|
Post by fenyx on Jan 26, 2006 12:22:24 GMT 2
OK, tekintve verses jellegű dolgaink egre szaporodását, és sokasodását, asszem aktuális ezen thread megnyitása Ragadja meg minden Holló a tollát S hódítsuk meg a költészet ormát Hisz félik már polikolbászaink erejét Ideje, hogy megismerjék tollaink meséjét
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Jan 26, 2006 17:42:09 GMT 2
Ez a topic azért lett megnyitva, h mostantól id írogassunk, vagy esetleg az elõzõket is be lehet másolgatni ide? Csak, h ne vesszenek el, meg ilyenek...
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Jan 26, 2006 20:42:16 GMT 2
sztem csak ide az újakat irjuk(irjátok) ha valaki nagyon szeretné meg nézni a régieket : keresgéljen
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Jan 26, 2006 20:56:50 GMT 2
....... mondja ezt Peti, aki nemcsak hogy túlságosan vizuális típus, de ezek szerint igen gonosz is de ez persze csak vicc Végül is csak annyi, h meg kell jegyezni az oldalszámot, h melyik ódalon van melyik vörs....... de mondjuk abban igazad van, h újakat írjunk...... na, de h ne legyen off - ahogy mondani szoktátok. Nesztek itt egy 2002.05.08-i: [glow=red,3,500] Bûn[/glow] Bûnben élek! Bûnös lelkem mélyen nyomja ezer vétek. Bûnös vagyok! Nyúltak felém bûnös karok. Bûnöm mély! Nem segítek akkor, mikor jajgató szó erre kér. Bûnöm véges, mégis minden bûnben én vagyok a vétkes!
|
|
|
Post by fenyx on Jan 26, 2006 21:04:48 GMT 2
Kérdésedre válasz Bogi: Ide mindenfélét lehet rakni Helye van itt újnak réginek másolgass hát légyszíves Aki viszont nem verssel, vagy hasonlóval jő Abból következő edzésen általam lesz tepertő
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Jan 27, 2006 2:03:21 GMT 2
Ducky helyett, majd írok én éjféli verset Ez most egy dalszöveg, méghozzá 2004.04.03-ról. Nesztek [glow=orange,2,300]Jó reggelt![/glow] Sír az ég, ami még kék. Vörösen izzik a hold, Ezer sebbõl vérzik. Évmilliók... S most miattunk sír az isten, Túl sok a hitetlen ember, Az én szívem is is értük fáj. Keserû mosoly ül az éj arcán, Zokog az emberek hitetlen harcán. Könnycsepp csordul ajkamig, Szívem félelemmel megtelik. Féltem a többit és saját nyamvadt életem. A célnélküli életet még most nem érthetem. Jó reggelt Nirvana! Jó reggelt Pusztulás! Jó reggelt Emberek! Jó reggelt Meghalás!
|
|
Rika
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Rika on Jan 27, 2006 13:16:15 GMT 2
h egy kis melankólia jusson mára is:
lelkem holt porából csinálok egy álarcot. sosemvolt álmaimból széles mosolyt pingálok Rá könnyeimböl festek örökké nevetö szemeket.
minden kész mind csodaszép
majd sarokba bújik éjjelente, s lánnyá válik, sírni kezd
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Jan 27, 2006 14:38:25 GMT 2
Ez egy tegnap írt szöszenet, amikor azon elmélkedtünk, h a forma, a rím, az alliteráció és az egyéb költõi eszköz nem minden! Sokkalta fontosabb a mondanivaló, ami - vers lévén - némi rímel meg egyébbel van tarkítva. Éljen Rika és a szabad szerkesztés!! No, itt van: Félpénzem kérészem vérében tenyésztem. Érmémet - kérésed lévén, és én megtérvén: kérészem félfénzzel éltébe eresztem.
