|
Post by fenyx on May 29, 2006 22:48:13 GMT 2
No még 1 a tollamból:
Lombos erdőben rohant az eb, riadt madár hopp fölrebbent. Lőtt az íjász vessző röppent, végén a toll alig rezzent. A nyíl a madár szívbe zúgott, a szárnyas nyomban földre hulott. Ma is pompás lesz a lakoma, ilyen a jó csapatmunka!
|
|
|
Post by Tomasoo Ronin on Jun 14, 2006 22:26:48 GMT 2
Ejj, de régen volt mán ide írva... Ideje leporolni eme naccerû topicot, és ezért be is rakom egy kedves kis szerzeményemet! Úgy szeretnék... Úgy szeretnék vízcsepp lenni, Kis levélen baj nélkül élni! Csillogni a Nap fényében, Majd eltûnni a föld mélyében! Úgy szeretnék patak lenni, Hegyen, völgyön át csordogálni! Szabadon folyni medremben, Majd elveszni a tengerben! Úgy szeretnék felhõ lenni, Föld felett, magasan repülni! Játszadozni a szellõvel, Majd lehullani az esõvel! De én csak egy könnycsepp lettem, Szemedben megszülettem, Végigfolytam az arcodon, És meghaltam az ajkadon! 2006.05.30.
|
|
|
Post by fenyx on Jun 14, 2006 23:56:04 GMT 2
Tomasoo ez határozottan teccik! Szinte látni ahogy mozog a víz-motívum a verszakokban. És persze teccik a keret, mer imádom a keretes verseket
|
|
Filionell
Fórumlord
Tag - Szeged
A Napozni V?gy? Malkavita
|
Post by Filionell on Jun 15, 2006 13:18:50 GMT 2
Nah ha már erre jártam gondoltam holtraváltan begépelem ezt a szöveget melyet egy dolgozat rémhíre ihhletettt... Megosztom véletek,hogy lássátok Mi történik,ha tollat ragadok Szót többet nem is gagyogok csak írok...írok...s a változatosság kedvéért tovább írok... Zagyvalag Írtam tegnam egy tercinát lassan a Tegnapi asztalomon,cekával: B(é) És elaludtam filmemen mélán a
Tévé ment tovább nélkülem vala bé- Kapcsolva maradt és füstölt vala cé- Lom ellenében és kigyulladt házam melegében. Nos tetszett,vagy nemteszett, írok én még eleget s ha mégse nagyon tetszett edzésen suhintok majd eleget
|
|
|
Post by Tomasoo Ronin on Jun 16, 2006 1:38:22 GMT 2
Fenyx, kösz az elismerést! Igyekeztem!
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Dec 8, 2006 23:51:06 GMT 2
Nem én írtam, de szeretem, illik ide, és a Kaláka meg is zenésítette.
Áprily Lajos
A FINÁLE
Öreg leszek, vénebb a téli napnál, kedvem sötét lesz és hajam fehér. S mint a csitult patak a torkolatnál, lankadt szívemben meglassul a vér.
Ha harmat-hûssel ér az este, fázom, nem melegít az elzúgott tusa, s ha támadok, az ugrást elhibázom, mint Akela, a dzsungel farkasa.
Csak csöndre várok és komor követre s barlang-homályba visszaroskadok. Míg zeng az erdõ s forró ütközetre rohannak boldog, ifjú farkasok.
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Dec 12, 2006 13:49:23 GMT 2
Hüderég írtam ide...
Õsi talány
Miért ered a patak Barlangnak mélyérõl Miért sikolt a szél Gyötrõ félelemtõl
Miért dúl a tengernek vihara Ha nem azért mert a ég korbácsolja Miért fél a sikolytól mind aki él Még ha az ostor nem is õt csapja
Miért éri tenger sziklának martját Ha csak pusztítja Miért építi túlpartját Ha a dagály elmossa
Miért nyílik szirma a rózsának Ha a fagy elkapja Miért jõ fagynak hatalma Ha a tavasz megfosztja
Miért van sötét éjjel Ha a nap felváltja Miért kél az fel Ha a hideg elfojtja
Miért kezdõdik újra s újra Ha ezt már megbánta Miért lép az útra Ha nem lesz vége soha, soha
|
|
Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Dec 21, 2006 18:32:53 GMT 2
Szép, nagyon szép. Mindenki nagyon szépeket írt, és remélhetőleg fog is. Egy aprócska kérdésem lehet. Nos én magyarul olyan ritkán írok verseket, mint a fehér Zorró. Nagyon haragudnátok, ha netán a zenekarom dalszövegeit, melyek angolul íródtak, ide fölírnám?
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Dec 21, 2006 20:05:04 GMT 2
Nem, csak nyugodtan, hátha lesz, aki még le is fordítja...
|
|
Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Dec 22, 2006 14:28:11 GMT 2
az elsõ verseim közé tartozik... szabad vers, nincs benne rím, de mégis sokak szerint az egyik legjobb költeményem Withered RoseYou were once, But no more ... Everything fades, So does life and love Like the beauty of roses Wither with time My heart can bleed no more for you So don't shed more tears for me Do not mourn what we have become Nothing... But for all we could have been Please accept my last gift, A withered rose, From my withered garden, Which is like my soul: Cold and empty... Gódor Miklós, 2006.01.15.
