Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Apr 7, 2009 15:50:03 GMT 2
Kezdem az elejétől: Az odajutás egy kicsit nehézkes volt a játékra, mert mindent lekéstünk, amit lehetett a tömegközlekedésben. A tábort hamar felvertük és a kajának is elég gyorsan neki álltunk ( kb. fél 8), de csak hajnal 1kor tudtunk belőle enni a megnyitó és az első harc után, ahol a vadak megkapták a magukét (köztük szegény Taan, aki vánszorogva hagyott el minket utána). A szombati nap mi voltunk szerintem az elsők, akik felkészültek a játékra és egyúttal elkezdtük a tavalyi erődöt újjá építeni. Az első támadás sokáig váratott magára, de aztán belejöttek a többiek. Az ebéd után már nem sokáig folytak a történések, mert kb 4re már a szászok letelepedtek és mi két erőddel megalakítottuk a saját királyságunkat. Szombat délután elkezdődött az aréna. Az első köben Dodó és Fill, Presbi és én kerültünk össze sajnos. Medve a harmadik lett miután Erikkel és velem vívott a döntőben. Az aréna után már csak kisebb csapatharcok és párharcok folytattak a résztvevők. Sérülés szerencsére nem volt, ja és a szakácsot megtartjuk.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Apr 22, 2009 15:58:57 GMT 2
Némi kiegészítés A mindenről lékésés annyiban is érvényben volt,mert mind a játék kezdetéről,mind a reggeli miséről is szépen lekésztünk annak ellenére,hogy mi "igazán" siettünk. A várról,amit védenünk kellett annyit érdemes tudni,hogy a gödi várak közül (amelyiket persze még nem nőtte be ar erdő) azt kaptuk meg,ami félig meddig a legideálisabb a számunkra: a legkisebbet és a leglepusztultabbat xD. Igaz az esti vadak ellen csak a földbeszúrt karók,és helix termete védett meg minket,de az tény,hogy minden bejutóra jutott 2-3 erőteljes találat,s egyikükre majdnem Helix is rádőlt. Medve Kaszáló technikáján még finomíthatunk,hiszen a földönfekvők az eset után még el tudtak saját lábon vánszorogni,ami persze TAAN barátunkról nehezebben mondható el,mert ő ugrani akart, s a levegőben kapta hasba a 2 lándzsát és 1 kardot,ami után pár percig nemigazán akart megmozdúlni. Aki részleteket kér az estéről,annak inkább személyesen,mert akad bőven ;.) Talán még annyit ejtenék meg az estével kapcsolatban,hogy legközelebb vigyünk magunkkal sót is,mert a lecsó annélkül...nos...furcsa xD Na de térjünk át a 2. napra. Mint írtam a miséről lekéstünk,de én személy szerint nem is bánom. korán nekikezdtünk "erődünk" dicsfényének visszaállításához,amiben segített nekünk két kezünk,az erdő no meg egy kisé korhadt WC ajtó. Mindenesetre sikerült tip-top állaptba hozni a kócerájt,s Presbi még egy hátsó besáratból közelíthető szentélyt is rittyentett a miheztartás végett.Bár nem volt túl fontos helyiség,de egy tárgyaló szobára is futotta a kreativitásunkból ( ala Dodó). 8-9 óra környékén jött az első eseménynek mondható dolog pár eretnek személyében,akik papunkat akarták Meggyilkolni sikertelenül (részletek Presbitertől,mert én nem tudnám hüen leírni),s miután nem jártak sikerrel rátámadtak az ellátmány hozó Helixre...pechükre. miután Helix meghalt megtámadták az immáron effektív erődöt is,mintegy utolsó hibájukat ejtve Inbeli életükben. Mit cifrázzam,menekültek,legalább is azaz egy aki még élt,de Presbiter rövidúton hátbadobta egy tőrrel xD. ekkor tudtuk meg,hogy az úton álldogáló hitetlenek Helixnek estek áldozatúl,mikor is ő nemigazán akarta az ellátmányunkat késleltetni fél kézzel magával vitt 6 támadójából 2őt. Túlélve a kalandot DUUNban értesültek tetteinkről, s minden ment tuvább a maga kerékvágásában. No de ebéd elött még akadt