Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Jul 3, 2007 22:14:41 GMT 2
huh..akkor holnap 2kor befigyelek,s (ha kölcsönkapom) elhozom a gázégõt. Jah igen,Dodó,se jön...ergó a Csapatunk kezd kifogyni az emberekbõl xD
|
|
|
Post by fenyx on Jul 3, 2007 23:05:07 GMT 2
Megoldjuk...én 2embernek is megcsinálom mostmár a liveot!
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Jul 4, 2007 9:15:21 GMT 2
Ok, akkor gond egy szál se, ketten biztos leszünk! Fel a fejjel, peace! Presbiter
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jul 4, 2007 11:04:09 GMT 2
Bence anyukája pénteken ki tudna hozni még plusz három embert autóval, akinek aktuális mihamarabb jelezze, lehetõleg telefonon nekem! 30/2245552 Presbiter
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Jul 4, 2007 11:12:56 GMT 2
Gázégõ bukta...T.T mindenesetre ma akkor 2 körül lenézek,hogy meik fegyverem kerüljön be a kocsiba.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Jul 4, 2007 11:43:40 GMT 2
én is csak holnap reggel megyek, mert kicsúsztam az időből viszont megcsinálták az autónkat, ugyhogy holnap reggel 7-8 körüli indulással ki tudunk vinni kb 3 embert cuccokkal együtt akit érdekel hívjon minél hamarabb: 30/426-77-56
|
|
|
Post by Eassk Astos on Jul 4, 2007 17:44:24 GMT 2
Jó szórakozást mindenkinek. Remélem egyszer végre én is el tudok majd menni a következő live-ra.
|
|
Lotus
Fórumnemes
Fel?vezett Tag - Szeged
yumi - a csapat tengerimalaca
|
Post by Lotus on Jul 9, 2007 12:47:10 GMT 2
nohát... azthittem ha ma felnézek, már tele lesz itt minden az értékelésekkel, de hát akkor kezdem én, előre is elnézést a terjedelem és velősség miatt...
nagyon ambivalens érzéseim vannak az elmúlt pár nappal kapcsolatban, de mint már ott is mondtam, nagyon fontos volt nekem ez a pár nap. ambivalens, mert inben, azaz a játákkal kapcsolatban, és outban, azaz magával a táborozással és a közösséggel is volt negatív és pozitív élményem is.
IN (live):
+: a sok kavarodás és outos negatív dolog ellenére, sőt talán pont azokat ellensúlyozandó én nagyon nagy örömmel és keddvel játszottam mint kocsmáros, és megkell mondanom, eddig ez volt a legnagyobb livos játékélményem. a kevés ember ellenére is egy eléggé hangulatos live volt szertintem, hiszen sztem a városok, a terep, a szekér:), és további számos hangulatelem nagyot dobott az egészen. persze ennyi emberrel igen nehéz rendes livot cisnálni, mégis sztem ha nem is végig, de meg volt az eégsznek a varázsa.. a másik meg hogy tábor live volt ez inkább, és annak nagyon hangulatos.
-: sok ilyet lehetett hallani már ott is, nem térnék mindegyikre ki, de már további hozzászólásokat is megelőlegezve jelzem, hogy ennyi játékosnál minden hiba fokozottan kijön, és így jöhetett létre a szombat délutáni túltápolódás problémája. sokkal égetőbbnek érzem azt, hogy sajnos még mindig képtelen pár játékos szétválasztani az INt és OUTot, illetve hogy mindkét részről merültek fel problámák egyesek "erkölcstelen játékával" kapcsolatban... erről én nem nyilatkoznék, de a játék végén igen nagy hangulat romlást eredméynezett.
