|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 17, 2006 5:00:30 GMT 2
Petro! Vmi hasonílt írtam márc. 15-én...
[glow=red,2,300]érzetek[/glow] Zörejek. Monoton dallamon kopogom. Veszélyek. Értelem nélküli félelem.
Ébredés. Pihenés utáni kikelés. Kétkedés. Kétségbe vetetten létezés.
Szerelem. Szívemet érezném mindenben. Fájdalom. Kínomat nem tartom titokban.
Magányom. Egyedül fájón rámtelepül. Halálom. Véresen ítélnek tévesen.
(ez is szabályos vers, aabb, 6666)
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 17, 2006 5:10:08 GMT 2
Ezt pedig márc. 14-én a vonaton hazafelé írtam a Lovagrend által "meghirdetett" "pályázatra", v nemtom mi az... Ez is szabályos vers: aabb, 10,10,7,7 Várom a kritikát! Címe még nincsen, lehet adni tippeket!! Sõt! Lécíííííí!!!! Lassan változom át más emberré, Törövé, Zúzóvá, Kegyetlenné. Harci láz tombol bennem, Feszíti szét a lelkem. Testem valami õsi járja át, Nem érzem külvilág képét, zaját. Erõ tölt fel teljesen, Így suhintok lelkesen. Tudatvesztés, mert vezér az Ösztön, Mi lelket folytogat szinte rögtön. Ölni hevít belsõ vágy, Kaszabolni végre már! Nem számít mi törik: csont vagy fegyver, Nem kínozza, gyorsan végez embert. Mikor minden merõ vér, Arcára kiül a kéj. Amit ebben az ütközetben tett, Azt talán soha nem is jegyzi meg. Most látszik: mûvét nézi, Áhitattal szemléli... A Fény szemébõl távozni készül, Visszaad magamnak játékszeréül. Döbbenet, majd rájövök: Önmagamba költözök. Õ hozzám tartozó belsõ énem, Tudom, hogy vad, néha mégis kérem: Bújj elõ, segíts rajtam! Majd letagadom magam. Kérdõre vonnak: Miért vagy állat? Nem hagyja el vallomás a számat. Csak titkon maradj bennem, Ha kérem, nyomd el lelkem!
|
|
|
Post by Petro on Mar 17, 2006 21:52:59 GMT 2
Az érzések az egészen tetszik, a másodikról meg az a véleményewm, hogy jó-jó, de szerintem Presbiter kolléga inkább ilyen fennkölt dologra gondolhatott, hogy a lovagok milyen faszák, nem pedig hogy gyilkolászunk meg ez milyen izé... Persze lehet, hogy csak próbálom játszani az okostatát, de tévedek, na majd Presbiter úgyis kijavít.
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 20, 2006 10:48:01 GMT 2
úhaúha, akkor inkább azt mondom, h az ihletett... Engem mindig mki kijavít, szóval már megszoktam Amúgy nemtom, ez azé nem a gyilkolászásról szól, olv. el többx... te egy okostata vagy
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Mar 21, 2006 13:59:00 GMT 2
Njeznie: Szerintem a versednek jó cím lenne a Metamorfózis, vagy: Egy másik arc ...
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 22, 2006 0:19:05 GMT 2
Adtál egy fantasztikus ötletet!!!! ÖRÖK HÁLÁM!!! (Arcok harca)
|
|
Uwel
Fórumnemes
Tag - Szeged
A bossz? hidegen a legjobb
|
Post by Uwel on Apr 5, 2006 14:15:06 GMT 2
Nem vagyok nagy költõ(pontosan semilyen nem vagyok)de ezen nagyszerû mûvek olvasása jözben el kezdett formálodni valami kis rigmus: Lehetem volna harcoló Nem íly fakard forgató ... Egyén ÁÁÁÁ ez mégsem megy nekem
|
|
Ryuu
Fórumtanonc
Tag - Szeged
Az ?n erőm a kardom ereje.
|
Post by Ryuu on Apr 6, 2006 17:35:23 GMT 2
Nagyon tetszenek az eddigi versek, ezért gondoltam, én is írok valamit.