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Dec 23, 2006 0:13:05 GMT 2
Elérkezett az idő, hogy én is megnyissam lelkem tárházát és felszínre hozzzam tudásom legjavát, mely elveszve bolyongott szellemem sötét bügyraiban - eleddig...
A Bárd éji dala
Az éjközépi sötétben Egy Vándor ballag az erdőben Csukjáját mélyen magára húzza Reméli észrevétlen lesz átjutta Félelme nem is alaptalan Ki tudja mi rejlik a ködös vadonban
Hirtelen megszaporázza lépteit Úgyvéli Árnyak követik Félelmében már-már futni kezd Mikor lantszóra lesz figyelmes Elősször nem tudja mire vélni Ám pár pillanat, és már meg is igézi
Megtorpan és lehunyja szemét Úgy hallgatja a csodás éji zenét Üldözőiröl meg is feledkezik Csak a dal az, amivel törődik Figyeli a zengö harmóniát A Bárd dala feledteti minden baját
Bokor rezdül elötte S egy madár repül fel belőle Ezzel egyidőben csend támad S a Bárd dala hirtelen abbamarad A Vándor magához tér, s felnyitja szemeit az Árnyak addigra már eltüntek mind
Az éjközépi sötétben Egy vándor ballag az erdőben Csukjákát bőszen hátraveti Tudja, már nincs mitől tartani Bátran küzelíti célját A Bárd dala vigyázza útját
|
|
|
Post by < D > on Jan 1, 2007 13:44:28 GMT 2
hmmmmm.....
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Jan 2, 2007 16:06:55 GMT 2
Guz ez határozottan tetszik.
Íme egy hasonló:
A köd völgyén át
Sötét hideg éjjelen Ködös ösvényen járok Nincs velem már senkisem Csak sarkamban az átok
Nem vezet most semmisem Csak sápadt holdnek fénye Eltűnök a semmibe Talán mostmár örökre
Arcomba csap sok gally s ág Néha símogat lágy szellő Hasogat már a koponyám Talán a hajnal már eljő
Ha az ösvénynek vége Egy tisztásra kiérve Felnézek az égre S megpihenek végre
|
|
GuZ
Fórumnemes
Tag - Szeged
|
Post by GuZ on Jan 5, 2007 22:36:12 GMT 2
ez is jó de különösen az 'Ősi talány' tetszik, az nagyon jó
|
|
Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Jan 23, 2007 17:57:56 GMT 2
Ismét még egy angol vers következik... remélhetőleg majd Tybbal ezt is megzenésítjük valahgoy, bár szerintem akkor már ki lesz egészítve. Cím még nincs... ha valaki tud egyet akkor szóljon!
Burdens of grief for me to carry I must lay my tired mind to rest Pain and misery in poetic rhapsody An opus many say is best Written with blood from the heart It's splendour holds many in awe Exquisite is the suffering art d**ned it's master and slave
...
Forgive me oh lord of vanity For I have lost my sanity The pity I fashion strangles me My lust for grief is killing me
|
|
|
Post by temzso 'Rusty Landlubber' on Feb 21, 2007 12:11:41 GMT 2
|
|
|
Post by fenyx on Feb 21, 2007 15:12:01 GMT 2
A legjobb benne hogy alulról fölfelé is olvasható
|
|
Mikhail
Fórumlakó
Tag - Szeged
The Red Mage
|
Post by Mikhail on Feb 22, 2007 19:51:30 GMT 2
De valószínű hogy fentről lefelé olvasandó... úgy élethűbb...
|
|
|
Post by fenyx on Feb 22, 2007 20:01:09 GMT 2
Ugyan ugyan, az élet is ilyen, ugyaazt a dolog máshonnan nézve egész más, akár ellentétes képet is nyújthat , no de elég az OFFból -írjatok verseket
|
|
|
Post by Tomasoo Ronin on Feb 22, 2007 21:04:21 GMT 2
Aminap leltároztam én is a verseim között, és kezembe került a számomra legkedvesebb, ami tényleg nagyon jól sikerült (tekintve, hogy még csak a szárnyaimat próbálgatom költõként, kevés olyan versem van, amirõl azt mondhatom, hogy nagyon jó)! Igen, ez egy szerelmes vers! Mert ebben a témában tudom magam leginkább kifejezni, és ez a kedvenc témám is! Hiányzol! Bár itt lennél most velem! Bár foghatnád most kezem! Bár érezném tested melegét! Bár élvezném csókod hevét! De nem vagy itt most velem… Így hiányzik most fél életem! Itt csak egy üres, szürke szoba, És én, félek, nem látlak többé soha! Kinn a Hold szelíd fénye, Bennt lelkem sötét üressége… De szívem mindig csak Veled! Veled, akit nagyon szeret! Siess haza! Itt várlak még! Mosolyogjon addig rád a csillagos ég! És én most a csillagokkal üzenem: Szeretlek Kedvesem!!! 2006.04.24.
|
|