Rika
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Rika on Feb 22, 2006 21:14:48 GMT 2
láz hátán ülök kábán ringatózom a hátán beszür a homály a távoli zsongás lüktet a minden villózás képben kiömlö tinta Színei folynak árny ölel körül tér tekereg belül 02.21.
* * *
Utam kísérte nyomor Szavain virágzó pokol Szélére ájultam kábán... Szeme sarkából les már Feketesége mohón vár Gyomra éhes Csöre fényes Karma éles A végzet. S nem várt, Bevégzett. 02.21.
* * * nem remeg fény nem színes lét fekete fekete fekete üres sóhajtás csak egy szippantás s vele leszel a semmiben darab semmi 02.21
egy adag termékeny bánat tegnapról...
Peregrart, tetszik a vers... a témáról PUF-tól a jégkirálynö címü szám ugrik be:)
bog köcicépen;)
|
|
Presbiter
Administrator
A Szegedi Rendház Vezetője
|
Post by Presbiter on Feb 25, 2006 16:36:52 GMT 2
Kedves Holló Költõk!
Örömmel látom, hogy számosan és számtalan alkalommal csillogtatjátok meg tudásotokat és írói vénátokat.
Szeretném kicsit ösztönözni Lantosainkat, ezért a következõ felhívást intézem Hozzátok!
Írjatok költeményt (bármely formában) a Hollókról, a Lovagrendrõl, a lovagiasságról, a dicsõségrõl, a harcról, vagy bármely eszményünkrõl!
A beérkezõ verseket "zsûrizni" fogjuk, ami persze nem méltó a költészethez, ám olyan kihívás, mellyel egy trubadúrnak a középkorban is szembe kellett néznie!
A legjobb írás(-ok, ha elég sok lesz) jutalomban részesülnek, és a weblapon is közölni fogjuk õket. Persze ezek a jutalmak eltörpülnek ahhoz képest, amit a nyertes vers írójának örök dicsõsége, és Lovagrendünknek tett szolgálata jelent!
GLORIA!
Presbiter
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Feb 25, 2006 23:37:33 GMT 2
hát kicsit morbid lett sztem de nem tom. bevallom nem szeretem meg mutatni a verseimet ( nem mint ha sok lenne)
Gloria Perpetua!
Csatába menni nagy merészség, elesetteken segiteni nagy dicsõség. Háborút nyerni szép dolog, csatában a Jóért meghalni nagy dolog. Kardod suhogását hallani felemelõ életet kioltani vele megõrítõ. érzed a vér szagát fölbuzdul benend a túl élési vágy, megvadulsz mint egy oroszlán keményen lesujtassz ellenségedre. körbe nézel mit tettél, s leesel a térdedre. fölmerül benend a gonodlat; miért vagy itt?! Felemelöbb érzés szegényeken segiteni, minthogy az ellenséged a pokolra küldeni. Vesd hát el a kardot, s páncél inget oltalmazd inkább az elesettet. Soha egy rosz szavad se legyen senkihez inkább segisd ,hogy ha elér a véghez tiszta lélekkel menyjen a halálba. Melybe egyszer mindanyian eljutunk csak az a kérdés elötte ,hogy s mint cselekedtünk.
|
|
Sasuke
Fórumfõmester
Tag - Szeged
My underwear gives +3 to my Constitution
|
Post by Sasuke on Feb 26, 2006 0:20:08 GMT 2
Nagyon jo!!! Bár sztem az utso pár sort is rímbe szedhetnéd , de ez csak apróság . Tényelg jo !!!
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Feb 26, 2006 13:10:42 GMT 2
köszi szépen. majd rímbeszedhetem de ahoz ihlet és vers írós hangulat kell
|
|
Rika
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Rika on Feb 26, 2006 19:48:25 GMT 2
tombol rombol bömböl dörömböl halmot emel romból az a néhány néhai tegnapimúltkoritavalyimúlthavi perc... 02.26
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Feb 27, 2006 10:47:34 GMT 2
Kedves Rika! Nekem eddig ez az alkotásod tetszik a legjobban! Nagyon megérintett! Jeles Gratula hozzá!