OUT (közösség, táborozás):
-: negatív volt az ujjam elvágása és a szétterjedő vörösödést okozó ismeretlen csípés, de ennél fontosabb, hogy: most fordult elő velem először (azthiszem koromból adódóan) hogy felelősséget vállaltam ennyi emberért. illetve most volt először, hogy akarva akaratlanul de kvázi szervezővé méginkább szervezkedővé léptem elő, azaz nem a liveal hanem a táborozással kapcsolatban már csak a szerződés aláíársa miatt is próbáltam irányítani a történéseket. idegölő volt, de volt jó és rossz része... nagyon rosszul esett hogy miután én alapvetőnek vettem, hogy mi mint gyakorlott táborzó lovagrend képesek vagyunk rendeltetés szerűen használni 3 db angolvécét, és ezért felelősséget vállaltam mindannyiunkért, de mégfontosabb hogy kértem, hogy figyeljünk a rendre, tisztaságra, képesek voltunk az ismert állapotot elérni a vizesblokkban. továbbá az hogy bár mind2 várost külön kértem, hogy vasárnap reggel időben keljen, és pakoljon majd falakat bontson, mert sok dolog van, a Coraxiak akkor ébredeztek és kezdték a saját cuccaikat pakolni amikor a másik két tábor már nemhogy össze és átpakolt, hanem minden építményt és szalagot meg mindent rendbe rakott midnenhol... és hogy eztuán is nekünk kellett Fennel a Coraxi erődfalakat széthordani... és hogy miután 3x kértem 10 perc alatt hogy készítsük össze a szállítandó csomagokat, senki nem mozdult, majd Presbiéknek sem segített... összcsapatszinten így csalódtam.
+: ezek miatt is mégjobban esett hogy ettől függetlenül a banda bizonyos része nagyon sokat segített, és egy igazi jó kis táborozást produkált a töltőn. és a szekérkihúzás is jóvolt nagyon. köszönöm Fennek még, hogy segített amikor kezdtem a sok dolog miatt kiakadni esténként... és nagyon jólesett hogy a Sil gaziak már akkor kész voltak mindennel, amikor a lovagrend másik fele még fel sem ébredt...
önértékelés: fizikailag (szekírkihúzás) és idegileg is nagyon kimerültem, de megpróbáltam éretten és felövezett módra viselkedni és szervezkedni. remélem sikerült.
összefoglalva ha ez másnak nem (de egyébként redes livenak is), egy táborozó liveanak nagyon klassz volt, jó időtöltés volt nagyon, és egyénileg is próbára tett engem a dolog. vhogy most éreztem egyébként legintenzívebben magamon, mi értelme az edzéseken túl a Lovagrendnek. tanulságos volt.
|
|
|
Post by Lilian Frowin on Jul 9, 2007 18:30:17 GMT 2
mi a helyzet a szalmonellával? input output rendben? igaz, csak pénteken tudtam csatlakozni hozzátok, ennek ellenére jól éreztem magam. Elismerem voltak hibák hozzáállás és emberi viselkedések tekintetében, de ez akkor is a mi lájvunk vót és jó volt! Az Übertápos harcos Goratthól kezdve, a csata közben fánkot és lötyit oztogató Kocsmárosig, stb. sokat adtak a hangulathoz Még elviselhetõ volt Rodimusra ébredni mind a 2 reggel
|
|
|
Post by fenyx on Jul 9, 2007 19:24:52 GMT 2
No én is írok már, ha egyszer ennyit güriztem a live-val Összegzés szempontjából teljes mértékben egyetértek Lotussal, lehet hogy kicsit más szavakkal, de ugyanezt írtam volna én is. Itt van viszont pár dolog amit Lotus nem írt (mert nem is írhatott volna): A játék alatt összesen 64regisztrált JK haláleset történt, ez a végleges játékos számmal összevetve 4 átlagos fejenkénti halált jelent (csontra ) A legtornáclátottabb játékos Helix volt összesen 12 halállal (van olyan oldal ahol 6szor szerepel) Az idei diehard pedig az egyik külsősünk Ismira(Edit) aki mindössze egyszer halt meg Az elsőnek a tornácra érkező Ryell volt, egy sajnálatos tévedés eredményeképp, aki pedig utoljára elhagyta (már halandó ) az Dante volt. -az adatokat a Szona Styxosz szolgáltatta, valóságtartalmukért felelősséget a kutya sem vállal-
|
|
Csubi
Fórumnemes
Tag - Szeged
B?bita
|
