Dodo
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Dodo on Jul 22, 2007 19:05:43 GMT 2
Noshát elnézést hogy csak most írok, de eddig nem sokat voltam gép előtt! Először is örülök haogy Fil, Helix és Guz el tudott jönni. A többieket sajnálom. Hát a játék maga sokkal jobban sikerült mint a tavalyi, de hát még így is van mit fejlődni! Szervezőként is elég komoly problémákba ütköztünk,főleg a szabályok nem ismerete miatt! Habár még arra is volt példa hogy Homár barátunk is eltévesztett egyet smás, de hát abban a kavarban nem csodálom, és hát ki áll neki vitatkozni 2 várossal, mikor egymást ostromlják. Számomra a játék egyik legnagyobb élmánye az volt mikor Guzék elkaptak és vittek Ébredések városába bíróság elé (miután Nexiát megöltem és még jó néhány embernek a tyúkszemére léptem inben!), ahol a végső halál várt volna rám. És hát csodák csodájára a kaputól nem messze egyik fogvatartom elejtett egy tőrt aminek hála 2 őrzőmet megöltem én meg el tudtam menekülni Igaz hogy ez is utána szabálymagyarázásba torkollot, mivel rövidíteni akarták a szabálykönyvet így ez a rész kimaradt a véglegesből Komoly problémát okozott hogy nem volt kellően kibalncolva a 3 skill csoport, és egy kísértet egy egész várost be tudott alázni. Hát a haza utazásuk a fiúknak sajnos nem sikerült túl fényesen, de remélem, hogy ez nem vette el a kedveteket. Viszont egy dolog még nagyon lelombozott, hogy a végén mikor szedtük a szemetet egy zsáknyi alkoholos üveget gyűjtöttünk össze nem beszélve a hatalmas mennyiségű sörösdobozról!
|
|
Dodo
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Dodo on Jul 27, 2007 16:45:42 GMT 2
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Jul 30, 2007 14:37:27 GMT 2
Fil, amugy te nem is lehettél volna halál lovag, mert annak kötelező, hogy legyen vértje
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Jul 30, 2007 14:38:33 GMT 2
Volt neki.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Jul 30, 2007 15:12:00 GMT 2
jaa akkor csak én nem láttam
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Jul 30, 2007 19:39:21 GMT 2
volt egy bõr vértem,amit késõbb szellemként nem hordtam,mert rohadtúl melegem volt benne XD
|
|
|
Post by < D > on Apr 25, 2008 13:09:43 GMT 2
Véletlenül ráleletem, a Caleumi játék idei terepbejárására. (a live hivatalos honlapjának fórumában van link)
Valami fantasztikus a terep !
Akinek van egy kis ideje az keresse meg, és lessen bele (~30 Mb, zip).
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Apr 25, 2008 13:27:42 GMT 2
Egyébként, mik a terveitek az idei CJ-re? Arx Alveus erődfaluja szívesen látna titeket
|
|
Kildar
Szörnyeteg
Cell Live Bar?ti K?r
Kedves J?kurva?let
|
Post by Kildar on Apr 26, 2008 9:52:24 GMT 2
Bocs az ismételt duplapostért, de ez úgy érzem megér annyit, hogy ismét megjelenjen a topik mellett az "új hozzászólás érkezett" gomb: Caelumi Játék - Alariusi Expedíció final szabálykönyv caelum.hu/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=6Innen kezdve csak hibajavítás lesz benne, módosítás nem.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Apr 27, 2008 12:36:47 GMT 2
90%,hogy jövök,és 75%,hogy ha jövök,akkor Sonosi leszek az elõzõ évi ígértemhez híven,bár még ez attól is függ,hogy Angrenék jönnek-e.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on May 27, 2008 16:18:28 GMT 2
Gyerekek,már csak 45 nap van Caelumig,lassan kezdjen gondolkozni mindenki,hogy ki akar jönni,s hogy mit szeretnénk alakítani,mert ügyebár több lehetõség is fennáll,pl lehetünk egyszerû kalandorok Caleum helyörségében,vagy akár (ha 3-nál többen mennénk) összehozhatnánk egy kisebb önálló csapatként,de Caelum oldalán mûködõ csoportot,avagy fenáll a lehetõség a Zsoldostanyához kerülésünkre is,nos,vélemények?
|
|
|
Post by < D > on May 27, 2008 17:30:01 GMT 2
Valóban, aki akar menni az kezdjen el mozgolódni. Jelentkezni már lehet (kaptam is róla levelet, hogy megkezdődött a jelentkezés). caelum.hu/index.php < - kattincs'á !! Én szerintem nem megyek. IDén nagyon szeretnék kijutni a Visegrádi Palotajátékokra, és ez a nyári fizum egy jó részét leköti. Szóval nekem Caleum ugrott. Fil, azt azért megkérdezném, hogy tavaly valamelyes javult a helyzet abból a szempontból, hogy már nem csak töltelék emberek voltak azok a játékosok akik nem pestiek, és nem bratyiznak eléggé? ...csak mert régen nekem ez jött le, ezért is hagytam abba az odajárkálást, meg a pentáros incidens ... de tudom, hogy a vezetőség váltással sok minden megoldódott. (kíváncsi vagyok te hogy érzed)
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on May 27, 2008 17:43:50 GMT 2
Én nem megyek, az 100%. Akkor lesz nővérem esküvője.