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 1, 2006 12:34:10 GMT 2
2004.10.02., utsó vsz. 2004.12.14. Szintén legjobb barátnõmnek (A Calystegiat is neki írtam...)
[glow=LimeGreen,3,500]Utolsó nyári rózsa[/glow] Már mind elnyíltak a rózsák. Eltûnt minden jóság, S szépség is a tájról. Hullanak a levelek a fákról.
Lassan gyorsulva közelít az õsz, Biztos lábakon áll minden kis õz. S egyre közeledik a tél fagya, bár Még visszatér (az) utónyár langya.
S te itt vagy még. Pedig a többi elnyílott már rég. S te itt vagy, itt, a többi közt, Bár nem itt van helyed.
Elnézem a többit. Csodálkoztam, Hogy már nincsenek. Mikor megláttalak, veled foglalkoztam, Tudtam nem itt van helyed!
Akartalak volna mindig nézni, Emlékekbõl álomban újra megidézni. Soha nem érezlek másként, Illatos Gyönyör! Soha! Még, ha ezer tüskéd karmolva is gyötör!
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 1, 2006 13:01:02 GMT 2
Mostmár felhozom Kecsóra vmelyik verses füzetemet, mert alig van a gépem írásom, és így nem tudok irogatni fel. Majd mostaniakat is teszek fel, csak majd késõbb!...
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Mar 1, 2006 13:49:33 GMT 2
Holló és Sólyom
Sólyom száll fenn az égen Szabadon, egyedül s merészen Nem csap le, csak ha préda várja Repül bele a nagy világba
Holló ül fenn az ágon Egyedül gubbaszt s károl Nem repül el sehová Bár valaki várna rá
Sólyom ül egy sziklaszirten Büszkén, egyedül s kevélyen Nem repül el sehová Csak pihen s vár mostmár
Holló csap le az ágról Diadal lesz a mából Préda a karmai közt Élet a csõrei közt
Sólyom röppen a szikláról Talál õ prédát bárhol Útját folytatja, repül Talán csak menekül
|
|
|
Post by < D > on Mar 1, 2006 18:08:11 GMT 2
Hm....
Sólyom, Hollótól nem menekül, Maximum csak félre repül, Vadász-madár mind a kettõ, Csõrük láta nem egy fenkõ, Karmuk, hegye mélyre hatol, Élét érzed, ha meg karcol.
hm.... így hirtelen.
BOCS !
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 1, 2006 23:28:30 GMT 2
Ez a hosszászólás Ylmor engedélyével kerül fel. Vele már megtárgyaltam... Szóval:
Kedves Ylmor!
A versed eleje nagyon jó. Igazság szerint jó az egész, de nekem a végén ez a tedd le a fegyvert, menjél segíteni rész nem annyira tetszik. Amikor elkezdtem olvasni, egészen más befejezésre számítottam! Ez persze még egy pozitívum, h van benne valamiféle csattanó, vagyis inkább úgy mondom, h totális döbbenet a vége, mert abszolút nem erre számítottam! Többször is elolvastam az írásodat, most az üzenet írása közben is, mert nem akarok semmit kihagyni... Igazság szerint az átvezetés kidolgozása tetszik, mármint, h hogyan is jut el odáig, h elesetteken segít inkább... "elesetteken segiteni nagy dicsõség" az, h ezt leírod az elején, ott még annyira nem jelent sokat, de a végére annál inkább, mert végülis szerintem azért került bele ez a sor, mert a végén ezáltal megdicsõül a harcos. A gondolatmenetet tagolással sokkal átláthatóbbá teheted, javsolnám versszakok használatát! De komolyan! Sokkal áttekinthetõbb lenne. Mondjuk az igaz, h ilyen gondolati átvezetés esetén nagyon jó helyen kell tagolni, különben össze fog folyni egy nagy pacává, nem pedig fokozatosan átárnyalódni. Az utolsó sor szerintem már túl mély gondolatot kezd boncolgatni... Nem, mondom, passzol a versbe, csak szerintem kicsit mélyebb gondolat, mint a többi része, és ezért elüt. A gondolat egyébként roppantul megfogott! Atémaválasztás kitûnõ! Ha osztályozni kellene, akkor minden szempontot (nyelvtan, formai szempontok, tartalom, átvezetés, szóhasználat, stb...) figyelembe véve egy ötös skálán 3,5-öt adnék! Nem szokásom verset elemezni, de úgy éreztem, errõl írni kell!