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Jan 27, 2006 14:43:33 GMT 2
... meg itt egy régi, ami asszem aktuális, már csak azért is, mert az igaz barátság és a ballagás összefüggéseit tárgyalja - de szépen fejeztem ki magam... És mostan ballag majd el Sorex, Ylmor, Ducky meg szóljatok, ha van még valaki... ((( Igazából szallagavatóra íródott, de mindégy! 2004.09.18.))) [glow=blue,2,300]Calystegia[/glow] Emlékszem minden könnyedre, mosolyodra, Mikor, miért s ki okozta. Emlékszem minden szavadra, A veled töltött napokra. Emlékszem, mindig hozzád szaladtam, Mikor a fájdalmat nem bírtam tartani magamban. Emlékszem karod vigasztaló ölelésére, Ilyenkor ujjaid arcomon-lejtésére. Emlékszem, hogy vigyáztad lelkem, Testeddel óvtad a testem. Mikor elöntött a bánat, Te nyitottad szavamra a szádat. Emlékszem közös gondolatainkra, Egyszerre kiejtett mondatainkra. Tudtuk, mi jó, nem kellettek szavak, De nemsokára jön a halál-kék szalag. Emlékszem... és újra félek: Az élet szálai majd eltépnek, S magamra hagynak kegyetlenül újra, Elõször a szalag, aztán az úrna... Ki törli majd le arcomról a könnyet? Ki lesz az, kivel minden nap könnyebb? S ki ölel át úgy, mint te most... akkor régen? S ki óvja lelkem, barátság kötelékében?
|
|
ducky
Fórumlakó
Tag - Szeged
http://lancing.atw.hu
|
Post by ducky on Jan 28, 2006 10:20:30 GMT 2
Ollvassátok el Rimbaud: A magánhangzók szonettje cimu versét!!! Válasz "a" versre A: barna, B: mélabú, C: huncut rózsaszín, D: harsány medve! A: monoton hangomon ugyanazt mormolom: sivatag, teve, monoton barna homok. B: bánatosan, sötétzöld szélként bocsátom reátok a szélvészt: bánat, teknősbéka, borzalom. C: cirmos cica vagyok, vidámságom nagyon nagy: huncut, gyorsaság, öröm, boldogság. D: termetem mord, vokálom zord: kőszikla, medve, üstdob, halál. És kiderül hogy nem csak a mondanivaló számit, mert ennek nincsen!
|
|
Rika
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Rika on Feb 1, 2006 17:27:45 GMT 2
versike a jókedvröl...böségröl,egyéb más jókról
Mosolyba bújva arcomra fagy Nevetésbe fúlva torkomra forr Ölelnék, béna vagyok Sikoltanék, néma vagyok Nem öl, pedig méreg Nem öl, pedig kérem Maradok mi voltam Hideg merev holtan Élek Élek Élek
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Feb 4, 2006 0:48:54 GMT 2
Rika, nagyon tetszik!!! Ducky, szerintem ennek igenis van mondanivalója! (Tudom, tudom, most biztos azt mondod, h bele leeht magyarázni... ) A másik versemet Dama kérte: töröljem... hát töröltem... 2006.02.02. [glow=yellow,3,500] Érzékek nélkül[/glow] Tompa morajlás: Kívülrõl semmi sem, Belülről annál inkább. Furcsán hallom Saját hangom. Mi történik? Nem hallok?! Vagy tátogtok, emberek?! Süket vagyok! Homályos foltok: Totális tötétség, Itt-ott fényes pontok. Tükörbe néznék, De nem találom. Mi történik? Nem látok?! Vagy valaki játszik?! Vak vagyok! Leheletszerű szavak: A mondat elveszik, A fejben marad. Furcsán hallom Saját hangom. Mi történik? Nem hallok?! Vagy tátognék, emberek?! Néma vagyok!
|
|
|
Post by < D > on Feb 8, 2006 10:37:38 GMT 2
Hát, most mit írhatnék, ami történt, mert galamobokra, és permetező készlet részletes ismertetésére nem kíváncsi senki. 2006. 02. 08. szerda reggel írtam:
Rímek a padlóról
Kitárt karokkal fekszem a padlaton, Arcomat a plafon képével nyugtatom. Mosolygok. Köröttem a csend, köröket ír le, Két napig járt a magány véle. Semmi gond. Körbevesznek a barátok, S mikor kinyújtom kezem, A hat égtájat bámulja tenyerem, Szellemük között biztonságban vagyok. Van remény. Felkelni, nem sietek még, Jó - szórakoztat az egész, Már tudják, hogy nincs semmi bajom, Vidám vagyok, látom angyalom. Angyalom van nem is kettő, Pohárba bort töltő, nevető. Majd felkelek, és nem fekszem többé itt, Egy szép napon. Helyemben mások fekszenek, Karokkal szétvetve ugyanitt. Mondani csak azt tudom nekik kacagva. Van holnap, van jövő, Egy szép napon.
