Ha ezt nem engedig, akkor bajban lettünk volna. Sok volt az eső, még több a sár, de jó volt a hangulat és a csapat.
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Apr 21, 2008 19:25:54 GMT 2
jah, és találtam egy nem hozzám tartozó barna nadrágot, ami valószínűleg vagy Takié vagy Devortexé. /Én a lábasomat nem láttam, de gondolom nem hagytunk ott semmi cuccot, így elvileg abban a szemetes zsákban kéne lennie, amiben a többi edény volt. ugye? :-D/
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Apr 21, 2008 19:44:39 GMT 2
Semmi sem maradt utánunk a tábor területén, csak a kecskék a mólón, azok bánatosan néztek utánunk. ;D Az edény szerintem a fekete zsákban kell legyen, amibe a végén az összes kinnmaradt csetrest beraktam. Mihamarabb ki kellene őket szabadítani, mert félő, hogy napok alatt komoly evolúció indul meg a zsákban, aztán nem lesz olyan aki megküzdene a tartalmával. Szóval abban keresd, a gatyát meg hozd el edzésre Presbiter
|
|
|
Post by < D > on Apr 21, 2008 22:35:16 GMT 2
Presbiter:
... én azért nem mondanám, hogy senki sem tudna vele megküzdeni....
Láttam egy vitéz harcost a kipakoláskor, akinek ugyan arcát sisak fedte el, erős karjaiban pajsz és kard lészen, ő mégis szembeszélt bárkivel...
Kartonlovag ;D
Gyümi:
HL 2007-re gondolsz A T.H.L. (Tavaszi Holló Live - 2006 ) az első volt, és ugyan azon sem voltunk 20-22nél többen, de azon nem voltál.
|
|
Zoarre
Administrator
A Szegedi Rendh?z Kapit?nya
A boldog ?let titka: napf?ny, tenger, p?lmaf
|
Post by Zoarre on Apr 22, 2008 0:44:37 GMT 2
Hi Mindenki! A magam részéről nagyon élveztem azt a rövidke szombati napot, amit kinn töltöttem a szigeten. A római lét minimális feltételének tekintem a szakadó esőben, sörsátor és ponyva alatt elköltött kontinetális reggelit, az esti borozást (lehetőség szerint üvegpohárból és nem igénytelen műanyagból), a kényelmes római ülőalkalmatosságot (amely csak azért tűnt többek számára horgász széknek, mert nem volt hozzá megfelelő méretű szövetünk, hogy betakarjuk és autentikusnak látszódjon), valamint a kiváló római hadmérnökök által készített erődöt és egyéb műszaki létesítményeket. Igyekeztem is mindent megtenni annak érdekében, hogy ezek a minimális feltételek meglegyenek! A kereskedés valóban hanyagolódott egy kicsit, de hát a kiskeltáknak fogalmuk sem volt arról, hogy nekik kecskét megmájkonzervet kellene szerezniük és láthatóan (egy két kivételtől eltekintve) éhesek sem voltak. A szövetségkötés szintén nem igazán működött az összkelta rómaiutálat miatt, de azért sikerült megtalálnunk az egyetlen értelmes és alkuképes keltát, akit aztán ki is utáltak a többi kelták! Szegény! Egyébként tényleg jó volt a csapat, rend volt és láthatóan együttműködött mindenki. Elismerésem az egész társaságnak. Mega rabszolga kiskelták közül is többet elismerés illet, mert volt egy-kettő közülük, aki nagyon rendesen végezte a dolgát. Pl. lelkesen segített kikötőt építeni! A rossz idő ellenére is jól szórakoztam, szóval mindenkinek köszönöm a részvételt és a játékot. Üdv: Zoarre
|
|
Ryell
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Ryell on Apr 23, 2008 12:05:55 GMT 2
Én is írok akkor Nekem nagyon tetszett ez a kelta is, majdnem annyira mint a tavalyi...bár szerintem mindkét félnek hiányoztak a dunaparti csaták. Örülök neki, hogy az eső és a sár senki kedvét sem vette el -vagy nem tartósan- és még nagyobb erőbedobással csinálta mindenki a dolgát. Az esti fürdést nagyon élveztem, jó buli volt, rengeteget nevettünk. Nagyon örülök hogy több emberrel sikerült nagyokat beszélgetni, jobban megismerni egymást. A csapat nagyon jó volt, még sosem éreztem magam ennyire "közétek valónak". Köszönöm mindenkinek Köszönöm a rozmárrá való "kinevezést" is
|
|