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 3, 2006 0:16:06 GMT 2
A www.amatormuveszek.hu -n a forumon van olyan topic, h Írjunk együtt verset... Ma elõször megnéztem... és alkottam is Pedig nem szokásom nekem beszabályozottan verset írni... Erre ma 2 is ;D (aki nem tudikálja: sotarto a böcönövöm ) Rímképlet: a,b,a,b,b,a Szótagszám: 8,8,7,8,8,7 Felhasználható szavak: szemed, arcod, ajkad, hajad, füled, kezed, combod, lábad A felhasználható szavak nem ragozhatóak! [glow=red,2,300] Test-beszéd[/glow] Tarpay - felhasznált szó: hajadArcomra omló éj; hajadfekete-fürtös fonata hûs bársonyként símogat. Pézsma és mósusz illata a lelkemet balzsamozza; álom-világba ringat. Janik - felhasznált szó: ajkadAjkad harapdálom gyengén, S élvezem, visszahívogat. Édes csók, drága gyengém, Szádat újra simogatja, Nyelvjátékom támogatja, Felizzított tûz mentén. greaves - felhasznált szó: szemedHálószobádba belépek, S tekinteted, mi fogvatart, Szemed tüzében égek, Lényed egészen felkavart. Bõrömbe tüzes árkot mart, Örvénylõ szenvedélyed. Hintalocsoport - felhasznált szó: arcodLánghajad jég vágta vércsík.. Gõzbe hamvat szór gyönyörünk.. Éji nászunk kéje ring.. Arcod az arcomon - élünk.. Körmöm a húsba - cserélünk.. rángat a ringat a kín.. cserifa - felhasznált szó: kezedKezed emésztõ láng - szorít s átölel, mint mérgeskígyó. Végzetem dalolva hív! Kell nekem mézédes béklyó, mely bár bezár, de ez így jó, s testemben enyhül a kín. sotarto - felhasznált szó: füledTested õrülten akarom. Vágy feszíti izzó lényem. Füled gyengén harapom. Élvezeted én is érzem. Lelked szépen összetépem. Így... zsebembe elrakom. sotarto - felhasznált szó: lábadKezed- lábad még meztelen... Szépen, kényesen öltözöl, Lassan kész vagy teljesen. Az éjszakából költözöl. Kegyetlen mosolyt rögtönzöl... Vigasz: lelked zsebemben. Maradék szó: combodDe én má ezzel is tudnék írni... De az meg olyan igazságtalan lenne, h a közös vers 8 vsz-ából 3 az enyim... azé ennyire önzõ nem vagyok...