Post by Csubi on Jul 9, 2007 21:18:29 GMT 2
Na szóval... Ami tetszett/jó volt: A helyőrség és Corax nagyon szépen ki volt építve , a sorompó nagyon dizájnos lett , sajnáltam is hogy kidobtuk... A pihenőhely nagyon jó volt, kényelmesen lehetett enni, inni, , bár kicsit talán rontott a dolgokon, mert így a coraxiak nem igazán tudták értékelni a máshol élők ülőalkalmatossági problémáit Dorka nagyon finomakat főzött, ezt majd Cellen is megtehetné szívesen pucolok krumplit is ha kell A csapatok a kis létszám ellenére is nagyon jól érezték magukat, nem éreztem hogy leült volna a játék. Tök jó volt nyílt levegőn aludni, bár azért ehhez kellett a jó idő is:D Lotus mézsöre finom lett, és a limonádéjával is el sikerült találnia a megfelelő cukor/citrom arányt ez kocsmárosnál jól jön Ami nem tetszett/rossz volt: Néhány ember tanuláshoz való hozzáállása... Nevezetesen az "Adj questet!" jellegű beszólásokra gondolok. erről tessék leszokni, én is próbáltam a tanítást minél szINesebben kezelni . Az IN és az OUT elválasztása nem mindig volt tökéletes... A szombat délutáni epic level elérése nem volt túl jó, itt kijött hogy a rendszer több emberre volt méretezve. Pár ember látványos besértődése olyan dolgokon, amik amúgy rajta kívül a kutyát sem zavarták. Amikor szarkavarásért bepanaszoltak... Na ez a rész nem esett jól, de végülis túltettem magam rajta. Amúgy meglett a bögrém.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jul 10, 2007 12:21:29 GMT 2
Üdv!
Sajnos nincs annyi idõm (egy hetes lemaradásban vagyok a munkáimmal), hogy minden gondolatomat leírjam a HL-al kapcsolatban, sõt most az egyszer még túl nagy összeszedettséget se kérjen rajtam senki számon, csak leírom, ami idõközben eszembe jutott.
A Lotus által említett ambivalens érzések rám is igazak, bár az okok nem mindenhol ugyanazok. Sietve leszögezem, hogy az én értékelésemben a HL jól sikerült, bizonyos értelemben sokkal jobban is, mint ahogy számítottam. A táborozás, a Lovagrend tagjainak idõnkénti hozzállása viszont alulmúlta nem csak a várakozásaimat, hanem vasárnapra már a tûréshatáromat is sikerült feszegetni.
Szabályrendszer/találat/mágia/táp: jól mûködött a rendszer ahhoz képest, hogy alig volt bétatesztje, a találati felületekkel is szerintem hamar meg lehetett barátkozni. Voltak vitás esetek, de ezek közül a vártnál kevesebb volt a végtagtalálatokkal kapcsolatos probléma. Ami elõfordult az a külsõ/belsõ combbal volt inkább kapcsolatos. A többi kérdéses találat a kézzel hárítás és a háttalálatok miatt jött elõ, az elõbbi adódhatott abból is, hogy néhányan pajzshoz/bucklerhez szokva felhúzták a kezüket a mellkasuk elé, és az oda érkezõ találatokat nem ismerték el, ami ugye nem teljesen fair. A háttalálatok egy része kis rosszindulattal nyaknak is volt tekinthetõ, ebbõl kevesebb volt. A mágia mûködése gördülékenyebb volt mint tavaly, bár spájzolás most is volt, de szerencsére a varázshasználók kicsit többet alkalmazták képességeiket. Voltak ki nem játszott varázslatok, képességek, az ótekercsek pl. szerintem nem nagyon kerültek játékba. Fõleg a játékosok által nem használt varázslatokat majd felül kell vizsgálni, miért nem tûntek hasznosnak. A shilgaz csít az energiaviharral és a feltámasztással nem volt elõre kalkulálva, néhány rossz percet okozott, de nem akasztotta meg végleg a live-ot, csak ráébresztett mindenkit, hogy ez már epic level korszak. És ha már itt tartunk: szerintem nyilvánvaló, hogy a hirtelen megszaladt szintekért a kis létszám felelõs, mert a mindenképpen kikerülõ tárgyak és képességek nem tudtak felhígulni, minden második ember valami extrával jött. A képességszintek kiosztása is mûködhetett volna jobban, az utolsó szinteket is könnyen lehetett megszerezni, pedig erre eredetileg koncepciók voltak.