Ajánlás:Kedves herceg, nem érkezett el az idő, Sajnos tudósaid hibát követtek el, Gondolod úja, mit miért mikor teszel. Ablak lettem a világra, sose késő. ... de ehhez kellett ennyi idő!
|
|
Rika
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Rika on Feb 9, 2006 20:19:58 GMT 2
mai kreatívságom:
szél
Lehulló gondolataimba fú a szél Elhulló, eltünö holt gondokba tép Kavarog, odabenn kavarog Felkapja, Buktatja, Rángatja, Lecsapja, Lelkem eltépi, kivési, Múltam belé marja, Jövöm messze hordja
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Feb 10, 2006 12:17:49 GMT 2
Ez mai termés, olyan friss, h még fél órás sincsen...
[glow=red,2,300]Mivé tettelek?[/glow] Február 8-án Õrült hó esett. Kék-vérbe fagyván, Lelkünk repdesett.
Szárnyaink kihûltek, Jégcsapként letörtek. Glóriánk üvegként Fejünkön robbant szét.
Egy ajtót bezártak, Nyitottak másikat, S mondták kegyetlen szavaik: Kotródj! Jobb lesz odakint!
|
|
|
Post by < D > on Feb 10, 2006 17:11:01 GMT 2
ez valóban így volt - jó vers
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
My underwear gives +3 to my Constitution
|
Post by Sasuke on Feb 10, 2006 18:25:21 GMT 2
Enyém is témába vágo... Hisz most szakítottam... Bár a verset régebben írtam. De egyik kedvenceim közé tartozik:
Volt egy lány, Kedves, aranyos, Őszinte és bámulatos.
Elrabolta szívem, Sötétbe zárta, Szerelem börtönének cellájába.
Mire kiszabadult, Nem maradt más emléknek, Csak vérző sebe Megkövült szívemnek.
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Sasuke on Feb 10, 2006 18:27:20 GMT 2
De itt egy kicsit optimistább Kiszáradt az ajkam Tűz égeti testem Szerelem tüze ily heves Mely felemészti lelkem Kiszáradt az ajkam Csókodra szomjazom Nincsen más gyógymód S vágyom rá nagyon.
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
|
Post by Sasuke on Feb 10, 2006 18:29:50 GMT 2
Hmmm remélem ez tetszeni fog. Röviden leirja az életem nyártol idáig, a szerelmemmel. Nyár derekán született, Őszre kiteljesedett, Minden elvakító szépsége Elvette az eszemet. Szerelem volt első látásra Bele estem egy rózsa fába Gyönörű szép virága Szivemnek lett fogdája Rabságba ejti szivemet Álomba ringatja lelkemet E szép álom a szerelem Míg álmodom nincs félelem De eljött a tél fagya A sok virágot elhervasztja Az álomnak vége szakad Félelemtől szívem szakad. Véget ér majd a tél? Félelem is véget ér? Uj álmokat hoz majd a tavasz, Friss rügyeket, virágot fakaszt. Na mára elég ennyi
|
|
ducky
Fórumlakó
Tag - Szeged
http://lancing.atw.hu
|
Post by ducky on Feb 10, 2006 22:14:09 GMT 2
Kirakó
Kezeim beléd habarodtak, Itt-ott egy rész hiányzik, Fogaid gyengén csikorogtak, Némelyik darab tán hibás is, Csupasz testeink egymásba vesztek, A kép lassan kialakul, Így volt tökéletes az este. Szerelem néz róla igazul.
|
|