egy kis tennivalónk a szászok elpáholásában konkretizálva. Mivel Presbiternek volt egy Varázslata,miszerint amíg énekel nem lőhetnek be a fal magassága alatt,elkezdett danonászni,mikor Erikék megindúltak ellenünk. persze mindkét fél majdhogynem védve volt a nyilaktól,ki kőbörrel(szászok) ki láncinggel(mi). Akiknek nem jutott kőbör,azokat(itt az egó) leszedegettem frappánsan csak LIVOS ÍJJ-nak becézett céleszközömmel, kihasználva időnként lankadó figyelmüket. Arra játszottak,hogy presbi majd csak abbahagyja kiszáradt torokkal a kántálását,de Pechükre Lelkivezetőnknek esze ágában se volt ilyet tenni,végül egy pajzsról pattanó vesző végzett hátvédünkkel,de eddigre már a szászok tábora is megfogyattkozott. ijászuk látván,hogy nincs esélye lándzsára váltott,mint ahogy jómagam is tettem,de ő maga nemigazán használhatta magáét,mert némi szabályértelmezés után, spontán meghalandott a lándzsánktól. Végül Medve Dodó és Én éltük túl,s mészároltuk le a kezdetben számbeli fölénnyel induló szászokat. Részletek szintén személyesen az ottlevőktől ;.) Pár szó még a nap további eseményeiről: Először is ezek után valahogy senkinek nem fülött a foga minket megtámadni,szóval megebédeltünk,ki-ki amit hozott. Délután elszabadult a káosz,mert artúrt kicselezték,az exkalibur a szászokhoz került,az egyház felbomlott,s mindenkinek a mi bőrünk kellett... Nah jó,erre még kitérek. Nemsokkal a főpap tőlünk való távozása után jöttek ellenünk az Arthúrhívők,akik a főpapot akarták elintézni vele minket is, nemsokra rá a másik oldalról erőteljes iramban közeledtek a hű kerseztesek a főpap oldalán,kik arthurpárti álláspontunk miatt akartak minket legyilkolni, végül mintegy slusszpoénként benéztek a szászok is. A végén 3 sereg tanakodott,hogy meik támadjon először,hiszen az a csapat jóeséllyel megdöglend a kapukban, végül Erik elkövette azt a hibát,hogy kikiáltatta magát Britt királynak a kard jogán, na ekkor a másik kér britt sereg őket kezdte el vizslatni,mint könnyebb célpontot. Látva ezt Erik fölajánlotta,hogy akit megválasztunk annak adja a kardot, sook sook vicces és egyéb esemény után (részletek élőben ) Berserk lett a brittek királya,s mintegy érdekesség képpen a britek egyesült erővel lerohanták a szászokat,mindeközben Presbi egész végig danolt,mi meg a falak között figyeltük végig az egész et,nulla veszteség mellett xD Volt ám bizony később királyválasztás is, ahol Öcsi lett az új király,hiszen a szászok hamis kardot adtak át,s mindtegy mellékesen ők is szavaztak az új királyt illetően. Ekkor megindúlt a hajsza a hitetlenek ellen,sok gyaloglás kevés csata,szóval úgy döntöttünk befoglaljuk a Hollóknak az egyik üres várat, vegyék el ha van rá idejük néven,mire Duunba értünk a játéknak már vége volt,s jött az aréna. Részletek személyesen,de pár érdekesség: 6 hollós indúlt a 20 összfőből. az utolsó 5 között 4 hollós volt és Erik... Helix mindenkinek a szivébe félelmet csempészett,aki ellen megindúlt. Végezetül Ceta megverte még Eriket is. Aznap este a paprikáskrumplin valami eszméletlenül jóra sikeredett,s az eleinte 15 adagra becsült mennyiség eltünk 6unk bendőjében. Az esti beszélgetés a szokásos fergeteges hangulatában telt. ujjgörcsök miatt innentől rövidre fogom másnap összepakoltunk,s átmentünk egy kis reggeli csihi-puhira,majd vissza a táborhoz és sátrat bontottunk.a hazafelé út fáradtan és eseménytelenül telt el. nos röviden kb ezekkel egészíteném ki Ceta beszámolóját,s még így is fukarkodnom kellett a szavakkal,szóval így is sok dolog maradt sajnos ki ^^ akit érdekel,az keressen föl személyesen ;.)