Levélhordó
Magasba száll, szárnya csapkod, kecses madár.
Háború alant és sok szenvedő! Sír most a lant.
Sötét árny suhan. Az égen útja, Mint hosszú futam.
Látod vándor, ott a holló, a gyors, a jó levélhordó! Hozza a hírt! Emberek! Elmennek a fellegek! Vége van a csatának, a lant síró dalának, a sötét madár békét hozott. Öldöklés, hát légy átkozott!
|
|
Petro
Fórumfõmester
Vampire
|
Post by Petro on Apr 6, 2006 18:04:44 GMT 2
Ez jó.
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Apr 25, 2006 12:50:23 GMT 2
Íme legújabb versem (már vagy egy hónapos, de csak most jutottam el oda h fel tudjam rakni) Kíváncsi lennék mit hámoztok ki belõle jelentés ügyileg, eddig még senkinek nem sikerült eltalálni pontosan mire is gondoltam amikor írtam.
Hajnal hasad az égen Fenn, távoli messzeségben Sápadt fény szûrõdik át A sötét fátyol oszlik hát
Szellõ ébred, símogat Bája mi lágyan hívogat Égre kap egy levelet Hogy az még fel sem ébredett
Semmibõl hatalmas szél Kiált, s az utcán fut szét Lombok zúgni kezdenek Egy erõs fuvallat csap meg
Szélvihar kerekedik S az ég elsötétedik Szürke fátyol mi terjeng A fény az ki most elveszett
Villanás majd dörrenés S fenn az égben remegés Riad ki nem volt ébren Csata dúl most fenn a légben
Cseppek zúgnak a földre Erejük istenek ökle Sújtja azt ki arra jár S elfut az ki nem bújkál
De mikor végre vége Fellegek vonulnak félre A félelem megszûnik S a fény újjá születik
S ha jön a zord este Még semmi nincsen elveszve Sötét borul a földre Elveszünk újra a ködbe
U.I.: Akinek már mutattam ezt a verset, az már tudja h mit jelent, ezért az ne írjon most ide semmit...
|
|
|
Post by Tomasoo Ronin on Apr 25, 2006 15:50:01 GMT 2
Hmm...én ebben az idõjárási ábrázolásban talán a mai politikai viszonyokat látom...legalább is szerintem az lehet...De másik tippem, lehet átvitt értelmû féltékenység, vagy írigység is...Mindenesetre jó, tetszik! Ha már költõk, akkor szeretnék én is egy versemmel szolgálni! Nem kapcsolódik a lovagrendhez, de ha már majdnem mindenki írt valamit, akkor én se maradjak ki! Vénusz óda1) Ó drága Esthajnalcsillag, fönn az égen! Fényed tündököl, akár az ében! Közel vagy, mégis milyen messze... Mint a cél, amit az ember el nem ér, De míg tud csak remél, csak remél! 2) Ó drága Esthajnalcsillag, fönn az égen! Csak Te világítasz ilyen szépen! Közel vagy, mégis milyen messze... Mint a boldogság, amit az ember elérni próbál, De egyszer majd megtalál, majd megtalál! 2005.08.29.
|
|
Uwel
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by Uwel on Apr 27, 2006 15:45:07 GMT 2
Ez a te versed? nekem nagyon tetszik
|
|
|
Post by Tomasoo Ronin on Apr 27, 2006 17:25:27 GMT 2
Ha tõlem kérded, akkor természetesen igen... Az egyik legjobb versem! Azért is ezt írtam ide, de még van vagy harminc...nem is tudom mán...Nem mind ilyen... -szól hõsünk szerényen- Én inkább a szerelmi, trubadúr költészetben jeleskedem...