Hamarosan folytatom, mert még van mondanivalóm...
Presbiter
|
|
|
Post by fenyx on Jul 10, 2007 14:00:26 GMT 2
A koncepciók így is megvoltak, és be is voltak tartva. De sajnálatos módon a koncepciók is több emberre lettek kitalálva.
|
|
Lotus
Fórumnemes
Fel?vezett Tag - Szeged
yumi - a csapat tengerimalaca
|
Post by Lotus on Jul 10, 2007 17:55:14 GMT 2
Csaba: tudom hogy nem készült sok fotó, de azt a párat azért légyszi töltsd már fel vhogy, vagy küldd már el nekem vagy vki illetékesnek köszi
|
|
Helix
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Helix on Jul 10, 2007 19:33:26 GMT 2
Na, hát én szerettem Fenyxxel beszélgetni... Tehetünk mi arról, hogy csak holtan lehet? ;D
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jul 10, 2007 20:13:38 GMT 2
No, folytatom néhány dologgal:
Fenyx: arra a koncepcióra gondoltam, hogy bizonyos képességek korlátozott számban tanulhatók, ez lehet, hogy valóban mûködött, de a tápolásnak a kisebb létszám miatt nem tudta elejét venni. Az elõbb nem írtam le, de az epic levelnek azért voltak pozitív oldalai is, aki szeret erõs karakterekkel nyomulni, az itt lehetett ilyen, pusztíthatott, és hasonlóan erõs ellenfelet is kifoghatott, így a nem emberi lények játékba kerülése után jól kijött az 'elszabadult a pokol' hangulat.
A táborokról:
Elõször a Shilgazokkal kezdeném, bár velük szinte csak IN-ben találkoztam, mégis lenne néhány gondolatom. Úgy alakult, hogy a jövevények csapatába csupa újabb Tag került kivéve Fil-t. Emiatt kissé aggódtam, hogy miként fog a csapat együttmûködni, mennyire találják fel az emberek magukat a Liveon. Kiderült, hogy egészen másképp alakultak a dolgok, mint ahogyan számítottam. Az építkezés javát lemaradták a Shilgazokhoz került emberek, kivéve talán Helixet, és Zsolt is viszonylag hamar érkezett, a belsõ erõdöt õk kezdték el építeni, közben Lotus a kocsmát kezdte el csinosítani, miután õ is segített a táborokat kijelölni, építeni. Ezt csak azért említem, mert tény, hogy a pénteki játékkezdésre a szerdán érkezettek már "kiépítkezték" magukat. Visszatérve a csapathoz. Az új emberek gyorsan feltalálták magukat, és befejezték az általunk elkezdett erõdítést, sátrakat is felhúzták, és amennyire meg tudtam ítélni jól berendezkedtek. A történetbõl fakadóan két vezetõ is volt, ami magában hordozott egy olyan csapdát, amibe a Shilgazok bele is estek. A csapat egyszerûen túlvezérelt volt, túl sokan, túl mélyen irányítottak, ráadásul az embereik nem hallgattak rájuk, zömében saját útjukat járták. Ezen Zoarre viszonylag kései érkezése se segített, ha lehet még bonyolította az õ hatalomátvétele a viszonyokat. Ezért a Shilgaz csapat viszonylag kevéssé volt összehangolt, bár kevés csoportos megmozdulásuk viszonylag sikeres volt, a két nagyobb kudarc, ahol én is jelen voltam a vezetés bizonytalanságának volt betudható. Csak az egyiket említeném meg, a Blokádot, amikor a coraxiak látható, de tisztes távolságból (fél)körbevették a Shilgaz erõdítést. A csapat láthatóan nem tudott mit kezdeni a helyzettel, se kitörni, se bekeríteni nem kezdték el