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on May 27, 2008 21:45:00 GMT 2
Mivel Dodo általában a szervezőbizottság tagja, úgy gondolom, hogy olyan messze nem ülünk a tűztől... Meg is fogom kérni, hogy referáljon az edzésen a Live szervezésének jelenlegi állásáról. Azt viszont csak végszükség esetén szeretném, hogy egyedül szervezze meg az esetlegesen induló csapatot, odajutást, stb, ezt másra bíznám, nyilván a CJ jelentkezői közül, ha lesz jelentkező. Presbiter
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on May 29, 2008 11:39:18 GMT 2
Szerintem tudok majd Dodónak segíteni,így leveszem majd a válláról a terhet. Tavalyi live? nos a tavalyi live-al kapcsolatban csak egyetlen 1 bajom volt,hogy rövid volt,bár személy szerint már csütörtöktõl INben rohnagásztam Töltelék csak azokból vált,akik azok akartak lenni,pl Gúzéknak Caleumhoz szinte semmi közük nem volt,ellenben a Fõnixeknek elég befolyásos tagjai lettek. Jómagam se épp Caelum mintapolgáraként híresültem el,hanem Sonos gazdak kocsmatöltelékeként ^^ aki mellesleg állt. mindent tudott,amit tudni tilos lett volna,valami úton módon mindig volt elég pénze,hogy legálisan fossza ki a Corridókat Itt jegyzendõ meg,hogy ezek az összegek állt. Ébredések városának lakói jóvoltából kerülhettek Sonos kasszájába ^^ egyszó mint száz,Pentár feje a porba hullt,neve felért egy sértéssel,s maga a Live 100%ban élvezetesebb lett,bár ott van az a tényezõ is,hogy ha valaki a babérjain ül,akkor töltelékszámon kívül másra nem is számíthat(volt pár ilyen ember szinte mindegyik "fogadóban").
|
|
Dodo
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Dodo on May 31, 2008 20:50:19 GMT 2
Már volt szó edzésen az idei Über Live-ról, vagy mostani nevén Caelumi Játék, az Alariusi Expedíció! Csak tudnám miért kell állandóan más nevet adni ennek a játéknak, szóval maradjunk a Homár féle Live-nál! Idén nem a megszokot Gödöllõi helyen leszünk, hanem Nagyveleg nevû zsákfalucska határvidékén, egy kb. 20 hektáros völgy ad helyet a játéknak. Jobbára nyílt terep két oldalt dombokkal, és egy patakocska, mely egy kiszáradt tómedren folyik keresztül. A térképen Mór környékén kell keresgélni. A történet kontinuitása nem szakad meg, továbbra is marad a világkép, és az idõvonal is folytatólagos. Történetileg (eddig nem publikus okokból) a Caelumi völgyben csökkeni kezd a Stilla és Carex hozam (ennek folyamatát a prehistben lehet majd figyelemmel kísérni) ezért a fõbb hatalmi tényezõk (és nemcsak õk) ki akarják deríteni mi és miért történt. A szálak pedig egy távoli kiszárad tó völgyéhez vezetnek messze az Alariusi birodalom északkeleti csücskénél. A játékos karakterek továbbra is áthozhatóak tavalyról, és a túlvilágon leadott karilapok és javak (a rendszer módosításaiból fakadó kiigazítások után) illetve a prehistben szerzett-elvesztett holmijaik is érvényesek lesznek. caelum.hu/ oldalról letölthetõ a szabálykönyv, megjegyezném, hogy az eddigiekhez híven ez sem 2 oldal. A játék maga pénzebe kerül, a nevezés 900 forint elõre, és 1000 a helyszínen. A pénz egy részén kaját és piát vesznek melyet a kocsmában lehet majd fogyasztani másik része pedig építõanyagra és a livos kellékekre, papírokra stb.. megy el. Elkezdõdött már a fórumban a prehistória, ennek célja hogy az embereket ráhanglja a játékra és kicsit ismerkedni lehessen, s közben tárgyakra és pénzre is szert lehet tenni, amit aztán a játék során megkap a játékos. Elsõ körben ennyi, akinek bármi panasza ohaja-sóhaja van keressen meg vagy PM-ezzen. Aki úgy gondolja hogy érdekli nekem szóljon!