|
|
Helix
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Helix on May 28, 2009 13:25:27 GMT 2
Hát... Már csak nekem kellene valamit mesélnem, bár ezek után nehéz. Én inkább a saját szemszögemből nézve próbálok visszaemlékezni a dolgokra. Induláskor dög meleg volt, és még mai napig is hálás vagyok az autónak, hogy annyi tehertől szabadított meg minket, bár azért maradt is. Családias volt a hangulat, bár mint már megszoktuk nálunk, egy sokapukás családra emlékeztetett, ezen az sem sokat segített, hogy a srácok rájöttek, hogy nem csak sok lány jár az iskolába, de emellett csinosak is. /Ez a reklám helye/ Tényleg sok mindent lekéstünk, de nézzük a pozitív oldalát. Volt hely a vonaton is, mert szinte egyből fel lehetett szállni és akkor már nem mi voltunk akik lóhalálában futnak a vonatra, Göd felé is volt helyünk, és mire mi odaértünk már Presbiék is ott voltak. Világosba odaértünk és sátrat sem lámpafénynél kellett állítani. Hát a többi késés? mármint az INes? arra csak INesen lehet válaszolni. "- Nekem ez a püspök és a prédikációi egyébként sem voltak szimpatikusak. Még hogy vezessünk hadjáratot? Jól van, jól van, ez még rendben van, de Ekkorát? (40 ember 6ra) Ja és közben csak a prédikációitól zsizsikes fejű fanatistáknak nem jut eszébe, hogy a szászok játszi könnyedséggel ellophatják az őrizetlen címerpajzsokat! Papok! Pfff maradjanak a templomokban, de semmi kép ne menjenek a csatatérre parancsnoknak! Mondjuk a Padre (értsd a mi papunk) azt mondta, hogy legyünk vele jóban. Mert ki tudja mikor gondol úgy, hogy majd ránk sem lesz szüksége az uralkodáshoz?" Térjünk rá a játék általam felejthetetlen részeire. Az sem volt semmi mikor Levi-nek átadták a birtokát és az esti ünnepség alakalmával mikor is szabad idézetben elhangzott, hogy „És most Britannia királyaként átadom neked az Északi területek hűséged jutalmaként és isten nevében!” hát a válasz bennem jobban megmaradt: „OKÉ!” Aztán a hadtáp és utánpótlás szállítás közben is történ érdekes dolog, nem volt ott senki a csapatból, és ezért Fil-nek sem lehetett nyilvánvaló, de még csak az utánpótlásért menve barbár szászokkal futottam össze és azoknak is legprovokatívabbikával Erikkel és hát nem kerülhettem ki a párbajt vele. Nyertem (kis szerényen ) és az IN kedvéért nem is hangoztattam ezt, csak hálát adtam a szentélyben… Artúr királyt megszemélyesítő srác nagyon hitelesen játszotta Artúrt, mivel Artúr, és ez fontos hangsúlyozni, hogy nem a srác legalább annyira balfék volt, mint ahogy én azt képzeltem. Itt a szászok húzására gondolok a kard megszerzése ügyében, és ezt szívesen vázolnám személyesen ha valakit érdekel. Ezt követte kronológiailag a 4 (vagy 3 és 1/2) erő találkozás. Voltak ugye az Artúrt gyűlölők, a Püspököt gyűlölők, A szászok, és mi akik csak a szászokat nem szerettük volt is ebből galiba. Nem tudom pontosan, ki hogy látta én elmondom az én szemszögemből. Számomra egyébként ez volt a legnagyobb siker is a játék alkalmával. Artúrt gyűlölők jöttek először azt hiszem, beszélgetéssel kezdték a dolgot, de agresszivitás volt felfedezhető azon tagjaikban, akik a politikához vagy még fiatalok, vagy egyáltalán nem is szeretik azt. A szerencse sok esetben nagy döntő szerephez jut, de valaki nem így hívja. Szóval a mi szerencsénk az volt, hogy pont akkor keltek fel az ebéd mellől, és