az ellenfeleket, a legrosszabbat választották, és apránként felmorzsolódtak. Megjegyzem, hogy a coraxiak pedig engedték, hogy néhányan megkerüljék õket, és egy-két ezüst reményében rabolni kezdtek, magukra hagyván az éppen nyomás alatt lévõ oldalon álló 3-4 embert. Ezek stratégiai hibák, melyeket bárki elkövethet, gyakorlással elsajátítható a kivédésük, ehhez az kell, hogy a vezetõk és a csapattagok kölcsönösen bízzanak egymásban. Helix vezéri szerepe annak fényében volt kérdõjeles, hogy õ titokban(?) éterjáró is volt, így a szabály szerint nem lehetett volna vezetõ, erre majd Corax kapcsán is kitérek. A Kocsma jól üzemelt és nagyon tetszett, utólag kicsit bánom, hogy az erõd része volt, mert ez egyrészt némi pártoskodásra kényszerítette Lotus-t, másrészt megakadályozott abban, hogy több idõt ott töltsek, pedig a Limonádéért, meg egy meg nem valósult konspiráció kedvéért sûrûn megfordultam. Már-már szürreális volt, amikor Lotus a csatázók között cikázott piával/lángossal, és szerintem az ostromló csapat már elõre tojt a kocsmáros perlekedésétõl, jobban, mint az ellen fegyvereitõl. Kösz Lotus, jó voltál, személy szerint annak is örülök (bocsi), hogy Rád írták a bérleti szerzõdést, a szorongásod hasznára vált a játéknak! Még egy dolog érdekes volt a számomra, hogy mennyi Shilgaz választotta a karmásodást, és az azzal járó nememberi létet. Ezt szándékosan csak mazohistáknak terveztük, az 5 rosszkarma utáni fajzatok nem igen férnek az emberi társadalomba, és emiatt is indított Gorrath Nintu nevében egyszemélyes hadjáratot ellenük. Csak az egzotikus képességek miatt, vagy más okból tértetek erre az útra? Fõleg a vezetõk gyors "zombisodása" miatt érdekel...
Innen folytatom.
Presbiter
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
|
Post by Filionell on Jul 11, 2007 17:17:34 GMT 2
Nos akkor ha már a silgazoknál tartunk. az egész ott kezdõdött,hogy a társaságban igazán csak egy olyan 'vezetõ' karakter volt,aki lehetett volna hadúr,s ez a személy Helix volt.Mivel õ is éterjáró volt,így az elején sejteni lehetett,hogy gáz lesz a tekercsek elosztásával,ami be is következett.Kaptam olyan visszajelzést,miszerint aláástam a tekintélyét,s emiatt mondott le,de itt jegyzendõ meg,hogy a egyik csatában azért nem tudtam mágiázni,mert nem volt tekercsem,s épp elötte kérte el tõlem Helix,majd el is rabolták tõle.No de térjünk ki a zombulásra.az Elején ki lett állítva egy hierarhcikus rendszer,miszerint Helix megkapja az uralmat 3 harcos felett,én meg megkapom testörségnek az egyik harcost,illetve az egyszem zsiványunkat.Ebbõl az valósúlt meg,hogy ha menni akartam valahova,meg kellett várjam,míg Helixék végre elindúltak,s mikor fontos lett volna,hogy siessek,akkor sem kaptam testõrt,eredményképpen el is fogtak.Mikor a második -Presbi álltal említett körbefogós- csata kezdett kibontakozódni felvázoltam egy tervet. 