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on May 3, 2006 20:16:23 GMT 2
Tomasso, ne légy szerény, nem csak ebben jeleskedsz, hanem képregénykészítésben is. De mivel ez nem egy egyszerû mûvészeti topic - hanem ugye rímes - ezért sajna ide nem teheted fel... Avaaris, nekem ez egy mély lelki vívódásnak tûnik. Valami olyasminek, mint amikor felkel az ember reggel, kinéz az ablakon s mondja, hogy milyen szép, aztán gondolja: "...de nehogy így legyen, nehogy szép legyen..." és feleslegesen tombol benne valami sötét erõ, és katarzist kíván, de az elmarad, nem teljesedik ki a sötétség. Pillanatra ráébred, hogy felesleges ez a sötét megérzés, és lenyugtatja magát. Ám a végén kiderül, hogy akármit érez is most, mindig ott van a vészjelzõ hang. Ezen a komplex érzésen túl pedig szerintem bizonytalanságot is kifejez, olyasmit, mint amikor nem tudod, h ami történik az jó e vagy rossz. Ez a vers is egyfajta harc... de persze ez csak szerintem!!
|
|
|
Post by Tomasoo Ronin on May 16, 2006 0:15:45 GMT 2
Ha már a rímes topic is létezik, megragadnám az alkalmat, és legújabb szerzeményemmel bõvíteném a sor! Egy kedves ismerõsömnek írtam ezt, mert kicsit rossz kedvében volt, de ajánlom még minden rosszkedvûnek! Bátorító szavak Mosolyogj, mert van miért! Ne sírj, mert nincs kiért! Légy vidám! Légy jókedvû! Nevess mindig! Ez a fõ! Nem ér annyit semmi bánat! A bú, és sírás ráér, várhat! Legyen mindig jó a kedved! Nem is boldog, aki szenved! Élvezd csak az életet! Veled legyen minden szeretet! Felejtsd el hát gondod, bajod! Legyen ma is csodás napod! 2006.05.09.
|
|
Rika
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Rika on May 17, 2006 12:05:28 GMT 2
üdv! úgyis rég szennyeztem a topicot;)
Hajnali kesergö
Álmatlanálmosén veszik bele a hajnalba Kócos nap csak fújja, fújja az álomport róla Az orrom vezet, öutána kell csak menni, menni, Kerülgetni, emlék mindenütt, ó mennyi, mennyi? Telerondítottták velük minden utam, Belelépek, szidom magam halkan, Kicsit elmélázok rajta, s rajtam, Odébb lépek lassan, fübe törlöm sarkam...
|
|
|
Post by fenyx on May 17, 2006 14:44:07 GMT 2
Már régóta dúlt a hatalmas csata, a fegyelem ilyenkor laza Előre a bárd bátran lépkedett, kezében a csatabárd lengedezett Ha egy ellen felhasadt, ajkáról nyomban dal fakadt Kiomlanak a belek, maj megeszik a verebek A brutalitást a csata bírja, hisz a történelmet a győztes írja
Már régóta dúlt a hatalmas csata, a fegyelem ilyenkor laza Felek közt az árnyék osont, nem roppant talpa alatt csont "Kedves hegyes éles fullánk, ki lasz vajh a mai hullánk?" Mérgezett penge villant, testből lélek elillant Az ármányt a csata bírja, hisz a történelmet a győztes írja
Már régóta dúlt a hatalmas csata, a fegyelem ilyenkor laza A zsoldos szívta a fogát, félt nem látja a jussát Levágott már elég ellent, neki nem skalp hanem pénz kellett Összeszedett kincseket, aztán illaberek nádak erek A kapzsiságot a csata bírja, hisz a történelmet a győztes írja
|
|
Uwel
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by Uwel on May 19, 2006 20:29:22 GMT 2
nekem nagyon tetszik Fenyx ez jóóó
|
|
Zoarre