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Mar 3, 2006 16:58:00 GMT 2
párnapja irtam ezt a verset. Ha találtok helyes írási hibát pls szoljatok ( bár az érdekes lenne mert wordben irtam és ot alá huzta a rosz szavakat ) Csatára készülni nem lehet Ülsz a lovadon páncélingben, baktatsz a nagy seregben. Kellemes az idõ, fúj a szél a sereg nagyja a fáradságtól elalél. Már jó sok utat tettetek meg, de az út végét még mindig nem leled meg. Egyszercsak harsány kurjantást hallasz elõrõl, hátulról az egész egy nagy katyvasz. Jön az ellenség, nemtudod mi tévõ légy, íjászok a láthatáron résen légy. Megjelenik a király s így szól: Esküt tettetek, hát ekképp cselekedjetek! Ha meg kell halnotok, ám legyen,de erre ne gondoljatok! Az Úr elõre meg fonta már életetek fonalát, csak azon tudsz változtatni hogyan hagyod el az élõk birodalmát. A hazárét! Az Úrért! Elõre!!! Megindul a nagy sereg, A zászló csak úgy lebeg. Porzik a föld alattatok remeg a föld alattatok. A szél bele-bele kap a hajadba, Tekinteted elmereng a szabadba. Lassan elérkeztek az ellenhez de te ekkor úgy érzed inkább a végedhez. bele nézel ellenséged vérben forgó szemébe, dúl fúl a haragtól, de vajon mijárhat a fejébe? Mér haragudhat ennyire? Mi nincs az ínyére? Taláncsak a harci láz, s a túlélési vágy. Egy fél perc s a két sereg össze csap, dárdák, kardok összeakadnak s lovagok egymásnak rontanak. Elmondasz még egy rövid imát, majd elkezdessz gondolkodni hogyan mentsd az irhád. De már az ellenség orránál vagy S rá nézel a seregre: Úristen de nagy! behunyod a szemed, s kardodat fölemeled. bele csapsz a tömegbe le is rántottak a földre. Nagy a káosz, nem találod bajtársaidat magadra maradtál úgyhogy üsd az ellenséged. Fut feléd két elszánt harcos ekkor oda ugrik egy régi jó barátod, ki segít le csapni a két Frankot, pajzzsal, bárdal rontanak nektek, de ti áljátok a sarat,s nem kíméltek Lassan bele jössz az öldöklésbe S a csatának már elérkezett a vége Túl élted ezt a csatát is S csak hálálkodni tudsz az Úrnak de rá jössz nélküled nem sikerült volna...
|
|
|
Post by fenyx on Mar 4, 2006 14:03:13 GMT 2
Meg indul a nagy sereg, : megindul (egy szó) remeg a föl alattatok. kimaradt a "d" a földből Egyébként nagyon teccik a vers, kicsit ha még csiszolnál, rajta pontosabb rímek, ráncbaszedettebb sorok akkor egészen elalélnék tőle, télleg nagyon jó
|
|
Ylmor Velius
Szörnyeteg
Fel?vezett Tag - Szeged
K?k?ny Mester
|
Post by Ylmor Velius on Mar 4, 2006 15:09:52 GMT 2
ki van javitva hát igen ratyin irok amugy utólag ugyse tok verset javitani sose sikerült ;D ugy hog ha béna akkor béna
|
|
|
Post by Avaaris L'Rathyen on Mar 6, 2006 13:51:47 GMT 2
Dama: Tetszik a versed, de én az enyémnek mondjuk mélyebb gondolatot szántam...
|
|
|
Post by njeznie rajani (Wahhi) on Mar 6, 2006 14:55:13 GMT 2
"...behunyod a szemed, s kardodat fölemeled. bele csapsz a tömegbe..." Veia Ogin feeling Bocsika, de ezt nem hagyhattam szó nélkül!!
|
|
Petro
Fórumfõmester
Vampire
|
Post by Petro on Mar 7, 2006 19:20:30 GMT 2
Írtam egy kissé rendhagyó verset is (na jó annyira nem, az általam használt formák között rendhagyó), kíváncsi vagyok a véleményetekre:
Félelem és eksztázis
Vaksötét és hideg verem a félelem. Élve maga alá temet a rémület. Idegeimbe vájó kés a rettegés. Férgek rágta lidércálom a borzalom. Elmém legsötétebb zuga Mind eme irtózatok otthona: Igazi eksztázis.
|
|
Rika
Fórumlakó
Tag - Szeged
|
Post by Rika on Mar 7, 2006 22:54:39 GMT 2
nekem begyere a versed
|
|