2 személy követte csak a tervet,a többiek teljesen mást csináltak,s meg is volt az eredménye: meghaltak.a gond mindig ott kezdõdött,hogy nem zsarnok módjára kijelentettem,hogy ezt csináljuk,hanem rákérdeztem,hogy valakinek van-e 5lete.akkor nem felelt,de utánna a saját feje után ment majdnem mindenki.Mikor már láttuk Helixel,hogy a vezetõségre seni sem hallgat mindketten(,s bár nem beszéltük meg,de végül is ugyanazon az útón) elindúltunk a zombulás felé.elõször gondoltam a Lilithu vérkötelékével majd hasznos lehetek a csapat számára,nem így lett.Miután 3.szor haltam meg a csapat fejlõdése érdekében kilett az 5 rossz karmám(itt jegyezném meg,hogy 3x nem kéne questnek kiadni valakinek a fejét,ha közben másiknak alig van rossz karmájuk.)Haagulként gondoltam majd besegítek egy harcban,de ehelyett egybõl letámadtak.Akkor még esélyt akartam adni a csapatnak.Tévedtem,ígyhát elindúltam,hogy végül Gulanta legyek.Ceta Zombulása elejétõl fogva be volt tervezve,Helixé,meg az enyém nem. Így a végén kiemelnék pár pozitív és negatív dolgot: - IN: A silgaz emberekbõl csak egyetlen egy dolog hiányzott.A vezetõiknek kijáró engedelmesség.Ha azt mondam menjetek a helyörség túloldalára,akkor az eminnen oldali erdõbõl közelítettek,s mghaltak.Mikor mondtam,hogy maradj a falakon belül,kimentek,s meghaltak.Mikor segítséget kértem,nemkaptam,s meghaltam. + IN: Ha nem is engedelmeskedtek a parancsoknak,de legalább a Silgazoknál mindenki próbálta a legjobbat kihozni magából.A játék folyamán szert tettünk egy szadista kínzómesterre,egy 5. szintû mágusra,Isteni áldásokra,S még Bencének se kellett folyton mártírhalált halnia :)Hatalmas erõt tudtam meríteni Presbiter out/in játékából,fõleg,mikor Juviel-t védelmezte.Nagyot nevettem magamban,mikor Dante játékon beül (s ezt nem sértésnek szánom) tisztára szarkavaróként tünt fel,bár néhányan tudtuk,ha tudatosan is csinálja nagyon elrontja a feladatát outban meg visszatért régi önnmagához. Dícséret illeti Cenkát és Gyümit is,mert nagyon szép oltárat rittyentettek a kocsma mellé ,s ár nem épp oda tették a 3. Lilithu oltárat,ahova mondtam,de végtére is mélyen az ellentábór területén belülre helyezték el a sajátos kis oltárocskát. - out: Személy szerint kicsit kevész volt az indulótõke,illetve a vezetõknek jó lett volna,ha az elején kiosztanak zsoldra elosztható pénzt,vagy legalább is egy kisebb városi/helyörségi kasszát. Más.Elég kellemetlenûl esett,mikor péntek reggel meghallottuk a tûzgyújtási tilalmat.Így elveszett a lehetõség,hogy a pénteki este folyamán haditervet készíthessünk,avagy a csapat valamien szinten összeforrhasson,amit a coraxi tábortûz mellett az In/out tudáskeveredés miatt nem akartam megkockáztatni.Kellemetlenûl esett a vasárnap reggeli civakodás,mikor korgó gyomorral végre nekiláthattam reggelizni,erre amikor valami baj merült föl pechemre vált,hogy a sarkon ültem,hisz sokszor Presbi(bár sejtem,hogy nem volt direkt) rámnézett.Jogos is lehetett volna az idulat,hisz felövezettként ültem a babérjaimon,de mindeközben fennállt az is,hogy amit tennem kellett volna,azt már mind megtettem.Tudom,hogy akinek nem inge ne vegye magára,de zûrös hét után kellemetlenûl esik az ilyesmi,s sajnos nem az a fajta vagyok aki az ilyeneket nem veszi magára. + out: Minden elismerésem Fenixnek és Lotusnak.Hogy miért,azt már elöttem sokn ecsetelték.Jó volt a környezet,a tûzrakási tilalom ellenére,s a silgaz tábor lebontása után beigazolódott a sejtésem,s emiatt külön dícséret anak,aki kiválasztotta a helyét.a csütörtöki tábortûz is felejthetetlennek mondható,fõleg a legvége.