jöttek el a várunkhoz a Püspököt gyűlölők. Bennük is volt valami kis szikra, hogy akkor most mi leszünk az áldozati bárány, de kevésbé fedeztem fel. Ekkor Britannia jogos lakó mind jelen voltak, bár feszítette őket az indulat. És itt jelent meg az a dolog, ami nekem okozott sikert a Közvetítői szerepkör, Ceta sűrűn rám szólt, hogy ne fordítsak hátat, de az ösztöneim nem azt súgták, hogy pont engem szúrnának le… Egyébként is a fejembe vettem, hogy kidumálom magunkat. Már majdnem a felek meghallgatásánál tartottam, mikor is megérkeztek a szászok. Nekik is volt egyfajta megoldási céljuk, és ők is a tárgyalás mezejére léptek, mivel a fegyver kevés lett volna oda, de elkövették azt a hibát, hogy nyíltan a felek fölé helyezték magukat. Szinte törvényszerű volt ez után, hogy a szászokra fog lincselés várni, és nem mi ránk, de előtte még volt egy feladat, amit Dodo vállalt magára. „Szerződést kötni” Én abban a hitben voltam, hogy megválasztottuk Britannia királyát, de tévedtünk… Viszont számomra mégis egy győzelem volt az is hogy én végre nem a testi erőmmel és megjelenésemmel értem el látható eredményt. Bár talán csak annyira volt látható hogy én vettem észre. A többi dologról Fil elég szépen beszámolt. A visszaútról még, hogy „Budapest, Budapest de csodás!” És ha nem lennénk úriemberek talán kerekebb történet is született volna részemről, de így majd csak személyesen. Én úgy gondolom aki eljött az jól érezte magát, és aki még nem vett részt ilyenen az beleérezhetett egy nagyszerű légkörbe, aminek javát akkor Hollós együtt táborozás adta. Én szeretném ha a jövőben hasonló minőségű tábori körülmények között mindenki kipróbálhatná, milyen az ha a társát 1-2 napig el kell viselnie és persze ez pozitív élményekkel társulna.
|
|
IamPetya
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by IamPetya on Sept 21, 2009 12:34:11 GMT 2
Őszi keltáról lehet már valamit tudni? Lesz-e? Ha igen akkor mikor? Megyünk-e?
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Sept 21, 2009 20:34:31 GMT 2
Elvileg mennénk, de még mi se tudunk semmit róla. Presbi és még mások is próbálták felvenni a kapcsolatot az illetékesekkel, de az RPG fórumon sincs róla fent és a kérdéseinkre sem kaptunk választ ezzel kapcsolatban.
Ceta
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Sept 26, 2009 15:36:10 GMT 2
Most jött a hír /Dodon keresztül/, hogy lesz kelta, mégpedig két hét múlva, ami ha minden igaz, az október 10-ei hétvége. RÓMAI!!! kelta lesz, a szigeten. Lesznek sokat, jó lenne nekünk is minél többen menni.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Sept 26, 2009 23:26:07 GMT 2
Ha sikerül a főnökömtől pénzt azon a héten kicsiarni még a fizu előtt akkor sztem megyek.
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Sept 27, 2009 1:52:58 GMT 2
Szerintem elintézzük, hogy ne ezen múljon, hogy jössz-e. :-)
|
|
IamPetya
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by IamPetya on Sept 27, 2009 17:26:17 GMT 2
Próbálom én is úgy intézni, hogy tudjak menni! Szóval akár velem is lehet számolni!
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Sept 27, 2009 21:23:32 GMT 2
bazz :S pont akkor van a Schönherz kupa vége, így nem valószínű, hogy tudok menni
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Aug 25, 2010 9:18:49 GMT 2
Nemrég érkezett:Sziasztok!