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jun 3, 2008 10:33:54 GMT 2
Térképen megtekinthető: Itt
|
|
Homár
Fórumtanonc
Caelumi J?t?k - F?szervez?
|
Post by Homár on Jun 9, 2008 13:00:47 GMT 2
Hali! A pestiek "tűzközeli" mivolta határozottan megszűnt a szervezőség pesti tagságának szerkezeti módosulásával De viccet félretéve, idén eleve vidékközpontúbb lesz a játék, már csak azért is, mert a fővárosiak általában nem szeretnek messzire utazni, így sokan nem jönnek onnét. (Érdekes a debrecenieket nem zavarja, pedig sooookkkkal messzebbről jönnek) Persze ez emberfüggő, nem általánosítani szeretnék A játék maga valóben egy kis falu határában lesz Mór mellett, ami megközelítés szempontjából van akinek jobb van akinek rosszabb. Az tény, hogy a vízvételi lehetőség nem 3000 hanem csak 300 méterre van, illetve a legközelebbi bolt nem 4, hanem csak 1 kmre van, és az utolsó 100-300 méter kivételével út vezet át a játéktéren. Az előjelentkezéseknél továbbra is áll hogy a 900 ft-ból 500-at az a tábor kap mag amit megjelöltél kedvezményezettnek, és a tábor saját költségvetését a helyszínszervező szabadon intézi (ergo nincs föntről beleszólás) és ha kajára, vagy plusz deszkára, esetleg városfalra, vagy akármire költi az csak rajtuk áll. Maga a játék kicsit másabb lesz mint az eddigiek, bár a történelem nem változik, sőt a játékosok nagy része is tavalyi karakter akik részt vesznek az expedíción, de persze helybéliek is előfordulhatnak. Nagyobb nyílt terepek lesznek, kicsit több szintkülönbség, tehát a csaták direktebbek lesznek, nincs erdőben sunnyogás A játék erőforrásrendszere is változott, a városi pénzek nem automatikusan kerülnek a "kasszába" hanem birtokolt terület alapján kapják. Ebből fakadóan több területszerző háborúra lehet számítani, illetve kevésbé számítunk "unalmas" két órán át ostromlom a várost jellegű szitukra. Előreláthatólag a városok közül az ÉV-es tábor lesz a legnagyobb, mondhatni jelentős fórral érkeznek a srácok, mivel a törzsgárdájuk zöme balatonkörnyéki. A Caelumi tábornak minden emberre szüksége lesz ha meg akar állni velük szemben, vagy nagyon jó diplomáciai kapcsolatokra kell gyúrniuk Ha bármi egyéb kérdésetek van igyekszem én is válaszolni akár itt akár a caelum.hu fórumain.
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Jun 15, 2008 9:01:35 GMT 2
Caleum mellett légyen szólva kapnak egy kis erõsítést,mert a Sonosi emberkék(lévén,hogy vezetõjük Írországi tartozkodása folytán nem szervezett tábort)Calkeumba fognak jönniami minimum 13 embert jelent(eleddigi értesüléseim szerint),jómagam ezzel a táborral fogok tartani( a mágiával felturbózott harcosok társulata vhogy nem vonz ^^). Várunk sokakat szeretettel,valamint csakhogy ne legyen nagyon széthúzós "szaga" a dolognak, Dodo-val is megmarad a kapcsolat,de nemlövök le elõre le semmit ^^. Jó Live-nak nézünk elébe azt hiszem
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Jul 16, 2008 17:07:29 GMT 2
nah akkor kezdem én
elõször a jó dolgokról: A társaság egészen jól megmaradt egymás mellett,lévén,hogy caelum és sonos nem mindig volt jóban egymással,de idén nem volt ebbõl semmi baj,a sonosziak kiáltak caelumért,ha harcolni kellett a Caelumiak meg elrejtették a sonosiakat,mikor arra volt szükség. Értesülésem szerint sikerült megtalálnunk azt a helyet,ahol a legkevesebbet kellett gazolni,hisz másoknak ez tovább tartott. ha csata volt(s nem ostrom), akkor az élvezetesre sikeredett,s minthogy 2x is részt vettem csatában,így mondhatom,hogy azoknál nem volt semmi játékromboló szabálykimagyarázósdi,miunt azt ,ajdf a negatívumoknál írom.
térjünk is rájuk: A terület úgy volt rosz Live szempontból ahogy csak egy terület rossz lehet. A játéktér fele a tûzõ napon volt,s akinek nem 100% os volt a lába az állt. jobban járt,ha a városában maradt. Egyetlen út vezetett át a játéktéren meghiusítva így a portyákat,illetve a taktikázást(megyünk azt jóvan). A szabályrendszer idén elérte a kritikus túlszabályozottságot,ami az ostromnál jelentkezett igazán:10 perc játék,2 óra szabály értelmezés... A játékot igazán csak a Felsõ vezetõk élvezhették,a játékosoknak valahogy nemjutott semmien feladat,momentán ha nemlettem volna Furisz hívõ,akkor semmi dolgom nem lett volna. Összességében ez a LIVE a tavaly elötti LIVE-hoz volt hasonlatos,ami szintén katasztrófa volt,s igazán csak a tavalyi játék miatt reménykedem abban,hogy jövõre megint jó lehet(bár megcsappant a bizodalmam),ami ehhez kell,az egy másik terep,s valami tavalyhoz hasonló szabályrendszer sok questtel a játékosoknak,vagy legalább is egy értelmes fõszállal,ami lehetõséget ad a feladatok kiadására,igaz nem volt rossz 5let ez a mezõsdi,de pl a zsiványoknak semmi hasznuk nem volt a játék alatt,kivéve ha nem vettek fel íjászatot.
egyenlõre ennyi
|
|