(nah ki is a bosszúállás istene?)(illetve a 3. bárányos sokkolódás) Immáron telleg végezetûl 10es skálán 7 et adnék a livera,s viszonyításképpen 8as volt a celli live.illetve 2 jótanács a liveozóknak: ne legyenek ennyire konzervatívak,próbálják meg elkülöníteni az In/Out tudást. Filionell
|
|
Helix
Fórumpolgár
Tag - Szeged
|
Post by Helix on Jul 11, 2007 17:21:46 GMT 2
Hát... Zombisodás? Én úgy tudom, hogy felemelkedtem, mint hamu ember és megnemesedett a lelkem, hasonlatos lettem az elsõ teremtményhez, Karonhoz.
Ami igaz is. Én azelõtt egy órával kezdtem el szerepjátszani igazán, hogy Gulanta lettem és utána tettem le a legjobb próbákat.
Utolsó emberi cselekedetem egyébként az volt, hogy bekönyörögtem magam Dorka segítségével Corax-ba, vettem sört, kettõt is sõt borravalót is adtam, majd hoztam tüzifát a táborba, amit az akkor már nem általam vezetett Cenka segítségével össze vágtunk. Majd még iszogattam.
Ekkor egy "bátor" Teremtmény és a társai hátbaszúrtak, úgy hogy a fegyvereim kb. 5 méterre voltak tõlem.
És hogy mindez motivált vagy sem, azt nem tudom már. Azt tudom, hogy nem haragszom már érte, hiszen ilyet nem is tehetek.
Egyébként Cenkát felterjeszeném a második Holló Live leghûségesebb Sil' gaz-a címre, és remélem ezzel nem bántok meg senkit.
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jul 12, 2007 8:38:49 GMT 2
A felemelkedés/zombisodás kérdéséhez tessék elolvasni legalább a Nintu-éneket, onnan mindenkinek tiszta lehet a leszármazás, fõleg, ha a szabályrendszer vonatkozó részeivel is összevetitek. Nemsokára írok Corax-ról, aztán még visszatérhetünk ehhez a témához.
Presbiter
|
|
Presbiter
Administrator
|
Post by Presbiter on Jul 12, 2007 14:08:32 GMT 2
Nos, a táborok témáját folytatva a Corax csoport mûködését értékelném. Itt jobban különválasztanám a játékbéli és játékon túli történéseket, fõleg azért, hogy ne mindjárt az elején mérgelõdjek. A coraxi társaság javarészt kipróbált Lovagrendi tagokból állt, egy Fegyvernök, és két Felövezett állandó tagja volt a csapatnak, hogy a játék végén már jelentõsen besegítõ kereskedõket ne is említsem. Kezdõk közül egyedül Editet kell említenem, aki túl sok hatással nem volt a játékra, ennek több oka most nem kerül tárgyalásra. A játék elején hirtelen megszervezett vezérválasztó gyûlés azonnal elõhozott egy komolyabb problémát, mivel nehezen találtunk vezetõt. Én azonnal jeleztem, hogy semmiféle ilyen szerepet nem szeretnék vállalni, Guz éterjáróként is jelezte, hogy õt fontosabb ügyek várják, így Taki kapta a legtöbb szavazatot, és így a vezérséget, ami utólag tekintve hibás lépés volt, bár azóta sem sikerült jobb megoldást kitalálnom. Az is elég nagy baj volt, hogy csak késõbb kaptunk észbe Taki zsivány mivoltjával kapcsolatban, ami eredetileg