Ez egy kvázi körlevél, melyet azért írok, mert szeretném, ha az októberi Gödi Kelta Játék szabálykönyvét, mely Robin Hood Live néven fog futni, véleményeznétek. Sok dolog teszt jelleggel van benne, ezt bele is írtam több helyen. Sok elemet átemeltünk a Fagyott Világ (szerintem nagyon jóra sikeredett) rendszeréből, és szeretnénk egy pörgős hadi-szerepjátékot csinálni. Sok dolog még nincs teljesen kidolgozva, mint például az ostromszabályok, de a nagyja le van írva. Kérlek Titeket, ha időtök engedi, minél hosszabb kritikát szeretnék (ezt ne vegyétek tolakodónak, csak szeretném, ha minél gördülékenyebben menne).
Természetesen ez a levél egyben meghívó is (igaz nem meghívásos), valamikor szeptember végén - október elején (de inkább október elején) tartanánk meg a nottinghami gödi erdőben.
Legnagyobb köszönettel, Golyó a Teut Osból.Megnézhető: goo.gl/Al0k
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Aug 25, 2010 14:16:45 GMT 2
és az észrevételeket hova kell írni? mert van egy pár.... illetve akkor így nem is lesz rómais, hanem ez lesz helyette?
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Aug 25, 2010 14:25:53 GMT 2
Jogos!
Golyó erről a címről írt, gondolom ide várja a javaslatokat: golyo91@vnet.hu
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Sept 27, 2010 10:24:06 GMT 2
Itt a legfrissebb info:
Tegnap felhívott Bren, és az alábbiakat közölte:
-elmarad, illetve tavaszra tevődik át a Robin Hood Live, DE: -az előre jelzett időpontban várnak bennünket Gödre, mert hadijáték lesz, méghozzá római-kelta jellegű -nincs varázslat, mágia, karma, pénz, intrika, stb -kifejezetten harci manőverek, ostromok, összecsapások gyakorlása a cél -szóba került közös fellépés lehetőségeinek megbeszélése (erre jobban készen állunk, mint egy éve) -szerdáig jeleznünk kell, hogy kb hányan megyünk! -említettem, hogy a római felszerelésünk, főleg a pajzsok száma meglehetősen megcsappant, azt mondta Bren, hogy ami van, azt vigyük, nem a jelmez lesz az elsősorban fontos dolog...
Mihamarabb jelezzétek, hogy akartok-e, tudtok-e jönni!
|
|
|
Post by András on Sept 27, 2010 17:18:51 GMT 2
Üdv!
Én benne vagyok, mármint menni akarok. Szerintem Gúz, Dodó, Gyümi is. Pajzsról annyit, hogy mi beszéltük hogy kellene megcsinálni idefenn, macerás de megoldható ha kell. Fegyvereket viszont lentről kellene hozni és ott megcsinálni.
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Sept 27, 2010 20:34:30 GMT 2
Én sem maradok ki a buliból, és viszem azt a ronda segmentatás karakterem .
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Sept 27, 2010 20:56:14 GMT 2
Tudom, hogy általában így szokott lenni, de azért erősnek érzem, hogy másfél héttel a játék előtt hirdetik be és elvárják, hogy közben meg két nap alatt jelezzünk vissza pontos létszámot.
Minden esetre megyek.
Gyümi
|
|
Ceta
Administrator
Tag - Szeged
|
Post by Ceta on Sept 27, 2010 23:32:15 GMT 2
De ez megszokottá vált, nem?
|
|
Gyümi
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Gyümi on Sept 27, 2010 23:47:00 GMT 2
Megszokott, de valahogy nem esik túl jól, hogy másfél hét alatt kéne felszerelést csinálni.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Sept 28, 2010 11:38:19 GMT 2
Azt mondták, illetve mondta Bren, hogy annyira nem gáz, ha nincs teljes római cuccunk, mert tényleg inkább afféle hadgyakorlat jellege lesz a dolognak, mi szívatjuk az új feltörekvő kelta nemzedéket...
|
|