kizárta volna, hogy vezetõ lehessen, de ez még talán valahogy magyarázható lett volna. Ami problémásabb volt, hogy ameddig a Shilgaz tábor "túlvezérelt" volt, a coraxiaknak nélkülüzniük kellett szinte mindenfajta közös vezetést. Taki Petákékkal gyorsan eltünt egy önálló felderítésre, semmilyen pontos, vagy határozott utasítást nem hagyva hátra. Emiatt a csoport tagjai gyakorlatilag saját útjukat járták, kisebb csapatokban, vagy egyedül kóvályogtak küldetések után. Néhány esetben sikerült összehangoltabb tevékenységeket is végezni, mint pl. az említett blokád idején, de ez is csak ez ellenfél rossz stratégiája miatt nem fulladt kudarcba, lévén, hogy volt aki a hátunkba tudott kerülni, a fosztogatás pedig annyira lekötötte az egyik oldalt, hogy közben a másik szárnyon egy kisebb rajtaütés is elkerülte a figyelmüket. Az epic level hadjáratoknál volt közös felvonulás, de itt is hiányzott a vezetés, és Zoarre szerzõdésszegése is részben azért volt lehetséges, mert a megállapodásunk csak köztem, mint magánember, és Zoarre között köttetett, nem pedig az egész Corax képviseletében. Ennek ugye az volt a lényege, hogy ha kiküldi a nem emberi fajzatokat a városából, akkor az ember Shilgazokat nem támadjuk meg, késõbb mégis rohamot vezényelt, de azt be is bukták, nem utolsó sorban az übertáp piros tõrnek köszönhetõen, ami talán még az epic level szinten is túl erõs volt. Mindenesetre az itt kidõlt Shilgazokat élesztette elõször fel Fil a vérkötelékkel, mivel pont ekkor érkezett vissza a töltõrõl. Csak még elõtte a varászlóasszony felköhögött egy Energiavihart, ami nem volt szép dolog, mert elõtte igérték meg Riuval, hogy ebbe a konfliktusba nem avatkoznak bele, de a játék már csak ilyen. Ekkor igértem meg a kék ruhás boszorkánynak, hogy alkalmasint elveszem az életét, erre Corax kapujában késõbb sor is került. (Nomeg míg a szüvem is összetörte a kegyetlen céda, oszt azér' is). A kiadott feladatokban sok dolog szerepelt, amibõl nem valósult meg minden, fõleg ami az építkezõsöket illeti. Külsõ helyõrségnek kinéztünk helyet, de erõdíteni már senkinek nem volt kedve, azt csináltuk elõtte egy/másfél napig, és itt is hiányzott a vezetõi szó. Kisebb oltárból én kettõt is építettem, egyiket közvetlenül a Shilgaz tábor mellé, tetején kalásszal, amint odébálltam ezt persze ledarálták, a városban lévõ fõszentély viszont végig megúszta sértetlenül, bár az meg igényesebb lehetett volna. A magányos "ügyintézést" leszámítva a legtöbbet Rodimus társaságában voltam, aki bebizonyította, hogy bebuktatáshoz, önleleplezéshez senki sem ért nála jobban, bármikor képes volt kiabálva üdvözölni, amikor a Shilgaz tábor mellett a fûben hasalva hallgatóztam, vagy zajtalanul próbáltam osonni az erdõben. Ezt leszámítva õt IN-es és OUT-os tevékenységéért megdícsérném, a coraxi tüzet õ felügyelte folyamatosan, és a városvédelemben is sokat tevékenykedett, tekercset szerzett az éterjáróknak, stb. Voltak ugyan megkérdõjelezhetõ akciói, de pl. minden reggel elõként kelve szította a parazsat, és majdnem teát is fõzött...
Folytatás innen!
|
|